God fortsättning!

 
God afton! Har varit mycket nu i juletider och därför har jag ej haft tid eller lust att blogga. Dagarna har svischat förbi! Dessutom har jag plockat bort datorn här hemma så man får mer plats, sitter därför nu å skriver på min bärbara som tydligen är full av en miljon virus, stänger av sig, brummar av ansträngning och är segare än segast. Men jag gör ett försök! Dessutom funkar inte det trådlösa av någon anledning så nu sitter jag i Oliwers rum, med datorn på hans lilla bord och själv sitter jag på en sten hård liten stol avsedd för en kille på 13 kilo. Återstår att se om stolen går sönder eller ej ;)
 
Annars har julen varit kanoners! Julafton spenderades hemma hos Mickes mamma. God mat, kalle anka, massor av godis & så självklart ett besök av tomten! På juldagen var det sedan dax att fira hemma hos min familj där det mumsades julmat och öppnades en jädrans massa julklappar. Helt hysteriskt vad saker Oliwer fick. Han blev trött på paketen och nöjde sig med det första paketet, en bil såklart. Efter en trevlig eftermiddag hos mamma & pappa blev det sedan en jädrans massa vin & shot hemma hos Angelica med en gäng tjejer. Natten spenderades på statt, shot efter shot efter shot......tequila, turkisk peppar you name it. Varför dessa shotar kan man undra? Haha, kul hade jag iaf! Mindre kul när klockan ringde tio på annan dagen. Upp å jobba....wiho. Fy fan säger jag bara! Kl fyra slutade jag och då hade jag kunnat stupa i säng. Men bara hem å fixa middag & dessert för vi fick nämligen besök av Oliwers gudmor och hennes man. Trevlig afton även om ögonen sved ;P
 
Har egentligen massa fina kort jag skulle vilja ladda upp men datorn är super seg och jag har inte fixat över bilderna från min system kamera (julklapp, jag är nöjd!!). Så ni får nöja er med några mobil bilder.
 
 
 
 
 
Nu vågar jag inte skriva mycket mer ifall datorn skulle stänga av sig. Ska krypa ner i soffan nu med ett glas rött och när Oliwer somnat blir det film, taken 2.
 
Är förövrigt ledig fram till onsdag, underbart! Så i morgon blir det arena och bada:) Ska även ta med min systerson/gudson Noel. Oliwer kommer blir överlycklig :)
 
Ha en mysig kväll, puss på er!
 
 
 
 
 
 
 

Rimmelidimm

 
 
 
 
Har nu skrivit lite rim till några julklappar. Kan ni gissa?
 
Volym och glans som ingen skådat någonstans.
 
Små pytteskålar fyllda med smet,
är väl det mumsigaste du vet ?
När du jobbat o slitit ett helt år,
är denna låda mödans lön du får !
 
 
Bästa klappen för halsen, 
om Du vill dansa Julevalsen, 
med rösten i behåll och Julsånger tralla, 
OCH kunna äta upp Julmat och fralla.
 
 
Oförsiktig och kanske något arrogant
när ska du med dina saker ta det sant
krascha och tappa jag hoppas nu att du med denna ska nappa
för med detta skydd jag nu dig ger
hoppas jag att vissa saker inte sker
 
När du denna julklapp fått,
kommer du att lukta gott,
jag tror du tycker det är toppen,
med ett kit för hela kroppen.
 
Vem du är nu får du gissa
svarar du fel får dina motståndare fnissa
I pannan svaret skrivet står
hoppas du inte ställer frågan som är för svår
 

Dagen före dopparedagen.

 
 
I morgon kommer tomten :) Har någon här hemma som längtar kan jag säga! :)
 
Gårdagen spenderades hemma hos Oliwers farmor efter jobbet. Klädde granen, fikade och åt mat. Sen däckade jag kl åtta?! Sååå jädra trött och mådde illa & hade ont i magen. Var helt säker på att jag hade åkt på magsjukan och skulle spy. Vaknade halv åtta i morrse (utvilad till max) och mådde bra. Så magsjuka var det inte som tur är!
 
