Middags gäster en onsdag som denna!

 
Ikväll har jag & Oliwer haft två söta tjejer på middag! Nämligen Johanna&Sophia. Kul att bjuda på middag då det är tråkigt att bara laga till mig och Oliwer. Mysigt med ett par st fler :) Jag gjorde en lasagne med en god sallad till. Blev jätte gott! Vi satt sedan och prata, drack thé och skrattade åt Oliwer. Haha, ja han är verkligen en sann charmör min son! När han började bli trött så satt han i Johannas knä och läste sin favorit bok, Gustav och snåla glasstanten:)
 
 
 
 
 
Nu har tjejerna åkt hem och precis innan jag skulle lägga Oliwer plingade det på dörren, utanför stod en häxa och sa bus eller godis. Vem släpper ut sina ungar såhär sent att plinga på dörren? Lite knepigt i ett barn område där nästan alla barn sover vid den här tiden. Oliwer gillade inte häxan och hon gillade nog inte oss häller med tanke på att jag inte hade något godis. Så nu har jag väl ägg på dörren i morgon bitti!
 
Nu hör jag iaf ett snarkande ljud från Oliwers säng, får verkligen hoppas det inte plingar på dörren något mer ikväll. Min ring klocka låter lika högt som kyrk klockorna i stan så Oliwer lär ju flyga upp som ett skott om det kommer fler utklädda barn och ska tigga godis. Haha, nu låter jag som värsta bitter kärringen. Klart dom ska få klä ut sig och plinga på men gärna lite tidigare på dagen :) Och så måste jag komma ihåg godiset =P
 
Ska ta och plocka i ordning i köket och sedan slå mig ner i soffan och kika på Rosa bandet galan, kommer säkert komma en tår eller två. Tänke er, ca 7000 kvinnor varje år i Sverige drabbas av bröstcancer. Usch vad otäckt! Styrke kram till alla där ute som drabbats eller känner någon som har/haft bröstcancer. <3
 
Ha en fortsatt bra kväll!
 

KÄRLEKkärlekK Ä R L E K.

 
 
 

Håll i hatten!

 
Jaa idag har det blåst, varit kallt, grått och små regnat hela dagen! Usch. Va inge vidare kul att knalla ut till bilen halv åtta i morrse. Fasen vad jag frös! 
 
Dagen på jobbet har gått så ruskigt fort, började åtta och innan jag visste ordet av var klockan tre?! Inte ens suttit ner och käkat lunch eller något. Timmarna bara svisha förbi och jag han inte tänka så mycket än att köra gärnet!
 
Efter jobbet så hämtade jag Oliwer som varit hos sin farmor hela dagen. Vi åkte ut till ÖB för att handla, varenda rengörnings grej här hemma var slut. Så vi köpte toamedel, tvätt & skölj medel, badskum, allrengörning, tvätt svampar & disk trasor. Så nu är städ skåpet påfyllt! Körde sedan en maskin tvätt och plockade i ordning lite här hemma innan Sophia och Laura kom upp. Laura är Sophias mammas hund valp. Såååå sjukt söt!
 
 
Vi drach thé och satt och pratade en stund innan Sophia åkte vidare för att träna.
 
Nu har jag tänt massa ljus, mysigt! Ska borsta Oliwers gaddar och sedan ska vi slå oss ner i soffan och läsa lite böcker innan han ska sova. För mig blir det ett bad och sedan hoppa i mjukis brallorna och kika på ensam mamma söker :) Kanske poppa lite popcorn med?? Mumma!
 
Ha en mysig kväll!

Örebro.

 
Hej på er!
 
I morrse när jag vaknat så var det bara att fixa i ordning sig lite snabbt för klockan nio skulle jag Micke & Oliwer åka till Örebro för att kika lite julklappar. Skönt att köpa några nu så man slipper stress handla när resten av Sveriges befolkning ska handla julklappar. Vi startade med att köpa frukost på hassle tapp som fick ätas i bilen. Oliwer tryckte i sig en dubbel fralla och en drick youghurt sedan sten slockna han och sov hela vägen fram till Marieberg.
 
 
Oliwer skötte sig bra idag när vi knalla runt i massa affärer, han tyckte dock det var lite små tråkigt när jag skulle prova kläder för det tog sådan tid =P
 
Jag hittade två tröjor och Oliwer fick tre tröjor.
 
 
 
 
 
Julklappar var ju viktigast men lite kläder måste man ju passa på att köpa då det finns lite roligare affärer än dom vi har i Mariestad :) Tänk om dom kunde skaffa polarn här hemma, dock skulle det bli en dyr historia.. är nog ganska tur vi inte har den affären i Mariestad då jag älskar deras kläder lite för mycket ibland. =P
 
Hittade iaf julklapp till syrran och Noel. Hade riktigt tur med julklappen till Noel, köpte den inne på Toysrus och den kostade bara 200 kr men från början 679. Så det var ett riktigt kap :) Oliwer blev såklart överlycklig när vi var färdiga inne på Marieberg och han äntligen skulle få titta på leksaker. Han slog sig ner bland bilarna och där satt han med stoooora ögon och var nöjd&lycklig =)
 
 
På vägen hem blev det stop på burger king där vi käkade mat.
 
