Vilket fynd!

 
Som jag skrev i går kväll så hittade jag ju ett paket i brevlådan när jag kom hem. Det visades sig innehålla ett present kort på veromoda. Så innan jag började jobba idag knallade jag självklart in där för att se om jag kunde hitta något. Och där hängde den! En grön lång klänning som bara ropade "prova mig" !!. Har prövat så många lång klänningar men som ni hör på namnet har dom inte passat mig. Jag är inte lång eller har långa snygga ben. Men jag gav klänningen ett försök. Och om den passade! P E R F E KT. Och helt underbart skön! Och vad kostade den? 130 spänn! Det billiga priset gjorde att jag även hade råd med en snygg kofta till :)
 
 
 

Tänk vad tiden går...

 
Idag fyller "lilla" jag hela 25 år...jösses vad åren springer iväg.
 
Dagen började med att Oliwer gav sin mamma sovmorgon. Man tackar! Kanske var hans present till mig? =P Men någon frukost på sängen fick jag minsann inte, det fick jag fixa i ordning själv ;) Efter fukosten plingar det på dörren och där stod ett blomsterbud till mig från min faster, man & kusiner. Jätte fina blommor :)
 
 
Även av Sophia fick jag blommor, längsta buketten jag sett :) mega stor!
 
 
Annars har min födelsedag bestått av jobb, var endel att göra på jobbet så någon fika hans inte med. Precis innan jag sluta så kom Michelle till Ströget & av henne fick jag en söt liten blomma, tack tjejen!
 
Efter jobbet åkte jag & hämtade upp lilleman och så åkte vi raka vägen ut till Jutaviken där mamma, pappa, Mats, Noel, Anna, Kia & Kent var. Vi åt grillat kött med hemmagjord potatis sallad, sallad & kantareller. Mums!
 
 
 
Efter maten ville såklart barnen gå ner till vattnet. Blev en himla massa plaskande med kläderna på så Oliwer blev precis genom blöt =P en annan stod och huttra och var frusen men han ville helst klä av sig naken och hoppa i. "Naken iiis" (naken fis) ropa han och försökte dra av sig brallorna. Men klockan började bli mycket och det var dax att bege sig hemmåt så badet fick vi allt hoppa.
 
 
 
Nu kom vi nyligen hem och jag har precis bäddat ner Oliwer. Han hade absolut ingen lust att lägga sig så det blev en hel del tårar innan han slutligen somna. Men nu snarkas det gott i hans säng och jag själv ska lägga mig i soffan och kolla på Wallander-Blodsband som börjar kl 21:30. Men först ska jag öppna mitt paket som låg i brevlådan:) Från Oliwers faster med familj. Spännande!
 
Vi hörs imöra.
 
Kram
 
 

KALAS!

 
Ja hela helgen har bestått av kalas. I går firades jag, Oliwer & Noel hemma hos syrran på kvällen. Vi alla fyller med några dagars mellanrum så vi slog i hop det. Men det var såklart mest Oliwers dag i går :) Vi gjorde Coleslaw, hemmagjord hamburge dressing och hamburgare med massa gott små plock till. Sen blev det jordgubbs maräng tårta! Jag & Oliwer fick så mkt fina saker:) snacka om att Oliwer va helt speedad av allt socker & alla paket + uppmärksamhet han fått under dagen :) Mycket lyckat!
 
 
  
 
 
Idag har jag haft lite vänner på kalas, även av dom fick jag & Oliwer jätte uppskattade presenter :) Vi satt ute och hade det mysigt med fika och massa tjöt. Hade gjort en pannkaks tårta och den vart verkligen super smarrig :)
 
 
 
Gika var här med sin lilla Alice så självklart blev det massa bebis gos :))
 
 
 
 
 
Såååå nu är det färdigkalasat för denna gång, jag fyller ju år i morgon men då åker jag till mamma & pappa och blir bjuden på grillat. Känns som det enda jag gjort i helgen är att diska, plocka och grejja, både på jobb & hemma! Nu ska det bli skönt att sätta sig i soffan.
 
Ha en skön söndag kväll, det ska jag ha!
 
 

28/7

 
 
Idag fyller min stora kärlek hela två år. Kan inte fatta var tiden tagit vägen?! Det har gått så förbaskat fort att det är läskigt. Men roligare och roligare blir det! Pratet är i full gång och han är en egen liten person med egen vilja och personlighet. Jag är så förbannat stolt över mitt lilla busfrö. Han är verkligen världens goaste, gladaste och mysigaste unge.
 
En varm onsdag för exakt två årsedan 20:19 föddes du, då var du såhär liten.
 
 
Och precis innan du föddes var mamma såhär tjock :)
 
 
 
 
Jag önskar dig en underbar födelsedag och jag ska göra mitt bästa för att den ska bli helt perfekt.
 
Grattis Oliwer på din tvåårsdag, mammas stora kille! Jag älskar dig.
 
 
 
 
 
.

Kvällsdopp hemma hos Lina :)

 
 
 
 
 
 
 

Mysiga dagar.

 
 
God kväll i det helt fantastiska sommar vädret! Det är ju helt underbart ute fast det nu är kväll. Helt ljummet i luften, lovely!
 
Igår när jag slutat jobba så mötte Lina upp mig och så tog vi cykeln hem till mig så jag kunde duscha och göra i ordning mig. Vi tog även en öl på balkongen innan vi cyklade ner mot stan för att möta upp Sophia & Johanna på Mumma.
 
 
Vi hade bokat bord och tur var väl det för fast klockan bara var sju så var det redan mycket folk när vi kom. Beställde en jätte god pesto pasta med soltorkade tomater i och en iskall öl till det, det var verkligen jätte gott!
 
 
Efter god mat i magen så fick jag öppna paket som Sophia & Johanna hade köpt, eftersom Johanna åker till Kroatien på lördag så fick jag presenterna redan igår för att hon ville vara med och se när jag öppnade. Jag fick body butter med jordgubbsdoft, en tjock luvtröja & en annan jätte fin tröja. Oliwer fick en pippi tröja vilket var bra eftersom den jag köpte var för liten. Sen fick han en super snygg turkos bondelid tshirt.
 