Efter frukosten i morrse åkte jag & Oliwer hem till mamma & pappa. Tog en promenad till kyrkogården och tände ljus hos min faster som skulle fyllt år idag. Efter en kylig och lång promenad fikade vi lite innan vi åkte hemåt. Nu är makaronilådan i ugnen så strax blir det lite lurre. Sedan måste jag ner en snabbis till lindex, köpa rött nagelack så man är lite jul fin i morgon :) Ikväll vankas det såklart uppesittarkväll, hoppas man blir miljonär!
 
Ha en härlig söndag :)
 
 

Lovely friday!

 
Idagens har vi ju varit lediga. Dum som jag var hade jag bokat klipptid till Oliwer kl halv tio. Så halv åtta fick jag gå upp eftersom jag skulle duscha. Oliwer fick jag väcka kvart över så han skulle hinna äta frukost. (Ni som har barn vet ju att allt pyssel på morgonen tar sin lilla tid) Såå morgonen vart lite stressig men i tid kom vi! Oliwer var så duktig hos frisören. Satt stilla hela tiden och bara flina åt sig själv i spegeln :) Det blev kort kort!! Riktigt snyggt men vette tusan om han inte är sötare i sitt krull :) Visst såg han mycket äldre ut nu?
 
 
Efter klippningen var vi på KAKAO, choklad affären i stan. Har aldrig varit där innan. Jösses vilka priser! Va ute efter en julklapp och efter lite tänkande fick jag ihop en present. Men det var inte lätt! Hoppas fasenimej att chokladen är att dö för så jädra dyr som den var.
 
Efter våran sväng på stan åkte vi hem till Karolina & Inez, det bjöds på mumsig fika och en trevlig lek/pratstund :) Annars nu i eftermiddag har jag tvättat och pysslat lite här hemma bara. Var även ute en sväng i snön och lekte.
 
Oliwer är super trött nu, han sitter i soffan och slappar framför en film. Jag ska strax börja med kvällens middag. Hemmagjord pizza! Blir lite grillad kyckling och annat mumsimums på :)
 
Ha en mysig fredags kväll <3

Bye bye magsjuka! FÖR GOTT!

 
God eftermiddag!
 
Här hemma mår lillfisen bättre. Han sov hela natten och vaknade kl nio i morrse, pigg, glad och inga spyor =) Så skönt att det gick över på en dag! Förmiddagen spenderades inomhus. Kände mig så jädra trött och seg, man blir ju det av att inte göra någonting. Så efter lunchen bäddade jag ner Oliwer i vagnen och så gav vi oss ut på en timmes promenad. Mycket skönt! Efter promenaden kände jag mig mycket piggare så det var skönt. Va nog bra för Oliwer att få lite frisk luft efter den jobbiga gårdagen. Annars nu på eftermiddagen har vi slagit in lite julklappar, tog sin lilla tid då Oliwer skulle klippa, tejpa och fixa det mesta. Men resultatet blev tillslut bra :)
 
 
Hemmet är nu sanerat och Oliwer ny badad. Ska sätta oss i köket och måla lite nu. Annars ikväll ska jag se film när Oliwer somnat, Between 2 fires heter den. Verkar bra! Igår kollade jag på en drama film som var helt okej, Like dandelion dust hette den. 
 
 
 
 

<3

 
 
 
Stackars lilla fisen...vi har legat i soffan precis hela dagen. Disney filmerna har gått på reapet och han har fått stoppa huvudet i hinken många gånger...:( "äta mat mamma, hungrig" sa han flera gånger, men vad tror ni hände när han åt? Det kom upp med en gång. Hur förklarar man för sin lilla älskling som tittar på en med ledsna ögon att nej du får ingen mat nu? Lite fil fick han behålla....en stund iaf. Nu sover han (för natten får vi hoppas) Jag sitter här så otroligt rastlös. Eftersom jag legat i soffan hela dagen är jag inte direkt sugen på att sätta mig där och kolla på film, igen. Jaaaag får väl städa eller något?!
 
 
  

Det är ju inte sant.