 
Mycket lyckad utflykt vi hade idag, roligt att komma utanför Mariestads skylten ibland =)
 
Nu är Oliwer nybadad och leker för fullt med sin racer bil som han fick idag.
Ska ta och göra lite kvällsmackor nu innan det är dax för han att hoppa i säng.
 
I morgon är dagis stängt så då ska han få vara hos sin farmor när jag jobbar, det kommer han tycka är jätte roligt då han älskar att vara hemma hos dom.
 
Annars för mig ikväll blir det sofmys framför solsidan.
 
Hoppas ni haft en bra helg!
 
 

Trevlig helg på er!

 
Mjukisarna är på, ljusen är tända och tacosen är i magen :)
Dax att invänta x factor med en stor skål godis i knät!
 
Ha en mysig kväll kära vänner.
 

Hiss!

 
Min hiss går till torrshampo! Vilken uppfinning! Vilken grej! 
 
Om du aldrig har använt torrschampo tidigare, är den här dagen den första i ditt nya liv. Det kan ibland vara svårt att få vardagen att gå ihop, och att tvätta håret kan vara en av de saker vi tvingas hoppa över en stressig måndagsmorgon. Känner du igen dig? Bli kompis med det fantastiska torrshampot!
 
Jag har köpt mitt på parelle här i stan, Lee staffords, funkar bra men luktar sådär tycker jag. Har ni något tips på andra bra torrshampo som luktar gott??
 
 
Annars idag så har det varit jobb, hämtade Oliwer på dagis halv fyra och trots att himlen minst sagt såg osäker ut så envisades jag med att vi skulle ut och traska. Väl nere för högelids backen kom haglet...jippi! Oliwer skrattade? Han tyckte tydligen det var dagens höjdpunkt. Sen fick han syn på en gunga, guuuunga mamma sa han sjuttioelva gånger, och trots att vi båda blev blöta så blev jag trött på tjatet och han fick gunga, i hagel. Han tjoa och skratta och jag höll på att frysa knäna av mig =P Nå väl, det var ju iaf skönt med lite frisk luft! Väl hemma blev det dammning&dammsugning och när Oliwer senare satt i badet passade jag på att skura toa & handfat skinande rena. Så nu är det banne mig inte ett damm korn någonstanns och det luktar rent och gott här hemma :)
 
Skorpan sover nu och jag ska ta mig en kopp thé, sjunka ner i soffan och ta kväll. Skönt! Ni missar väl inte hela sverige bakar kl nio :)
 
 

Dagen i bilder.

 
God afton på er i mörkret!
 
Denna dagen har verkligen gått fort, började jobba åtta i morrse och slutade tre. Hämtade Oliwer på dagis och mötte sedan upp Knodden för en skön uppfriskande promenad! Guud så jag njuter av att hinna få promenera lite, andas in frisk luft och röra på sig! Mycket skönt var det :) Väl hemma hade klockan redan hunnit bli fem, så då var det hopp in i duschen och fräscha till sig lite för klockan sex var vi hembjudna till Johanna, hon har varit i USA i två veckor den grisen! Som jag saknat denna underbara människa <3 Hon & Erik har precis flyttat till gamla stan så det var första gången vi var i deras nya lägenhet. Och den var så himla fin och mysig! Även två nya familje medlemmar hade flyttat in. Två små kattungar, gissa om både jag, Sophia & Oliwer blev kära. Åhhh så söta dom var!
 
Johanna bjöd på spagetti & köttfärs sås, smakade mycket bra =) och sedan kaffe på de.
 
 
 
 
Oliwer tyckte att vi tjejer kunde få lata oss minsann för han tog eget iniativ till disken ;P
 
 
Johanna hade köpt ett par Converse i USA till Oliwer, han vart super nöjd :) även jag, så fina!
 
 
 
Johanna visade lite vad hon hade shoppat och jag blev lagom avundsjuk på alla Viktoria´s secret underkläder...och helt underbara body lotion hade hon köpt, smörjde in händerna förut och nu kan jag inte sluta lukta på dom..mmmmm...
 
Kolla denna då, jaa den här lille söta varelsen får ens hjärta verkligen att smälta.
 
 
 
 
Efter god mat & en massa kackel senare så blev en liten herre trött och bäddade ner sig på golvet =P eftersom jag börjar tidigt i morgon så behövde Oliwer komma i tid i säng så fick vi tacka för oss kl åtta. Va så mysigt att träffa tjejerna och hade gärna stannat längre för att tjöta ännu mer då vi aldrig lyckas få tyst på varandra :)
 
Oliwer sover som en stock nu iaf och jag ska ta och plocka fram kläder till dagis i morgon så det finns framme och allt är i sin ordning. Minns innan man fick barn och man kunde gå upp en halvtimme innan man började jobba, nu tar allt lite längre tid ;)
 
Sen blir det allt att lägga sig i soffan och kika på tv, efterlyst har ju för sjuttsingen börjat!!
 