 
Vid nio var hela Mumma fullt och vi hade det hur trevligt som helst, drack gott & bara tjötade. Mumma stängde elva vilket var tråkigt för vi hade det så mysigt och hade gärna suttit kvar ett par timmar till. Vi gick då istället till Buffalo och tog en öl där innan vi åkte hem. Tack tjejer för en lyckad kväll!
 
 
 
 
 
I morrse när jag vaknat och såg att solen sken så var det bara att packa badväskan & kylväskan och dra ner till Ekudden för att njuta av en heldag på stranden! Hade det hur härligt som helst och jag njöt till max. Tog årets första (?!) dopp och det var riktigt gött faktiskt! lite kyligt i början men så fort man doppat sig var det hyffsat varmt. Så från halv elva på morgonen till fyra på eftermiddagen spenderade vi med att sola, bada, äta, fika och bara götta oss. Oliwer var såklart helnöjd när han fick bada, men man blir trött av att bada så efter vi ätit lunchen gick han själv fram till vagnen och sa "soova" sen bäddade han ner sig själv och sov i över en timme i skuggan.
 
 
När jag kommit hem och tagit en dusch och fixat i ordning mig så drog jag Micke och Oliwer till Töreboda för att testa det nya hamburgestället Mandy´s. Det var verkligen jätte goda burgare, snacka om att man blev mätt! Inget snålande på potionerna här inte. Oliwer fick en barnmeny, hans hamburgare serverades i en bil. Cabbe cabbe ropade han, så efter han ätit hade han fullt upp att leka med sin cabbe :))
 
 
 
 
Mätta i magen kilade vi in en snabbis på konsum innan vi skulle åka hem. Micke tog en öl till maten så jag sa att jag kunde ju köra. Men när vi kommer till parkeringen så hade dom körkorts kontroll både vid in & utfarten och jag hade glömt körkortet hemma. Toppen! helt omringade och ingen chans att komma ut. Betalar gärna inte närmare tusen kr för att jag varit klantig och glömt körkortet, så vi tog en promenad i stora Töreboda för att vänta på att polisen skulle packa i hop och dra vidare. Efter en halv timme gick vi tillbaka och då åkte dom precis iväg, sicken tur! Så vi lyckades komma hem utan böter.
 
Ne nu är jag så trött att ögonen går i kors så nu blir det att sova.
 
 
Hoppas ni haft en härlig dag!
 

Små lätta moln..

 
Små lätta moln ser jag på din himmel, din himmel som är blå. Här är du nu min sommar med små lätta moln. Min kärlek har du sommar, din himmel så blå.
 
God afton god afton...
 
Då var det kväll igen. Lillkillen somnade för en stund sedan och jag sitter här med två knäckemackor och kikar runt lite på nätet. Dagen började med en mumsig frukost, jag älskar frukost! Tycker om att variera och ha lite "lyx frukost" i bland. I morrse blev jag så jädra sugen på pannkakor så då gjorde jag Amerikanska hallon pannkakor och jädrar vad gott det blev, Oliwer riktigt hoppade i stolen av lycka när jag dukade fram. Tanken var ju egentligen att det skulle vara blåbär i pannkakorna men man tager vad man haver och det vart minsann jätte gott. En stor kaffe på det och sen hade jag en bra start i magen. Efter att vi fixat i ordning oss med dusch, bad och hela köret tog vi cykeln ner till stan. Gick in på leksaksaffären för att köpa present till Noel, Oliwers kusin som fyller år nästa vecka. Är lite bökigt det där med att gå i leksaksaffärer med en tvååring som ska pilla på ALLT. "Nej försiktigt Oliwer, nej inte röra den!, nej tanten i affären kanske blir sur på dig, nu ställer du tillbaka!, nej försiktigt den kan gå sönder!" så lät jag under våran vistelse där inne =P Som tur var hittade jag presenter ganska fort och för att Oliwer inte skulle behöva gå tomhänt ur leksaksaffären så köpte jag såpbubblor till honom vilket han uppskattade till max.
 
Gick en sväng till parken där vi gungade i dom där trägungorna, dom är ju skit roliga! Om ni visste vad Oliwer skrattar när han får gunga i dom. "Meeeeeeeee fat meeeeee fat" vrålar han och skrattar så han kiknar!
 
 
Som avslutning satte vi oss på torget och käkade varsin banan innan Micke kom förbi och tog med sig Oliwer hem och jag gick och jobbade. Dagen har gått sakta i dag, stirrat på klockan flera gånger och väntat på att hon ska slå fem. När jag äntligen slutat så hämtade jag Oliwer och så cyklade vi hem. Vi blev fast vid vinbärsbuskarna en stund innan vi var tvugna att ta tag i något väldigt tråkigt och något jag alltid skjuter fram alldeles för länge. Nämligen att klippa gräset! Kan ju säga som såhär att våran gräsmatta är det fulaste i hela kvarteret. Medans alla andras är topp trimmande nu på sommaren så har vi det längsta gräset i stan. Fattar inte varför jag skjuter fram det för vi har ingen stor gräsmatta så det går jätte fort. Men eftersom man envisas med att vänta så förbannat länge så är det ju jätte jobbigt att klippa. Fick starta om gräsklipparen ett x antal gånger för den orkade lixom inte med det höga gräset =P Oliwer tycker iaf det är kul när jag klipper. Han står en bit bort med händerna bakom ryggen och emellanåt pekar han & säger "mee mamma däää" Så han är min egna lilla gräsklipps kontrollant! ;) Han ser minsann om jag missar något.
 
När vi äntligen var klara så var jag precis genomsvett och höll på att dö av törst. Men då var det dax att ställa sig vid spisen och börja koka ihop kvällsmat. Idag hade det sannerligen suttit fint med hämtmat! 
 
Efter maten så hade klockan sprungit iväg ordentligt så då var det dax att borsta Oliwers tänder och läsa saga innan jag stoppade honom i säng. Blev att vi läste glasstanten som vanligt :)
 
Nu vette sjutton vad jag ska hitta på. Är verkligen inte ett skit på teve och jag är super pigg och rastlös. Helst av allt skulle jag vilja ta en långpromenad, det är ju så härligt väder ute. Men kan ju inte lämna Oliwer här hemma själv såklart=P Eftersom promenad är uteslutet så blev jag istället sugen på ett iskallt glas vitt vin. Men vin har jag inte så den idén sprack lika fort som den ploppade upp. Såååå vad ska jag hitta på! Har inte en endaste idé....vilken tråkig kväll det blev!!
 