 
Morgonen började bra, var hemma hos Sophia och åt en mumsig frukost innan det var dax att lämna Oliwer på dagis och åka och jobba. På dagis skulle dom träffa tomten, dansa runt granen, äta julmat och hade mysigt. Hann inte mer än parkera i stan innan telefonen ringde. Oliwer har kräkts! Så efter att ha varit hemma hela förra veckan med spy, diaree och noll mat lust så har det alltså börjat om igen?! Var bara att starta bilen å åka upp till dagis igen. Tråkigt för Oliwer som missa all avslutning :( I morgon får han ju vara hemma oavsett om han mår bättre eftersom de måste ha gått 48 timmar. Fredag är vi lediga så nästa gång han går på dagis blir ju på nya, österåsen.
 
Nu är vi iaf hemma och än så länge har det inte kommit något mer spy, han verkar ganska pigg förövrigt så vi får se hur dagen blir. Segt att sitta inne hela dagen :( 
 
Föresten så har jag en helt ny stickad kofta från Bondelid i st 90 som är för liten för Oliwer. Någon som vill köpa kanske? Aldrig använd! 150 kr.
 
 
Ne nu ska jag krypa ner i soffan med sjuklingen och kika film.
 
Ha en bra dag!

a walk to remember.

 
Inte ett skit på tvn som faller mig i smaken i kväll. Så det får bli en film!
 
A walk to remember har jag hört ska vara bra, och den har jag tydligen missat att se.
Verkar helt okej så den får det bli :)
 
 
Annars har jag inte mycket att dela med mig av i dagens....har idag för första gången i mitt liv ätit kanderat äpple. Våran praktikant på jobbet hade med sig det som "avslutningsfika". Äpplen med knäck&kokos överdrag. Var faktiskt ganska mumsigt! Dock väldigt maffigt så man orkade inte käka upp ett helt. Tog även med mig hem, Oliwer käkade såklart upp hela....;P
 
 
 
Ne nu ska jag krypa ner under täcket och kika filmen innan klockan blir för mycket. Har ställt klockan på kvart i sju i möra för kl åtta ska vi plocka upp Johanna och sedan åka hem till Sophia, där ska vi bli bjudna på frulle innan jobbet :) Mys! <3
 
Kramelikram

Hujeda mig...

 
Fy farao vilken seg måndag! Trött, vädret är ap trist och allt känns bara grått och jobbigt. 
 
Slutade redan kl två idag, blev en sväng till Johanna där det bjöds på mumsig fika! Oliwer hade såklart fullt upp att gosa & leka med Tomas&Siv (katterna). Annars har vi inte gjort så mycket nu på eftermiddagen, plockat och grejjat här hemma bara. Blev klyftpotatis, rotfrukter och kyckling till kvällsmat och sedan blev det lite bokläsning innan det var dax att bädda ner skrutten som förövrigt somna på 2 sec. Han sover ju inte middag längre vilket gör att han är så trött på eftermiddagarna. Det dumma är ju att han stenslocknar så fort man sätter sig i bilen och det är ingen glad kille man får väcka när det är dax att kliva ur. Jobbig övergång det där, när middagssovningen försvinner.
 
Igår åkte vi till Karlstad, träffade Oliwers gudmor och hennes man. Så vi var först på Ikea, sedan bergvik och sist Toysrus. Så nu är alla klapparna färdiga! Trot eller ej men den svåraste att köpa till har varit Oliwer. Han vill bara ha bilar och han har hur många som helst! Känns som man nästan köpt saker bara för att köpa...igår ville han inte ha något när jag fråga vad han önska sig, han var nöjd med bilarna han har hemma =P Köpte även kläder till julafton, blev en svart klänning till mig och en stickad slipover och ett par matchande manchesterbyxor till Oliwer. Under västen ska han ha en vit skjorta, han kommer bli så stilig så :)
 
 
 
 
 
Ne, nu ska jag bädda ner mig i soffan och kika film. Föresten såg jag en läbbig skräckis häromdagen, Sinister.
Gömde mig under täcket ett x antal gånger kan jag säga...
 
Hade fint!

Bara mys med min älskade son resten av dagen/kvällen <3

 
Hittade precis Oliwer rotandes i skafferiet.....skum tomtar är gott!!
 