Ha en fortsatt bra kväll.
 
Kramar!
 
 
 

Fars dag tips!

 
11 november är det pappornas dag, och jag har två pappor att ordna presenter till. Är rättare sagt jag har ordnat dom, skönt att ha det gjort! Tänkte ge er ett tips att kika in på lager 157 webshop. Kalsonger är ju en klassiker att ge bort när fantasin är som bortblåst. Fanns super snygga kalsonger för 100 kr!! i bla märkena frank dandy & tiger of sweden. Även fina bondelid tröjor för endast 150 kr! Eller varför inte ett par mysiga varma raggisar, 2 för 50 kr. Så kika in där och fynda, kanske ni kan hitta lite julklappar oxå :) Jag köpte min första igår, gäller att va i tid ;)
 
Vad önskar ni er i julklapp? Jag har inte kommit på så mycket som jag önskar mig faktiskt, skönhets prylar är alltid kul. Typ bra hår produkter osv. Ett par nya jobb skor skulle jag behöva, väldigt tråkigt att lägga pengar på så det ska jag nog önska mig. Till Oliwer blir ju roligast att köpa, skulle vilja ha någon liten "dator" eller vad man ska kalla det, nått han kan spela spel på. Som han kan lära sig saker av! Han gillar ju att knappa på telefonen och trycka på djur osv som låter och trycka på det som spelet säger. Tex kan du peka på traktorn eller hur låter kossan osv. Något spel där det finns olika svårighets grader på. Hänger ni med på vad jag menar. Finns det något sånt tro? Hittade även skit söta "gung hästar" på internet. Som man även kan ha hjul på så dom går att åka på, och trycker man på öronen så spelar dom en melodi. Va rea nu så dom kostade bara lite över 600 kr, förut nästan 1000! Fanns flera olika djur att välja mellan: lejon, elefant, nyckel piga osv. Men det stod att dom var rekommenderade från 18 månader till tre års ålder. Så han kanske är för liten för en sådan? Ni som har små barn, kika in på den sidan! Dom var såå söta. Lekmer.se
 
 
Hittade ioförsig den här gung motorcykeln, stod ingen ålder men tror den är för större barn än dom djuren som man kunde ha hjul på.
 
 
 
 
 
Ja jösses, det finns så mycker jag vill köpa till lille skrutten. MEN, han har lovat att ge alla sina nappar till tomten om tomten ska komma med några paket. Jag själv gav tomten mina nappar när jag var liten. Egentligen gör det ingenting att han har napp när han sover. Men det funkar inte med att bara ge den på kvällen för han vill ha den JÄMT. Eller ja, när jag och Micke är med. Han har den aldrig på dagis, aldrig när någon annan hämtar på dagis osv. Men det första han säger när jag kommer in på dagis är: tutte & snutte!!! Och han blir precis vansinnig om han inte får den. Jag vet ju inte han inte behöver den på dagen då han som sagt klarar sig utmärkt utan den när han är med andra. Ångra så att man inte tog bort den när han var mindre då det skulle varit betydligt lättare och smärt fritt. Men än så länge är han med på noterna, när jag säger men Oliwer ingen tutte nu det är inte natt så säger han: "mamma tomten snäll, jag ge tomten tuttis när han kommer". Så, han får väl ha sina förbannade nappar ett tag till =P 
 
Jösses vad klockan har sprungit iväg. Nu är det banne mig läggdags. Klockan ringer 20 över 6. 
 
Goder natten!
 
 

Varför bry sig?

 
Haft en bra dag, men slutet på dagen blev mindre bra. Så nej, jag är inte alls sugen på att uppdatera ett glatt & långt inlägg.
 
Förstår inte hur endel tänker när dom kläcker ur sig sina kommentarer? Vad ger folk rätten (som jag inte ens känner) att bara vräka ur sig något som jag kanske inte alls tycker är roligt? Och nej, jag tänker inte ens skriva vad jag menar för jag vet exakt vad erat svar skulle bli, likadant svar som jag tidigare fick.
 
Nu ska jag natta min lille skrutt sen slå mig ner i soffan och skaka av mig detta!!
 
 
 

God morgon!

 
Varit dåligt med uppdatering, jobbade öppning-stängning i går så då gick dagen i ett, hann inte mer än säga god morgon till Oliwer innan det var dax att säga god natt :( tur att morfar hämtade igår så han slapp gå så länge på dagis iaf.
 
Nu är det dax att göra oss i ordning för jobb, jobbar till halv sju idag!
 
Skriver lite mer ikväll sen :) ville mest önska er en bra dag!
 
Puss&kram
 
 
Tänk, nyss var det sommar....
 

Fredagsmyset kan börja!!