Imorgon är det jobb igen, när jag såg hur vädret skulle bli i morgon så kan jag ju säga att jag fick ordentlig jobb ångest. Sol & 26 grader varmt?! Dax för sommaren att komma nu.....Oliwer kommer iaf få en härlig dag, hans faster ringde förut och ville ha med honom till stranden i morgon. Så kl tio kommer dom och plockar upp lill grodan så ska han få spendera dagen med att bada, äta glass & bara götta sig! Vilken lyx, jag vill oxå! Men jag är ledig på torsda så får hoppas vi har lika tur med vädret då.
 
I morgon när jag slutat så blir det raka vägen hem, duscha och fixa i ordning sig. Kl sju har jag, Lina, Sophia & Johanna bokat bord på Mumma. Där ska vi äta & dricka gott hela kvällen lång. Ska bli så himla mysigt! Så fast det känns förjävla tråkigt att missa en heldag på stranden i morgon så kommer jag iaf få en sjuhelsikes trevlig afton med fina tjejer! Föresten fyller en av dom fina tjejerna år idag, nämligen Lina. Stort grattis till dig och hoppas du haft en toppen dag, du är värd det allra bästa och du är en otroligt viktig person i både mitt & Oliwers liv. Så en stor kram till dig på din dag! <3
 
 
Neee om jag ska ta och göra mig en till knäcke macka i brist på annat.
 
Hade gött!
 
 
 
 

Hamburgaren satt som en smäck!

 
Började jobba kl elva idag, det första jag tänkte göra när jag kom till jobbet var att gå på toa & ta en kaffe innan jag började. Men det hann jag ikke, när klockan var tre lyckades jag få min kaffe & så hann jag trycka i mig en vallmo fralla innan det var dax att ta tag i beställningar, disk osv. Har varit jätte mycket turister idag så vi har haft att göra non stop!
 
Väl hemma och efter en varm skön dusch så blev det hemmagjorda hamburgare till kvällsmat, självklart grillade :) Gud så skönt det var att sätta sig ner och äta i lugn och ro efter denna jobbdag.
 
 
Nu ligger Oliwer i sängen och somnar nog snart, jag ska göra i ordning på knäckebrödet som precis blev klart i ugnen. Har blivit alldeles beroende av det :) Så jädra gott, ni såg väl att jag la ut receptet för ett tagsen? Har ni inte testat det så gör det :) Sedan ska jag sätta mig i soffan och äta godis rester från gårdagen, mums :)
 
Hoppas ni haft en bra start på veckan!
 
 

Skallebanken är ett faktum...

 
 
God morgon, god förmiddag, eller god eftermiddag...välj själva. Jag skulle nog helst vilja säga god natt =P.
 
I går började vi ju "förfesten" hos knodden redan kl tre, Jag, Johanna, Knodden & Erik. Lyssnade på musik, tog en öl och åt mat som Knodden lagat :) Mycket gott! Efter ett x antal klädbyten och efter att jag fått platta håret i en timme så drog vi vidare till Lina. Varför jag plattade håret i en timme var för att Johanna lockade mitt hår men efter en halvtimme fick jag för mig att det inte var fint?! Så Johannas kämpade med lockarna var helt förgäves :P Kan ju säga att det inte var lätt att platta ur, 10 liter hårspray med. Knodden & Erik bara suckade åt oss =P
 
Hos Lina var det uppdukat med bål och snacks och vi satt ute på deras mysiga altan. Vi körde music quiz, dansade, drack gott, grillade korv, endel badade, vi skrattade och hade det helt toppen faktiskt!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vid tolv fick jag & Johanna för oss att vi ville gå ut, så hon skjutsade mig på cykeln ner till stan, nära döden upplevelse kan jag ju säga. Gick till kg5 där vi frågade i entren om det var mycket folk, och det skulle det ju tydligen vara men det var det inte. Och vi kände ingen! Så himla onödigt att gå ut när det var så trevligt hos Lina. Att man inte lär sig! Vi var inne i ca 20 minuter sen tackade vi för oss. Tänkte dragit tillbaka till Lina men fick inte tag i någon för dom hade legat i polen. Så jag tog cykeln hem i stället och vid halv två låg jag nerbäddad. Skönt ändå att komma hem i tid!
 
Nu på morgonen har jag inte gjort något bara legat i soffan, gjorde mig en stor tallrik bacon & äggröra till frukost. Bra när man är bakis! Som tur är mår jag rätt okej, lite ont i huvudet bara men annars är det rätt lugnt.
 
Nu behöver jag komma ut i friska luften känner jag, är ju molnigt ute men skulle nog klarna upp lite snart tror jag? Micke & Oliwer ska åka till bassängerna så tänkte att jag hänger med dit. Saknar lill grodan såå mycket! Han tycker nog det är kul att plaska trots det inte är skinande sol.
 
Ikväll tänker jag dra till rattugglan och köpa mig en fet godis påse! Ligga i soffan och ha moffar kväll :)
 
Hade fint!
 
 

Soool underbara sol!

 
Hellooo =))
 
Vilket fantastiskt väder vi har idag! Dock blåser det lite kallt, men inte ett moln på himlen och solen ska lysa hela dagen lång, trodde aldrig jag skulle ha sådan tur på min lediga dag, regnar jämt när jag är ledig känns det som.
 
Gissa när jag vaknade i morrse? tror ni jag sov till 11 och bara hade det gött? nedå, jag vaknade halv sju!! Helt otroligt. Tror ni jag kunde somna om? Det kan jag tala om för er att det kunde jag inte. Va skit trött men hur jag än vände och vred mig så gick det inte. Låg iaf kvar och snoozade till klockan var nio. Sedan tog jag biken ner till oxen och köpte med mig nybakta frallor och drog hem till syrran & Mats. Noel sov hos mamma & pappa i natt så dom hade tagit sovmorgon, så vi hade en riktig mys frukost tillsammans. Dukade upp frallor, korv, bacon, äggröra, philadelphia ost, vanlig ost, avokado, tomater (sådana där bruna, har ni testat dom? såå jädra goda), två olika juicer & kaffe. Muuums vad gott det var!!
 