 
Mätt i magen efter att ha moffat skum tomtar är det nu pysseldags :)
 

Natten går tunga fjät...

 
runt gård och stuva....tjaaalalla...ja idag är det lucia. Men någon liten tomte nisse fick jag inte titta på dagis idag :( Oliwer har varit hemma hela veckan från dagis. Han har ätit dåligt och bajsat löst varje dag. Även haft ett humör från HELVETET rent ut sagt...jag skojar inte. Nu är han lite piggare men matlusten är sådär. Hans lilla magsäck har väl krympt efter denna vecka är klart.
 
Jobbade kort dag idag, tog ju ledigt eftermiddagen eftersom det skulle vara lucia firande på dagis. Men men, skönt att sluta tidigt iaf! Även fast Oliwer missade lucian så är han hel nöjd över att få varit hemma med sin pappa hela veckan. Han är sådan pappa gris så det inte är klokt!! Första året av hans liv hängde han på mig, dag&natt. Ville inte vara hos någon annan (inte ens sin pappa) utan det vara bara mamma som gällde dygnet runt. Nu därimot, är Micke hemma så är han rena monstret mot mig, han slåss, skriker & vrålar. Pappa byta blöja, pappa lägga mig, pappa laga maten, pappa klä på mig, pappa leka med mig osv osv. Listan kan göras lång. Jag duger inte alls och när jag jobbat en hel dag och säger heeej älskling och vill kramas så får jag ett skrik till svar?! Micke säger att jag inte ska ta åt mig, han är ju liten och menar inte det han säger, men jag ska vara ärlig. Det är skit svårt! Att en liten 2 1/2 åring kan såra ens känslor tror man inte. Jag vet ju innerst inne att det är en period och helt normalt att vara extremt pappig/mammig ibland men det är jätte jobbigt. Sen när Micke är borta på veckorna är han hur mysig och go som helst, jag duger som reserv =P Bara hoppas det går över snart!
 
Nu sover den lilla surisen iaf och jag har plockat i ordning i köket efter kvällens middag, flygande jakob stod på menyn ikväll. Mycket gott! Oliwer åt dock bara fetaost och tomat =P
 
Ska krypa ner i soffan och fortsätta kika på serien the walking dead. Såå sjukt spännande nu!
 
Men först ska ni få recept på julgodiset jag bakade (önske mål från Frida :)
 
Tomtefudge:
 
10-13 bitar skum tomtar
2 dl strösocker
1 dl grädde
50 gram smör
100 g vit choklad
 
Klipp skumtomtarna i bitar. Blanda ner allt utom den vita chokladen i en kastrull. Låt koka upp så allt smälter ihop. Bryt chokladen och vänd ner i smeten och rör till du får en jämn blank smet. Häll upp i smord form eller en form med bakplåtspapper och låt svalna, gärna över natten i kylskåpet. Skär sedan upp fudgen i bitar och förvara svalt. Jag ringlade smält choklad över, blev fint tycker jag :)
 
Rocky road
 
Ca 600 gram block choklad (ljus, mörk eller vit)
Två påsar bland dumle
Två nävar mini marshmallows
3 dl salta jordnötter
1 dl skalade pistage nötter
 
Skär varje dumle i tre bitar, blanda samman allt och tillsist chokladen som du smält över vattenbad. Fyll smeten (ca 3 cm tjock) i en plåt med bakplåtspapper och låt stelna i kylskåp. Skär sedan upp i stänger eller rutor :)
 
 
 
 

Ordning & reda!

 
Jaa, nu har jag hållt på och röjjt i förråd, plockat i ordning på Oliwers urväxta kläder och slängt en stor sopsäck med massa plock som bara tagit plats. Kan dock säga att jag höll på att få en hjärtinfarkt förut när jag rensade i påsar och kartonger...en SJUKT stor svart spindel gömde sig i en kartong åå jävlar i berget vad jag skrek! Va nära att tårarna kom så rädd blev jag. Hoppade som en galning å det kröp i hela kroppen....uuuuhhh. Ni vet sånna där stora källar spindlar? En sådan var det! Kastade iaf ut kartongen i snön så hoppas jag spindeln fryser ihjäl, får se om jag vågar kika ner i den i morgon!
 
Annars idag har jag jobbat, jobbade kort dag så det var skönt. Micke är hemma från Norge i veckan så Oliwer har varit hemma han också. Han är lite piggare nu och har ätit lite mer idag.
 
Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan ta en promenad hem till Johanna där det blir lite kvälls mys med henne och Sophia. När jag kommer hem tänkte jag se en film som jag laddade hem förut, verkar bra!
 
 
Tjingeling

Stackars stackars liten...

 
Min lilla pojk, den pigga & glada killen som alltid är full av energi ligger just nu i soffan och sten sover. Efter min promenad i morrse åt vi lite frukost men den fick inte vara kvar länge i Oliwers mage. Det kom både ur mun och bak....så förutom att hänga över hinken har han legat i soffan precis hela dagen. Inte sagt ett ord och varit såååå himla trött. Bamse har gått på repeat här hemma och jag har hängt i köket medans Mick pysslat om Oliwer. 
 
Eftersom vi var tvugna att vara hemma hela dagen och skippa pulka utflykten som var planerad passade jag på att baka. Så det har blivit både rocky road, tomte fudge och lussebullar. Första gången jag gjorde tomte fudge och det kommer jag göra fler gånger, super lätt & dom blev jätte goda! 
 
 
Har nu precis tagit ut första plåten med lussebullar, har en plåt till inne i ugnen nu och dom blev det russin på.
 
Muuums!
 
 
Köket är nu städat efter all bakning och egentligen var det tänkt att jag skulle sätta igång och göra hemmagjorda snitzlar & potatis till middag men inge vidare kul att anstränga sig i köket när jag vet att Oliwer antagligen inte kommer kunna äta ändå. Min mage har iaf börjat kurra då jag inte ätit sedan frukost. Får bli hämt mat om en stund när Oliwer vaknat till liv. 
 
Hoppas ni haft en mysig söndag och att ni är friska!

Välkommen kräksjukan.

 
 
Ja fy, nu är den här på bergsgatan!! Igår kväll hade Oliwer ingen vidare mat lust och vid elva vaknade han och spydde ner sig själv totalt. In på toa å där hängde han över toastolen och hulkade för sitt liv. Stackars liten :( Grät gjorde han me, och han var så trött att ögonen bara hängde. Han lyckades tillslut somna efter ett par spy attacker och vaknade endast en gång sedan runt fyra då det var dags igen. Jag själv hade sjukt ont i magen igår så jag låg med rispåse medans Micke var här och hälpte Oliwer så gott det gick.
 
Båda sover som stockar efter en jobbig natt men jag är vaken. Ska möta upp Johanna för en promenad, behöver frisk luft känner jag! och hon har haft kräksjukan i veckan så förhoppningsvis smittar jag inte henne med något virus.
 
 
Vi hörs senare !
 

Mysiga mysiga snö!

 
 
Jaa, nu är det många som svär över vädret. 50 % av alla facebook uppdateringar handlar om snön. Vilket fall, jag älskar det! Visst, det är inte super kul att behöva skrapa bilrutor klockan sju på morgonen i flera minus grader. Eller att få massa snö innanför skorna osv. Men det är det banne mej vara värt! Vitt & fint ute och idag har det varit precis lagom kallt. Usch för reng & snö blask. Såhär ska vintern vara!
 
Anledningen annars till att jag inte bloggat dom senaste dagarna är för att jag har varit så förbannat trött helt ärligt. Att jobba heltid och vara ensam mamma på veckorna tar ibland ut sin rätt. På kvällarna har jag stupat i säng tidigt och varit dålig på att både träffa vänner eller att höra av mig. Nu känner jag iaf mig piggare och tur är det! Ny energi har jag fått iaf och tröttheten känns som bortblåst.
 
Jag & Oliwer kom nu nyligen hem. Har precis öppnat dagens paket i hans advents kalender, idag fick han ett paket kritor :) Så nu sitter han på golvet och målar en teckning till mig. Ska tydligen bli en traktor ;)
 
Annars ikväll blir det bara mys här hemma. Massa tända ljus och senare en film ikväll kanske när lilleman somnat. Kan rekomendera en rolig jag såg häromdagen, Ted heter den! Söt film :) Till kvällsmat tänkte jag att jag & Oliwer ska åka till sin thai och köpa oss pad thai till kvällsmat, grymt sugen på det! muuuuums.
 
Hoppas ni mår bra!
 
kramar
 
 
 

RSS 2.0