 
 
 
 
Ä N T L I G EN. Nu har jag slagit ner arslet för första gången idag. Skönt! Tar mig en liten paus innan det är dax att fortsätta med kvällens middag. Kycklingen & potatis/rotfrukterna la jag precis in i ugnen så nu får dom ligga och götta sig ett tag. Idag blir det philadelphia fylld kyckling med vitlök smak, inlindat i bacon! Har även gjort en kall sås till. Kommer nog smaka bra =)  Ska nu hälla upp ett glas rött och tända ljus, så man får lite fredagsmys känsla..Oliwer är på ingång alldeles strax, han har varit på Stellas hela eftermiddagen. Så han har nog haft en riktig rolig dag med sin pappa =) Jag själv har jobbat hela dagen och även jobbat över...full fart!!
 
Hoppas ni får en härlig fredag och äter massa massa godis, det ska jag göra iaf :)
 
 

Regn regn regn...

 
Ja de gör ta mig fan inget annat än regnar ute. Men inte ska vi gråta över det, efter regn kommer solsken...förhoppningsvis.
 
Dagen på jobbet har gått i en hejdundrande fart. Ingen lunch utan idag fick det bli en choklad boll i farten till middag. Ack så nyttigt! Stängde idag, så Lina var snäll att hämta Oliwer. Så när jag slutat åkte jag hem till Lina&Gottan där dom lagade mat :) Så vi fick kassler grattäng & pasta innan jag och Oliwer åkte hemåt. Tack Lina! Är så himla glad att mina vänner tar sig an Oliwer. Han är ju en del av mig. Han är alltid välkommen och han betyder mycket för dom precis som jag gör, och det är jag så himla glad över! Både idag och i måndags ställde Lina upp och ville hämta honom på dagis. Ja, tacksam är jag verkligen! Ni är underbara, allihop.
 
 
 

Nu blir det soffmys resten av kvällen..
 
Hoppas ni haft en bra dag!
 
 

Nu får ta fasen ta och hända något.

 
Innan jag dör av rastlöshet.
 
Visst, jag har fullt upp. Jag jobbar, lämnar&hämtar Oliwer på dagis, umgås med honom, försöker träffa vänner & familj, promenera, handla, tvätta, laga mat, natta, städa etc. Veckorna svichsar förbi och helgen likaså. Sen då? Ska det vara såhär vecka in & vecka ut resten av livet? Man måste vara mer spontan! Man måste unna sig vardags lyx och man måste ta sig i kragen och dra iväg någon annan stanns lite då och då. Behöver ju inte vara något märkvärdigt men något som gör veckan lite annorlunda mot vad den brukar! Jag har diskuterat detta med ett par vänner & även med familjen. Och det blir ju faktiskt vad man gör det till. Man kan sitta här (som ja =P) och tjura över att det är mörkt, dystert, kallt, tråkigt & att det inte finns något att göra. Eller, så tar man och planerar något som man kan se fram emot. Så innan jul eller när julruschen är över ska vi tjejer dra iväg någon stanns. Kanske en kryssning eller en tripp till london som Lina hade som förslag. Bara komma iväg och umgås, shoppa, äta & dricka gott och ha roligt! Har även pratat med min syster, så när det är julmarknad på Liseberg ska jag ta mig dit någon helg och mysa hos henne i Göteborg. Har ni några andra förslag på saker man kan hitta på nu i höst/vinter?
 
 
Annars då, torsdag idag. Nähä...redan? fattar inget var ju måndag nyss. Jag & Oliwer har nu tryckt i oss lite frulle, blev makrill macka med avokado. Oliwers favorit! Har ni testat avokado på makrill? Det är verkligen super gött! Tänkte att vi skulle dra iväg till Williams nu innan jobb&dagis. Handla lite gottigheter till helgen, även blöjor till dagis då dom var slut. Skönt att göra det idag och slippa göra det på fredag då varenda kotte i byn ska helg handla. 
 
Ska bara få på den här nakenfisen sina kläder, han har gosat ner sig på toa golvet(!?) med hoppkossan som kudde och sedan mitt täcke. Mindre mysigt kan jag ju tycka..
 
 
Tjiingeling
 
 

Satan i gatan!

 
Jösses vilken kylig afton..håller på att frysa ihjäl här hemma trots duntofflor, stickad tröja & tjocka mjukis brallor. Ta och höja värmen på elementen kanske? underbara kallhyra! Eller inte. Här har vi hittils använt mycket ljus på kvällarna, så än så länge har elen varit billig. Haha.
 
Idagens har jag inte mycket att dela med mig av faktiskt. Jobbade till tre och sen tog jag och Oliwer är långis prommis. Jösses amalia vad det blåste! Men frisk luft är ju alltid gott. Och promenera är ett måste när jag hinner. Åhhhhh vad jag önska att jag kunde träna!! Jag älskar mat och jag älskar godis & kakor i alla dess former. Hade ju varit skönt om man kunde få äta vad man vill och sedan förbränna det. Men eftersom jag inte har någon möjlighet att träna så blir det istället mycket dåligt samvete och tänkande på vad man äter. Och det är förbannat tråååååkigt. Min kropp behöver verkligen muskler, är det något den inte har så är det muskler. Kan för fasen inte ens se en liiiiiten muskel i armen om jag så spänner mig tills jag blir blå. Jag skulle vilja träna boxning eller något, så man blir stark & fit :)
 
Nu sover lilleman som en stock, han hade blivit väckt på dagis av någon annan liten parvel så han hade bara sovit 30 min, så ögonen gick i kors här hemma när klockan var sju.
 