 
 
Efter en otroligt god frulle och ett antal koppar kaffe senare tog jag cykeln hemåt. Bytte om och drog sedan ut och sprang, när jag kom hem så körde jag mage & ryggövningar oxå så blev sammanlagt 1 timmes träning. Riktigt skönt! Har nu precis tagit en dusch och ska ta och måla naglarna. Kl tre ska jag & Johanna hem till Knodden, han skulle bjuda på mat innan vi ska vidare hem till Lina & Gottan vid fem. Ska bli spännande att se vad "mästerkocken" fixat. Han snackade om Gös?!.
 
Hoppas ni alla har en toppen dag i solen så hörs vi i morgon!
 
Kram på er
 
 
 
 
 
 

Thank god it´s friday!

 
Åhh vad skönt med fredag, vilken känsla att sluta kl fem och veta att man är ledig i morgon :D Jobbar ju oftast lördagar. Efter jobbet i dag så drog jag och solade sen hem och bytte om och vidare till spåret. Så nu kom jag precis ut ur duschen. Oliwer är hos Micke i helgen så här hemma är det lugnt och tyst, alldeles för lugnt och tyst... :( men jag får väl se till att försöka njuta av lite egentid, fast jag saknar lillgrodan redan. Något som iaf ska bli skönt är att jag kan sova huuur länge jag vill i morgon. Om det nu blir så länge =P När Oliwer sov en natt hos Micke i veckan så vaknade jag ändå kl sju fast jag inte hade en pigg son sm väckte mig och fast jag inte hade någon tid att passa. Klart kroppen är väl van, man har varit uppe med tuppen varje dag i två års tid nu, vare sig det är vardag eller helg så är inte sovmorgon något man är bortskämd med när man har barn.
 
Nu sitter jag som sagt ny duschad här viddatorn, tänktegöra mig ett fot bad och skrubba fötterna. Lina kommer upp om en stund med en påse natur godis och så ska vi ta ett glas vitt och bara myspysa.
 
I morgon ska det bli skönt att ta dagen som den kommer, på kvällen är det 25 års fest hemma hos Lina & Gottan. Så då blir det att slå klackarna i taket :) Skulle ju bli jätte fint väder på eftermiddagen så tror det kommer bli en toppen kväll. Sitta ute på altanen och dricka gott och hade trevligt :)
 
Ne om jag ska ta och ta tag i mina sunkiga fötter =P
 
Ha en mysig kväll!
 
UNDERBARA ÄLSKADE UNGE, om du visste hur mycket jag älskar D I G. Ända till månen och tillbaka <3
 

trötters tös...

 
 
Mätt i magen och trött sitter jag nu här vid dumburken en stund. Ikväll får det banne mig bli sängen tidigt, ögonlocken riktigt hänger på mig och jag jäspar stup i kvarten!
 
Dagen startade 07:15 då Oliwer tyckte det var dax att gå upp :) Kl tio tog vi oss ner mot stan för att möta Karolina & Inez på lundstet för en frukost dejt :) Åt en god kyckling baguett och så satt vi och tjöta en stund innan jag lämnade Oliwer till Micke för att jag skulle gå och jobba.
 
 
Har gått jätte fort att jobba idag, när jag slutade så tog jag med Oliwer till torget där vi satte oss vid fontänen och mumsade glass innan vi begav oss hemåt =)
 
 
Micke kom sedan hem och var med Oliwer så jag kunde dra till spåret och springa. Fy fan vilken springtur...kändes som jag hade bly i skorna och det var så jävla svettigt & jobbigt! Hade blodsmak i munnen och mjölksyran kom smygandes. Men jag tog mig runt hela rundan och det var förbannat skönt när man kommit hem och tagit en dusch =) Man blir sådär härligt trött i kroppen efter en löprunda. Innan Micke åkte hem så lagade han mat till oss, färsk pasta & ungsbakad lax med pesto & fetaost, och lite rödlök på toppen! Jag var vrålhungrig och maten var jätte god så jag åt hur mycket som helst, Oliwer tyckte oxå det var jätte gott, även han tog två potioner :)
 
 
Nee mycket mer orkar jag inte skriva idag, nu ska jag borsta gaddarna sedan krypa ner under täcket och slö titta på teven en stund innan jag välkommnar John Blund.
 
Natti natti
 
 

Så tyst och tomt...

 
...Oliwer sover för första gången hemma i Mickes nya lägenhet och här hemma är det så tomt. Micke har semester två veckor nu så då kommer Oliwer få sova där emellanåt. Kändes så konstigt när jag slutat jobbet vid fem, i vanliga fall är det raka vägen bort till dagis och sedan raka vägen hem och laga mat och fixa. Idag behövde jag minsann inte stressa. Jag tog en sväng förbi bolaget på hemvägen för att handla lite vin till helgen då det vankas 25 års fest på virkesvägen. Och när jag kommit hem så bytte jag om till springkläder och tog sedan en 5 kms runda i spåret, avslutade med 50 rygglyft, 100 sit ups och 50 utfall på båda benen. Ett riktigt skönt träningspass :) Härligt när svetten rinner och man känner att man kört skiten ur kroppen!
 
Efter en dusch så fick jag besök av Johanna. Vi satt och tjöta om allt och inget och när hon skulle ta en promenad hem så följde jag med ner till oxen så jag kunde handla lite saker som behövdes här hemma. Fick sedan skjuts av hennes pojkvän Erik så jag slapp gå hela vägen hem med kassar, blöjor & hela köret!
 
Nu ska jag slå mig ner i soffan och kolla på Wallander- Täckmanteln som börjar alldeles strax.
 
Hoppas ni haft en bra start på veckan!
 
Vi hörs.
 
Min älskade skatt, du saknas här hemma men i morgon ses vi igen.
Älskar dig mer än något annat hjärtat mitt <3
 
 
 

Toppen dag!

 
Hej på er!
 
Hoppas eran dag varit bra, min har faktiskt varit toppen =)) När jag & Oliwer vaknat i morrse så tog jag en lång härlig dusch och sedan åt vi en riktig mysfrukost! Sedan gick vi till lekparken och hann även med ett besök hos Gika. Vid halv tolv åkte tog vi bilen till Kristinehamn för att hälsa på Elin. Va lagom tid att åka så Oliwer kunde få sova en stund, och han sten sov hela vägen.
 