Såå nu ska jag krypa ner under täcket & glo på teve. Käka lite clementiner ska jag med göra:) köpte det förut på oxen, dom är såååå goda nu, sådär sura :) Även Oliwer älskar clementiner så nu har jag laddat upp!
 
Hoppas ni haft en bra dag :)
 

Äntligen är måndagen över!

 
Har verkligen inte varit min dag idag. Trött, seg & på allmänt dåligt humör. Tiden gick i snigelfart på jobbet och jag har nog aldrig längtat så mycket till att klockan skulle slå sex som idag. Väl hemma hade Lina maten klar, det var verkligen uppskattat! Hon hämtade Oliwer redan kl tre idag på dagis, så han behövde inte gå många timmar minsann. Sen hade dom varit på stan & fikat, så jag hade en nöjd kille här hemma när jag kom hem :)
 
Nu ska jag iaf krypa ner och välkommna john blund, och det ska bli så förbannat skönt!!!
 
Natti natt
 
 
 

Sju års olycka!!

 
Inte nog med att morgonen startade med huvudvärk och en himla trötthet i kropp&knopp utan nu gick spegeln även sönder. Va ioförsej bara en tidsfråga innan olyckan skulle hända och jag har ingen annan än mig själv att skylla.
 
 
Nu ska vi göra i ordning oss för dagis & jobb, jobbar stängning så idag hämtar Lina lillen på dagis. Vad skulle jag göra utan familj & vänner som ställer upp? Guldvärda.
 

Ett djuuupt andetag och hoppas att dagen fortsätter b r a!
 
 

Gråa&trista måndag

 
 

Nu tar jag kväll.

 
...Lillkorven sover, ljusen är tända & jag bara myser i mjukis brallor och tjocka varma tofflor! 
 
Vad har ni gjort denna regniga söndag? Vi åkte ju som sagt till Skövde i förmiddags. Var inne på Gina tricot där jag köpte två par jeans. Egentligen har jag "köp stopp" denna månad då jag både shoppat parfym, väst m.m. MEN, jag behövde verkligen jeans. Så jag unnade mig det :) Dock sitter dom som korvskinn men personalen envisades med att jag skulle köpa en liten storlek och det tyckte även mina shopping rådgivare. Dom skulle töja sig en halv storlek, och det hoppas jag med hela mitt hjärta för annars får jag gå runt med andnöd. Efter vi kikat runt så satte vi oss på Wayne´s Coffee där vi tog oss en kaffe/the och bara satt och tjötade en bra stund.
 
Knalla sedan in på Maxi där jag behövde handla lite bröd, mjölk osv. Köpte mig även en ny inpackning, färgade håret igår så kände jag att mitt hår behövde lite extra vård idag.
 
När vi sedan var tillbaka i stan så släppte Lina av mig hemma, jag packade upp och tog sedan på mig löpar skorna och drog ut i regnet. Va otroligt skönt med frisk luft då jag mådde illa efter kaffet jag drack i Skövde. Va väldigt starkt...ni vet det där illamåendet man kan få när man dricker för mycket kaffe. Men frisk luft och en snabb springtur gjorde susen! Väldigt blött dock, men ändå härligt! Väl inne så la jag mig i badet med min nya inpackning i håret, och efter ett avslappnade bad så drog jag på mig mjukiskläder och tände massa ljus. Vid fem dök Oliwer&Micke upp, som jag saknat min lilla groda i helgen! Jag lagade lasagne som även Micke fick mumsa i sig innan han drog hemåt. Blev mycket gott :)
 
Disken och tvätten är iordning gjord så nu ska jag krypa ner i soffan och kika på Juno som börjar kl nio på kanal 11. Dock fattas det något mumsigt till teven :( Blev så sjuuukt sugen på varm choklad med marshmallows i! Och en choklad bete hade varit fint till det. Men får nöja mig med en kopp thé, något varmt att dricka är ett måste. Såå frusen! 
 
 
Kram på er

Skövde.

 
God morgon på er! Idag ser det inte ut att bli något trevligt väder ute? Därför har vi bestämt oss för att åka till Skövde en sväng. Så nu ska vi först mumsa lite frukost och sedan göra i ordning oss innan vi drar iväg. Ska plocka upp Sophia på vägen oxå :)
 
Ha en härlig söndag!
 
 
 

Lördagsmys på virkesvägen!

 
 
 
Sitter i skrivande stund hemma hos Lina. "Flyttade" in här i går efter jobbet. Igår när jag kom hit så hade Lina dukat upp räkor, aoli, bröd, kex, ost, frukt & vin! Så vi satt här och mös med massa tända ljus och gott att äta. Tittade lite på en film och sedan satt vi bara och pratade hela kvällen.
 