Väl framme bjöd Elin på kaffe, vanilj bullar & kex. Satt och pratade igenom allt vi behövde uppdatera oss om sedan sist vi sågs, va ju ett tagsedan. Ogillar att vi bor i olika städer men samtidigt är det ju inte långt att åka och när vi väl ses känns det som igår. Efter lite gott fika så satte vi Oliwer i vagnen och tog med Chanel ut på en promenad. Va jätte härligt väder i Kristinehamn, varmt, skönt & solen lyste hela tiden :) Vi knallade runt här och var å stannade även på en lekpark och njöt i gräset medans Oliwer härjade runt :)
 
 
 
Chanel låg & flåsa, vet inte om hon njöt lika mycket som oss av solen =P
 
 
 
 
 
Efter att vi varit ute och promenerat en lång stund så kurrade våra magar ordentligt. När vi kommit hem igen så sprang Oliwer direkt till Elins vinbärs buskar där han blev kvar en stund =P
 
 
Sedan startade vi grillen, det blev grillad fläskfilé, majskolvar, champinjoner, en god sallad, två olika såser och små färskpotatisar som vi hade hela i ugnen med skal och allt. Blev jätte gott! Och om vi åt, jösses! Oliwer älskar majs så han glufsade i sig en hel majskolv på ett kick.
 
 
 
 
Oliwer tyckte Elins blommor behövde vatten :)
 
 
Pussa Chanel :)
 
 
Efter super god mat & en kopp kaffe på det så var klockan helt plötsligt sex, så då packade jag & Oliwer ihop våra saker och åkte hemåt. Väl framme i stan fick det bli ett stopp på hemmakväll för att köpa mig en fet godis påse till kvällen. Och sedan försökte jag få tag i en promenad vän men Johanna var sjuk, Lina var inte hemma och Sophia spelade golf. Sedan hade jag inget batteri på telefonen och att gå själv och utan musik är inget vidare så då fick jag hoppa promenaden.
 
Nu ligger Oliwer i säng och jag ska lägga mig i soffan med min påse godis och kolla på en film som börjar kl nio. I morgon är det ny vecka vilket innebär jobb ända till fredag. Lördag är jag ledig :)
 
Hoppas ni haft en toppen helg och får en härlig kväll.
 
 
 
 
 

Trött i bollen...

 
Hallojsan!
 
Dagen har sprungit iväg riktigt snabbt. Jobbade från 8-14 sen spenderade jag & Oliwer eftermiddagen ute, var i lekparken, tog en cykel tur och hängde vid vinbärs buskarna vilket Oliwer älskar =) Och om han är snabb på att plocka...jösses, bara mosar i sig!
 
 
Som avslutning på det hela fick det bli kvällsmat på leksbergs grillen, det är ju trotts allt lördag :)
Nu sover lill plutten och jag ska slå mig ner i soffan. Är lite trött i huvudet, somnade sent och gick upp tidigt. Sen går ju Oliwers munn i ett och hans små raseriutbrott kommer med jämna mellan rum. Han kan vara som en tickande bomb, tex om vi leker då kanske han får för sig att jag absolut inte får röra vissa grejjer, man får lixom prova sig fram och försöka, hmm kan jag ta den här? Om man försöker på fel sätt (enligt honom) så spänner han sig och riktigt bröstar upp sig och bara vrålar. Ett annat exempel kan vara när man ska klä på han, byta blöja, borsta tänderna. Ibland går det finnemang men ibland ska han absolut inte göra det man vill han ska göra. Då kan han kasta blöjan, kläderna och bara springa runt och skrika nej eller skratta när jag säger till på skarpen. Han vill göra ALLT själv och gud nåde den som föregår honom i nåt. Han växlar mellan monster (som slår, sparkar och skriker) till att vara världens kramigaste och goaste kille. Det är mycket som händer i en tvåårings huvud och kropp, det märks. Det kommer lugn efter stormen likväl som det kommer nya stormar. Man får njuta av lugnet och försöka ta sig igenom stormarna när dom kommer helt enkelt..

I morgon är det söndag, S K Ö N T. Innebär att vi är lediga:) Tror minsann jag hörde det skulle bli lite sol oxå? Vågar man hoppas? Planerna för i morgon är att åka till Kristinehamn för att hälsa på Elin, ska bli riktigt trevligt. Åker på förmiddagen så vi är framme framåt lunch, för lunch skulle Elin bjuda på :)
 
Hoppas ni haft en bra dag och får en fortsatt bra kväll.
 
Kram
 
 
 
 

Looks like we might get some rain......

 
God kväll gott folk.
 
Redan fredag idag, vart tar veckorna vägen? Och vädret är skit. Vilken jädra sommar alltså! Och snart är den fasen slut...Jag vill ha strålande sol och värme!! Snacka om att jag är avundsjuk på Sophia som är i Turkiet där det är 38 grader (!?) varmt. Jag vill också åka utomlands, när den svenska sommaren är så osäker jämt så borde man banne mig kosta på sig en resa varje år, på höstern eller vintern. Tänk, man går hela året och tjatar om vår & sommar. Sen regnar det, blåser, är molningt osv 80 % av dom månaderna. Och sedan är det höst igen...usch varför bor man i detta land egentligen? Jaja, bara att räkna ner till nästa sommar...då åker jag & Oliwer utomlands med familjen, faster & hennes man och kusinerna. En evighet dit men känns skönt att ha något att längta till :)
 
Idag så startade vi morgonen med frukost på mcdonalds, har nog bara ätit frulle där en gång eller något. För jävla gött kaffe var det iaf. Oliwer åt toast & mjölk, det var en mycket uppskattad frukost :) Sen skjutsade jag honom till dagis och sen vidare till jobbet. Jobbade med Michelle idag, var ganska mkt turister idag så vi hade att göra. Skönt för då går dagen fort :) När jag hämtat Oliwer och vi kommit hem så satte jag igång att städa. Damsög, städade toan, vattnade blommorna & bytte rena lakan. Hann även med att köra två maskiner tvätt. Har varit en helt okej dag och jag har varit pigg och haft spring i benen, då får man passa på att göra sånt där tråkigt :) Sen käkade vi tortellini med en god sås som vi hade rökt skinka och champinjoner i. Mätta i magen tog jag sedan en dusch och sen fick Oliwer bada. En riktig badkille! Inget problem att få i han i badkaret därimot är det ett projekt att få upp han, meee bada mee bada säger han och blir vansinnig. =P
 
 
Nu snarkar han så gött i sin renbäddade säng och jag ska poppa mig lite popcorn och se på en film som börjar halv tio på fyran, Law abiding citizen. Verkar riktigt bra!
 