Idag har jag jobbat från åtta till tre och sedan slumra jag till i Linas soffa, mycket skönt! Nu kom vi nyligen hem, har varit och handlat lite gott till kvällen. Ska bara hoppa in i duschen när min hårfärg värkt klart och sedan ska vi börja med middagen! Blir kyckling filé, tzatsiki & potatis/rotfrukter i ugn. Ska bli så gött! Någon lunch har man inte hunnit få i sig idag. Efter maten har vi en stor godis från hemmakväll som väntar =)
 
Ne nu ska ja kika lite på 16 and pregnant på MTV innan det är dax att duscha. Fy sjutton vad skönt det ska bli, känner mig riktigt sunkig, håret luktar kaffe och är sådär härligt flötigt.
 
Hoppas ni får en mysig lördagskväll.
 
Puss&kram!

GOD MORGON VÄRLDEN!

 
Upp och hoppa med er..
 
Själv är man nyvaken med stans snyggaste morgon frill. Tanken är att jag ska ge mig ut i spåret och springa nu, måste medge att ögonen svider lite grann och att motivationen inte är högst upp, men vet att det är skönt när man väl kommit ut i friska luften! och ännu skönare är det när man är färdig, tagit en skön dusch och sedan kan mumsa i sig en god frulle :) bra start på dagen inte sant?
 
Kl tolv är det sedan dax för jobb, stänger idag. Direkt efter jobbet tar jag cykeln hem till Lina där jag ska bosätta mig i helgen har jag tänkt. Så väskan är packad! Vi ska äta god mat, dricka vin & bara mysa i mjukis kläder hela helgen. Skönt! <3
 
Ne om jag ska ta och häva i mig den här burken så kanske jag får lite energi innan jag ger mig ut!
 

SWEDISH HOUSE MAFIA.

 
I november kör dom sina sista spelningar och jag vill sååååååå gärna se dom!!!!! Fy sjutton vad häftigt. Så jädra grymma så det finns inte!!! Jo tack, avundsjuk är jag på dom som ska se dom kan jag säga.
 
 
 

En personlig massör skulle sitta fint.

 
God kväll...
 
Har inte mycket att dela med mig av idag, sitter nu helt utslagen här i data stolen. Magen & ryggen värker och jag skulle kunna göra vääldigt mycket för en stor choklad kaka och lite massage. Jädra "röda dagar" vi kvinnor måste gå igenom varje månad.
 
Efter att jag hade hämtat Olli idag så kände jag att vi var tvugna att utnyttja vädret och var därför ute resten av eftermiddagen. Cyklade ner till holmen så prinsen fick leka lite och sedan blev det en sväng in på oxen.
 
Tur att man e så söt säg, får prinskorv varje gång vi handlar i charken :)
 
 
 
Väl hemma blev det storstädning ala Pettersson. Skinande rent & underbar doft här hemma ! Oliwer stod för dammningen och det skötte han exemplariskt minsann. Efter att vi röjjt upp här hemma blev det matlagning, pasta me köttfärsås! Dock kom det inte ner mycket i magen för min del. Svullen som en ballong och det smakade inte lika gott som det brukar. Oliwer därimot tog två potioner och när han såg att jag knappt åt sa han me rynkad panna "mamma smaka min mat?" och puttade sin tallrik till mig. Gullungen!
 

Ne vet ni va, nu ska jag bädda ner mig i soffan med täcke och bara gosa ner mig framför teven. Sura lite oxå för att jag inte köpte något sött på oxen när jag som mest behöver det!
 
Tjingeling
 
 
 

”Håll dina vänner nära men dina fiender närmare”.

 

Jag tror inte på det ordspråket. Varför ska man bry sig om de personer som inte tycker om en, mer än de personer som verkligen tycker om en? Vänner ska man vara rädd om och hålla nära. Därför gör jag om ordspråket och säger ” Håll dina vänner närmre än dina fiender”. Ta till vara på dina vänner, för de finns bara ett exemplar av dem.

Och ett av mina underbara "exemplar" har varit här ikväll, nämligen Sophia. Vi har ätit varma mackor med brie&salami och bara suttit och pratat om allt och inget. Oliwer ville såklart spela på Sophias mobil, och hon hade verkligen spel som föll han i smaken för jösses vad han skratta och skulle pilla :)

 

 
Nu har Sophia åkt hem och Oliwer är nattad. Nu blir det soffan och invänta fruarna på tv, måndagens höjdpunkt!
 
Kram

 

 


Frisk luft i våra lungor!

 
 
Nu har jag och lillprinsen varit ute en bra stund. Solen skiner, men fy sjutton vad kyligt det var! Va ute och åkte lite kick board och sedan hängde vi vid lekparken där nästan alla barn i området var. Oliwer träffade två dagis polare så han hade fullt upp att leka :) Jag stod mot husväggen och lapade sol. Efter ett Oliwer gungat, åkt rutchkana ca 50 gånger & försökt klättra i träd så kände jag inte längre min fingrar, brr...så nu har vi kommit in i värmen.
 