Clyde Shelton lever ett lugnt liv med sin fru och dotter. Men en dag rasar hans värld samman när frun och dottern mördas under ett inbrott. De skyldiga åtalas men på grund av ett misstag under brottsundersökningen kommer en av männen undan med ett lindrigt straff. Det får Clyde att bestämma sig för att hämnas, inte bara på de som tog ifrån honom hans familj utan även på åklagaren och hela rättsystemet.
 
Hoppas ni får en mysig fredagskväll.
 
Vi hörs i morgon.
 

Hova riddarvecka.

 
God afton!
 
Ni får ursäkta mitt dåliga bloggande men det är verkligen upp & ner här hemma just nu med allt. Väldigt mycket i skallen förtillfället. Micke håller på och flyttar ut så det är lite smått kaos här. Har lagt ut radhuset till försäljning idag, hade egentligen tänkt att bo kvar men efter att jag fått tänka så bestämde jag mig för att också flytta. Det blir mycket att betala själv med lån, kallhyra osv. Även om jag skulle haft råd så skulle det inte blivit mycket pengar över och varje extra tusenlapp är himla viktig nu när man kommer bo själv. Har ni någon som är intresserad av ett radhus på bergsgatan här uppe i högelid så säg till. Och kom gärna med förslag på boende till mig, en vän kanske ska flytta och har jag turen kanske jag kan få ta över deras lägenhet. Det skulle göra mig så glad! Men måste hålla ögonen öppna ifall att det inte blir så. Ställen jag vägrar bosätta mig på är: södra vägen, dkv, bråten, madlyckevägen & vasavägen. Lindebäcks vägen känns okej om jag nu inte hittar någon privatägd lägenhet nära stan i ett sånt där tvåvånings hus som jag helst vill ha. Med lite trädgård utanför. Just nu vill jag bara härifrån, jag vill få i ordning och kunna sätta mig ner och andas ut och känna att man kan slappna av lite. Men som mamma säger så går inte allt på ett kick och man får ta en dag i taget även om det just nu är förbannat jobbigt. Skulle vilja spola fram tiden ett par månader:)
 
Annars då...idag har jag varit ledig så när Lina slutade jobbet vid halv tre så åkte jag & Oliwer med henne till Hova för att det var riddarvecka där. Vi käkade hamburgare och moffade kanderade mandlar tills vi mådde illa, strosade runt, lekte med Oliwer vid riddarborgen, åkte karuseller och hade en jätte mysig efter middag! Dock hände det en otäck sak, såg en liten pojke som trillat ner i en damm som kämpade för att komma upp, kutade fram och drog upp han. Och om han var rädd...stackars liten, kan varit max 3 år. Precis genom blöt och var i chock. Strax efter så kom hans mamma som tur va. Det kunde gått illa...usch händer ju så mycket drunknings olyckor med barn. Läste att dom hittat en sjuårig pojke död på en bassängbotten på sommarland idag. Fy va hemskt! Ne, barn och vatten kan bli mycket farligt!
 
Efter ett par timmar på marknaden tog vi en sväng förbi Linas kompis Josse så att Oliwer skulle få klappa hästar. Men det ville han inte, rädd rädd pep han =P Men katterna i stallet blev hans vänner minsann :)
 
Nu ska jag kika lite på tv innan det är dax att sova...imorgon jobbar jag 10-17, sen händer det nog inte så mycket. Blir bara en lugn och mysig helg med Oliwer.
 
Hade fint!
 
Bjuder på några bilder från dagen.
 
 
 
 
 

Du kan inte krossa ett krossat hjärta.

 
 
Det är så mycket man måste göra när man är krossad, superduperkrossad, överkrossad, megakrossad.
Måste gå vidare, måste se det fina i allt det fula, måste höja blicken och se framåt, måste glömma. Måste sluta gråta och måste sluta peka finger åt världen. Vad händer med mitt hjärta om jag inte vill? Inte vill sluta älska, inte vill gå runt som om allt är precis som vanligt. Det är ju inte som vanligt, livet är aldrig vanligt, jag är aldrig vanlig.
"Jag vill inte såra dig"
Människor säger alltid så precis innan de ska såra någon, säger jag.
Och fortsätter att vara ovanlig.
 
 
 

Insomniac.

 
Ja jösses detta med sömn alltså...dessa nätter som börjar höra till vanligheten. Kan ju för fasen aldrig somna?! Kan ju vara seg och trött på dagen när jag sovit dåligt men varje kväll så piggnar jag ändå till på något konstigt vis. Sen att jag vaknar så många gånger. Ne jag sover verkligen inte djupt och jag sover så oroligt. Även Oliwer verkar kommit in i något sådant. Inte att han somnar sent eller vaknar flera gånger men varje kväll nu i ett par veckor så vaknar han strax efter elva och ropar, han ser ut mot balkongen från sin säng så när jag kommer in sitter han upp och säger "ädd mamma" och pekar mot balkongen?? Försöker förklara att det inte finns något att vara rädd för men det hjälper inte utan han vill sova hos mig. Har absolut inget emot det för det är super mysigt att ha han liggandes hos mig, inte bra att det blir en vana bara. Han måste kunna känna sig trygg i sitt rum och i sin säng utan att mamma är där. Usch en annan blir lite skraj när han säger sådär, typ att han ser något/någon på balkongen?!
 