Är väl snart dax att fixa lite lurre sen vet jag inte vad resten av dagen har att erbjuda. Ska ringa mamma & pappa tänkte jag, bjuda in oss själva på lite middag senare kanske :)
 
Hoppas ni får en bra söndag.
 
 

Ändrat åsikt!

 
Ja , jag måste säga att min höst depp är som bortblåst =) Tror det handlar om att man börjar vänja sig vid kylan nu. Och en sådan här dag som denna när solen lyser, luften är frisk och det är massa färgglada löv överallt, då är det vackert och härligt att vara ute! Hoppas att vädret håller i sig ett par dagar nu iaf.
 

Igår efter jobbet så åkte jag och Oliwer till Skövde, vi plockade upp Marre och drog sedan till stan. Jösses vad folk det var! Inne på commerce gick en clown runt och gav barnen ballonger och popcorn, så gissa om jag hade en nöjd två åring i vagnen :) Han tyckte nog det var roligt att shoppa för en gångs skull, han slapp pröva skor osv som han hatar utan satt som en prins i sin vagn och bara mumsade popcorn :)
 
Som ni vet var jag ute efter en väst, och det var fasiken inte lätt att hitta! Var i varenda affär men icke sa nicke..tillslut hittade jag en på HM som var rätt snygg. En lite glansig, svart med pälsluva. Även parfym hittade jag, blev en dolce&gabanna. Inte för söt, för fruktig eller för tung utan alldeles perfekt :)
 
Mina nya höst kängor.
 
 
 
Efter att vi knallat runt en bra stund i affärer så kurrade magen så då var det dax att ta bilen hemmåt. Gissa vad det blev för kvällsmat...som säkert 10 000 andra svenska familjer en fredag. TACOS! Alltid gott, och det var Oliwers önskemål så självklart fick det bli det.
 
Efter jobbet idag så mötte jag och Oliwer Karolina&Inez. Vi tog en behövlig och skön promenad! Va ett tagsedan vi umgicks med tjejerna så det var riktigt trevligt, som vanligt när man träffar dom :) Nu är vi hemma och jag ska ta och hoppa in i duschen, sedan blir det lördags mys med något gott käk och något sött till teven är klart. Oliwer hörde talas om att det var lördag så vet en som kommer fråga efter "dodis" sen ;)
 
Hoppas ni är på lika härligt humör som jag denna vackra dag =)

Parfym jakt!!

 
 
 
Behöver eran hjälp, jag behöver en ny parfym! Är så förbannat trött på den jag alltid använder, Ed hardy. Så i morgon efter jobbet ska jag åka till Skövde och kika in på Kicks efter en ny. Parelle här i stan har ju inte alls lika mycket. Har ni tips?? Lämna gärna förslag! Dock inga hugo boss eller "kändis parfymer" (typ paris hilton osv) för känns som jag har haft alla. Någon god celvin clein kanske? eller chanel? Kom med tips!!!! Jag har ingen aning vad jag vill ha. Inte för tung, utan ganska fräsch tror jag. Hade även tänkt att leta skor i morgon men hör & häpna, jag hittade faktiskt ett par i våran lilla by. Lägger upp bild i morgon, super nöjd! Förutom parfym så är jag på väst jakt, trodde dom skulle ha de på sport affären men icke. Hoppas jag kan hitta en i Skövde! Förutom att det ska bli kul att få spendera lite pengar på sig själv i morgon så ska de självklart bli kul att jag får träffa Marre en sväng =) Hon får agera lite nanny tror jag i parfym affären...känns inte som det är den optimala platsen för min två åring ;)
 
Natti natti!
 
 
 

Magen är full och huvudet trött.

 
God kväll!
 
Dagen började tidigt, Oliwer var fasen inte lätt att få liv i kl halv sju i morrse. Han låg och myste under täcket med snuttis och kollade på barnkanalen. Gjorde ordning mig i lugn och ro men när det var hans tur så protesterade han totalt. "soooova" "kolla barn naaalen" sucka han. Men när jag sa att dom andra barnen på dagis skulle äta frukost utan honom om han inte skynda sig så fick han fart i benen minsann =) Jag tänkte att jag skulle vara duktig i morrse så jag tog en promenad till jobbet. Vart lite nervös att jag inte skulle hinna komma i tid om jag gick men en snabb power walk senare var jag framme på 20 min :) Dagen har gått i super fart på jobbet, bullbak inför morgon dagen då det är kanel bullens dag. Så gissa om det luktade gott i köket! Muuums! :)
 
När klockan sedan slagit tre var det en snabb promenad till dagis för att hämta Oliwer, sedan kom Lina upp så då promenerade vi bäcka rundan också. Man får passa på medans det inte regnar att vara ute i friska luften =)
 
När vi väl kommit hem var vi alla tre trötta och hungriga så då började vi laga mat som tog en eeeevighet kändes det som. Vi lagade en lins gryta som verkligen passade en höst dag som denna! Och till det bakade vi foccatia bröd med oliver i.
 
Mustig linsgryta
 
2,5 dl torkade röda linser
En burk krossade tomater örter
En burk krossade tomater chili
Ett paket "sopp, grytbas"
(olika rotfrukter i ett paket, finns vid grönsakerna)
4 potatisar
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 lagerblad
3 dl grönsaksbuljong
Salt och svartpeppar
turkisk yoghurt

Gör så här
 
Hacka lök och vitlök och stek mjuk i lite rapsolja. Slå på buljong och lägg därefter i rotfrukter skurna i bitar.
Tillsätt tomater och kryddor och låt koka upp. Sänk värmen och låt grytan småputtra i ca 40 min, eller tills rotfrukterna känns klara.  Linserna sköljs och läggs i den sista kvarten.

Servera med en klick turkisk yoghurt och en bit bröd.
 
 
Smakade riktigt bra! Den nyttiga grytan gick även hem hos Oliwer, finns ta mej fasen inget han inte äter! mm gott mamma får man höra vad man än lagar :)
 
Underbara Lina & Oliwer <3, han fick en tshirt & en skjorta efter hennes vistelse i London =)
 
 
Nu har lillkorven däckat och det skulle jag med kunna göra känns det som. Är väl egentligen inte så jätte trött bara så förbannat mätt! Jösses vad vi åt.
 
Ska ta och borsta tänderna och sedan krypa ner under täcket och kolla på efterlyst.
 
I morgon har vi sovmorgon, skönt! Jobbar stängning så i morgon är det morfar som får hämta lillkorven =)
 
Puss&kram

Ljuuus i vårt hus.

 
Nu när det börjat bli mörkare så tänder man en hel del ljus, vad har ni för favorit ljus lykta hemma? Jag älskar mina "näckros lyktor". Kulörta ljuslyktor i form av en lotusblomma. Dom är fantastiska att tända i mängder och sprider ett underbart sken genom de färgade snäckskalsbladen. Har lila och rosa lyktor på toaletten och bruna/olivgröna i vardagsrummet. Mina är köpta i Göteborg men man kan ju även beställa på internet.
 
 
 
 
 
 
Jag är ju även ett stort fan av doftljus! Är det något som alltid åker ner i kundvagnen när man är på ikea så är det självklart doftljus i alla färger & dofter! =) När jag fyllde år fick jag en lyxigare variant av mina fina vän Lina. Heelt underbart! Det luktar så gott och doften håller i sig länge. Vill man bara ha lite fräsch lukt innan det kommer folk så kan man tända ljuset och låta det brina i tio minuter, då doftar hela hemmet sen!
 
Jag har doften Vanilla satin.
 
 
Även ljustakar är fint, dock har jag bara två. Men dom är sååå snygga! Två smala långa golv ljustakar från Röshult. Annorlunda och passar perfekt i mitt vardags rum. Jag har två svarta men har sett att det finns i båda vitt & grått också! Går att köpa i Skövde i butiken Sparsmakat.
 
 

I didn't invent the rainy day, man.

 
Massa bus & mys i soffan innan lillprinsen skulle sova, underbara älskade unge! <3
 
 
 
 
Denna regniga måndag startade redan tjugo över sex i morrse. Var lagom pigg när klockan ringde, är så förbannat svårt att komma upp nu när det blivit mörkare och kallare ute. Efter att jag ställt om klockan två gånger kom jag tillslut upp och då var det bannemej snabba puckar som gällde! Efter att jag och Oliwer var ordning fixade så var det bara att knalla ut till cykeln och guess what...det regnade! Vad annars? Det räcker lixom inte med att vi haft en precis värdelös sommar även hösten ska regna bort! 
 
Efter jobbet idag så bakade jag & Oliwer äpplepaj och sedan gjorde vi flygande jakob till middag. Mamma & pappa kom hit och käkade. Hade curry i chili/grädd blandningen och det vart lite extra gott. Brukar annars bara ha chilisås i. Sedan knaperstekt bacon och massaaa jordnötter på toppen :) Mumssss!
 
Nu har våra gäster gått hem och Oliwer ligger i sängen och sten sover. Han har varit så trött det sista, fast han sover middag så är han så himla trött på kvällen. Kanske är inne i en växt period? Eller så beror det på att det är höst. Som sagt, mörkt, dystert och kallt!
 
Kul föresten att sååååå himla många lämnade sin bloggadress. Nämligen hela NOLL stycken. Bloggarna som jag läste hade jag inlagt på favoriter med namn. Så jag har ju aldrig tänkt på vad bloggarna heter! Dåligt av er tycker jag allt. Läsa min men ingen vill jag ska läsa deras? Fast det är klart, endel bloggar vågar man ju inte läsa längre. Blir ju ett jädrans liv! Man vill ju gärna inte snoka menar jag.
 
Ne nu ska jag krypa ner i soffan.
 
Hej!

RSS 2.0