Trots dålig sömn i natt så pallrade jag mig upp halv åtta. Johanna ville att jag & Oliwer skulle komma på frukost hemma hos henne vid halv nio. Så när oxen öppnade vid åtta stod jag & Oliwer å hängde på dörren. Vi köpte med oss nybakta frallor, philadelphian ost, en jätte god salami från charken, juice, avokado & plommon tomater. Så när vi kom fram till Johanna dukade vi upp en riktig mys frukost och mumsade goda smörgåsar. Även Sophia va där. Alla tre va super trötta. Johanna var ju på festivalen igår och var inte hemma fören två och Sophia hade jobbat natt men ville ändå äta frukost med oss fast hon borde legat i säng för länge sedan =P Vi satt och pratade och Oliwer lekte med alla Johannas tomma snusdosor hon samlat på sig. Himla kul att öppna och stänga :)
 
Timmarna sprang iväg och helt plötsligt var det lunch dax för Oliwer så då åkte vi hem och lämnade honom till Micke så han fick lite mat i magen innan vilan. Johanna hängde med för vi tänkte vi skulle ta en promenad hemifrån mig bort till prebende solariet. Vi fick för oss att lite frisk luft skulle göra oss pigga? Frisk luft kan jag då säga att det inte var. Kvavt och varmt!!! Så det var väl inte världens skönaste promenad...långt var det oxå! Efter en halv timme i solariet så skulle man knalla hela vägen hem oxå. Ännu svettigare än på vägen dit. Ojojoj vad jobbigt och långt det kändes kan jag säga...när jag var borta vid grottan ville jag lägga mig ner och sova. Men då hade jag en bra bit kvar, och hela högelidsbacken. Jaja, brun vart man och lite motion fick man.
 
Nu har Micke tagit med sig Oliwer till Töreboda för att gå på festivalen som är där. Jag själv har ingen som helst lust att gå på festival. Igår var jag lite sugen och avundsjuk på alla som skulle dit men samtidigt är jag inte på humör för att träffa så mycket folk och dricka öl. Dessutom är jag förkyld och känner mig lite halv krasslig.
 
Oliwer ska sedan sova hos sin farmor ikväll eftersom Micke ska va där till sent. Jag jobbar i morgon bitti med så..men det tycker han nog ska bli roligt, han blir så bortskämd där borta så :)
 
Jag har nu städat & slängt in tvätt. Hatar att ha det smutsigt och det har jag låtit det vara dom senaste dagarna. Så var riktigt skönt att få det i ordning här hemma. Nu skriker duschen efter mig och sedan ska jag lägga mig i soffan med en bytta klings lakrits glass och kolla på film! ååh så skönt det ska bli. Försöka sova en sväng med kanske. Ikväll ska jag hem till Knodden, vi ska käka hämtmat, moffa godis & kolla film.
 
Ha en härlig freda!
 
 
 
 

Tropisk värme :)

 
Hej på er!
 
Lika varmt och härligt idag :) Dagen började med att Oliwer ville upp redan halv sju, har inte hört till vanligheten den senaste tiden utan han har iaf sovit till åtta sista tiden. Men lite kaffe så hade jag piggnat till :) Åkte till dagis vid tio för att ha utvecklings samtal med hans "ansvars fröken". Var bara posetiva saker :) äter bra, sover bra, alltid glad, framåt & börjat prata något enormt. Kul att höra att det bara finns posetiva saker att säga om lillprinsen :) Efter att vi haft samtalet åkte jag ner till jobbet där jag hann sätta mig med en macka & kaffe innan det var dax att jobba. Eller jobba å jobba...varit jätte lugnt idag. Alla hänger väl på stranden kan jag tro. Så blev mycket tjöt och kaffe drickande med Anna hela dagen.
 
När klockan slagit fem så cyklade jag och hämtade Oliwer, sedan cyklade vi till hamnen där vi mötte Marre & Elin. Härligt att få vara ute en stund och inte åka hem, laga mat å sitta inne. Så det fick bli hamburge tallrik till kvällsmat. Oliwer satt mest och slevade i sig all ketchup :S Eftersom jag lovat han glass och det var det ända han pratade om hela vägen ner till hamnen så blev det självklart lite blåbärs glass till efterrätt :)
 
 
"mamma smaka osså"
 
 
 
 
Fina tjejer!
 
 
 
Efter en trevlig stund i hamnen så var det dax för Marre att åka hem till Skövde så då åkte jag & Oliwer hemåt. Fick bli ett bad för Oliwer även ikväll, han var så svettig och alldeles kladdig av all solkräm han haft på sig under dagen. När han satt där och plaska så säger han "bajsa toa". Så då fick jag lyfta upp han så han fick bajsa på toaletten. Helnöjd var han när han var klar :) Förut har han bara kissat så detta var första gången :)
 
Nu ska jag sätta mig i soffan och invänta en film som börjar klockan nio på 7:an. Den heter "Notes on a scandal". Får hoppas den är bra :) Första ska jag ta och göra mig lite bubbel vatten, sjukt törstig!
 
Hade fint

Vardags lyx...

 
...för mig är att få komma hem till en underbar vän efter 9 timmars jobb och bli bjuden på mat. Tack Lina!
 
Jobbat från åtta till fem idag, så efter att jag plockat upp en svettig Oliwer på dagis så åkte vi raka vägen hem till Lina där det bjöds på pasta & kyckling i en super god sås. Satt ute på deras (snart) färdig byggda altan och njöt i solen. Klart som fan det ska vara fint väder nu när jag börjat jobba. Jag är inte bitter, inte alls.
 
Efter maten blev det kaffe och vatten melon. Oliwer hängde mest vid Linas vinbärbuskar och mosade i sig en himla massa vinbär. Dom har tre stycken jätte stora buskar med både röda, svarta & vita vinbär. Gottigt :)
 
 
Efter en mysig stund hemma hos Lina så åkte jag & Oliwer hem så han fick bada. Han var så svettig och smutsig. Stackarn hade fått gått i sina adidas skor hela dagen pga att en trött och stressad mamma glömde packa med foppa tofflorna i morrse. Så gissa om hans strumpor va blöta av svett...
 
Efter ett svalkande bad, tandborstning & bokläsning ligger han nu i säng.
 
Jag skulle behöva diska, plocka och tvätta men har inte lust för fem öre så det får se ut som ett kaos här. Jag ska lägga mig på soffan istället..TRÖTT.
 
Hoppas ni som varit lediga njutit ordenligt av denna soliga & varma dag :)
 
 
 

Rätten att vara förbannad, uppgiven, bitter och ledsen.

 
Jag har den rätten. Anser jag. Men många ser helst att man klistrar på sig ett lugnande leende, rätar ut ansiktet till något som liknar belåtenhet och döljer för allt vad man kan skiten i livet.
Håll skenet upp för fan.

Dagen har inte varit bra alls, har inte haft humöret med mig överhuvudtaget. Helst av allt har jag velat lägga mig ner på golvet och sparka, skrika & slå sönder saker som en arg liten unge. Jag blir tokig snart. Jag är förbannad, frustrerad, ledsen och allmänt trött på allt just nu. Jag är arg på livet helt enkelt. För att allt bara tagit en tvärvändning och för att inget kommer bli som jag trodde. Jag känner mig förtillfället så jävla liten och misslyckad. Jag känner mig inte stark för fem öre och jag hatar mig själv vissa stunder.
 
Det känns som jag bär hela världen på mina axlar och det blir bara tyngre och tyngre för var dag som går. Helst av allt vill jag stoppa huvudet i sanden och försvinna, ett bra tag.
 
Försöka sova och hoppas på en bättre dag i morgon, kommer jag somna? skulle inte tro det.
 
God natt.
 
 

Vilken besvikelse.

 
Inna Micke skulle åka till Norge skulle han ta med någon mat hem till oss, att ställa mig och laga något var det sista jag kände för. Va så sjukt sugen på thai mat! Så han åkte till sin thai för att köpa dom två rätterna vi alltid köper, kyckling satay med jordnötsås & pad thai. Men tydligen hade sin thai sommarstängt på söndagar så då fick vi köpa från asian palace, vilket vi aldrig gjort innan. Och det var första och sista gången kan jag säga. Såg direkt när jag öppna lådorna att det inte alls likna det som vi brukar köpa. Kycklingen var smaklös & torr, nudlarna va överkokta och låg i någon flötig sörja med lite morot & lökstänger, räkorna var inte genom varma och inte riset häller. Även Oliwer rynka på näsan och satt mest och petade i maten. Ne fy sjutton vilken besvikelse när man satt här hemma och saliven nästan rann ur käften, så sugen man var!
 
Nu har jag ätit mig mätt på godis istället framför en film, såg obsessed, helt okej :))
 
 

Derek Charles är en hårt arbetande man. Han är anställd som kapitalförvaltare och är lyckligt gift med Sharon Charles. Tillsammans har de sonen Kyle. En dag får Derek en ny kollega - Lisa Sheridan. Hon blir attraherad av Derek och försöker förföra honom, men det går inte. Lisa blir besatt och vill nu förstöra mellan Sharon och Derek till vilket pris som helst.

Ne nu måste jag krypa ner i sängahalmen så jag är människa i morgon.

God natt på er!

 

Semester över och tillbaka till vardagen.

 
God eftermiddag!
 
Ska väl ta att sammanfatta helgen som varit. I fredags spenderade jag & Gika dagen i Örebro, nämligen på Ikea. Hon skulle köpa lite saker till barnrummet. Blev en hel del :) Jag själv skulle mer än gärna shoppat massor jag oxå men det ville inte min plånbok. Köpte iaf en helkropps spegel som jag faktiskt verkligen behövde då jag bara har en nere i hallen. Så jobbigt varje gång man ska platta håret, behöva gå ner och göra det. Stort problem som ni förstår ;P Blev även lite värmeljus och en förvarings korg till Oliwer. Hade tänkt att passa på att köpa födelsedags present till honom. Ett bord och två små fotöljer till hans rum men dom hade inte fotöljer utan bara tråkiga trä stolar. Får väl att och kika på Jysk eller Mio. Blev såklart lunch på Ikea eftersom Gika var tvungen att äta köttbullar. Jag förstår inte detta tjat om Ikeas köttbullar?! Dom är sååå goda och alla ska äta köttbullar när dom besöker Ikea. Såg ut som vanliga mamma scans tycker jag men. Hade jag fått bestämma hade vi ätit på Max men det fick jag inte för mina gravida vän. Så efter hon tryckt i sig sina 15 köttbullar var vi redo att knalla vidare :)
 
Efter en trevlig dag med Gika så åkte jag & Oliwer sedan till mamma & pappa på kvällen. Pappa fyllde nämligen år i fredags. Av oss barn fick han en eldriven kylväska som han önskat sig, mycket uppskattad :) Det bjöds på sjukt god smörgåstårta till middag, kan vara en av dom godaste smörgåstårtor jag ätit.
 
 
 
Till efterrätt blev det jordgubbar, maränger & glass. Efter en mysig kväll hos mamma & pappa åkte jag & Oliwer hem och la oss båda två i min säng, mysigt att ha lillplutten liggandes hos en! Kollade på csi innan vi somna, så vart en väldigt sen kväll för Oliwer. Han lyckades va vaken ända till elva, trodde därför det skulle bli en skön sovmorgon men det blev det inte utan han vaknade halv åtta. Jag var sjukt trött för jag har sovit så jädra dåligt dom senaste nätterna, kan inte somna och vaknar jätte många gånger under natten. Antar att det är för man har mycket i skallen förtillfället. Efter en seg dag så började jag piggna till framåt eftermiddagen. Gick hem till Anna när hon slutat jobba så fyllde hon på ny färg på mina naglar. Dom har blivit jätte långa och fina nu :) Håller sig starka och har snygg form. Efter hon var klar med naglarna drack vi en corona med lime innan Lina kom och hämtade mig. Åkte hem till henne där vi gjorde i ordning oss för fest, sen kom även Johanna & Marre.
Hade en jätte trevlig kväll men framåt tolv slaget tackade jag för mig, hade inte ätit något sen lunch och jag antar att kroppen sa ifrån. Mer än så behöver jag inte nämna ;)
 
 
 
Gottan var ute på sjön så jag lånade hans sängplats breve Lina. I morrse när vi vaknade så satt vi båda och räkna ner till att pizzerian skulle öppna då vi sedan var först på plats att beställa. Har legat i Linas soffa hela dagen, ätit pizza, druckit mängder med pepsi och kollat på film.
 
Nu är jag iaf hemma och har tagit mig en lång varm dusch och känner mig hyffsat pigg faktiskt. Händer väl inget speciellt resten av dagen. Micke & Oliwer är ute någonstanns men får hoppas dom kommer snart så jag får pussa mitt lilla troll!
 
I morgon börjar jag jobba igen...det var den semestern det. En tidig, regnig och annorlunda semester, som inte bara har varit avkopplande utan stressig med allt som händer runtomkring. Att det har regnat mycket har verkligen varit tråkigt men å andra sidan har det varit skönt att bara vara ledig, ta dagen som den kommer utan tider att passa och att ha hela dagar med min son där vi kan göra vad vi vill.
 
Men men...tillbaka till vardagen med alla dens måsten och tider...
 
Hoppas ni har haft en bra helg!
 
 
 

RSS 2.0