Kylan påverkar plånboken!!

 
Ja dra mig baklänges...har betalat räkningar precis och elen denna månad var dyrast hittils, någonsin. Kulkul. Radiotjänst tyckte oxå det var dax att skicka en äcklig faktura. Man tackar!
 
Annars nu på eftermiddagen har mamma, pappa & Oliwers kusin Noel varit här. Vi har mumsat semlor & tosca kaka. Första semlan i år och den var mycket god :) Dom åkte nyligen och nu kollar Oliwer på skönheten & odjuret och mumsar lördags godis som mormor & morfar köpte med sig. Micke diskar och jag sitter ju här. Funderar på om jag ska tappa upp ett varmt skum bad. Känner mig inte riktigt frisk, ont i både hals och näsa.
 
Annars nu ikväll blir det tacos, sen bara ligga i soffan och ta det lugnt.
 
Hoppas ni haft en bra lördag <3
 
 
 

Sicket fynd!

 
Idag efter jobbet knalla jag & Therese in på veromoda där jag fynda ett par jeans. Jag har jätte svårt att köpa jeans då jag aldrig tycker dom sitter sådär perfekt som man vill dom ska göra. Hälften av alla jeans jag äger använder jag aldrig. Har två par jag verkligen gillar och som använts flitigt alltför länge. Men som sagt idag hade jag tur, ett par lite högre stretch jeans. Exakt sådana som jag gillar! Dom satt som smäck. Mycket nöjd =)
 
Skulle egentligen kilat in på bokhandeln för att köpa boken alla pratar om. 50 nyanser av honom. Men Micke & Oliwer väntade på mig i bilen så det får bli en annan dag! Har nu precis satt på en maskin tvätt och duschat. Ska kika lite recept till kvällens middag. Räk pasta hade jag tänkt mig. Har en påse räkor & lite annat gött i kylen så får se om man kan koka i hop något som blir bra.
 
Efter maten väntar en stooor påse godis från rattugglan & en film, Impossible. Såg föresten en film igår med Mikael persbrandt. Hypnotisören, helt okej svensk film!
 
Hoppas ni får en härlig kväll med fredagsmys såklart <3
 
All kärlek

Jag önskar mig...

 
Sovmorgon, uppdukat bord med en god frukostbuffé, sol på min vita/bländande kropp, ansiktsmask, spa behandlingar....
 
Ne de va bara visst en dröm alltihop, vakna som vanligt av väckarklockans tjut halv sju. Inget snoozande utan jag gick upp i tid för en gångs skull. Trött tröttare tröttats....
 
På med halsduk, mössa & vantar sen är det dax att traska ner till jobbet.
 
Hoppas ni sovit gott, det har inte jag.

Varning för arg unge.

 
En tröja med ett sådant tryck skulle förtillfället passa min otroligt trotsiga son. Denna vecka har varit piss&skit. Oliwer har somnat sent & vaknat tidigt, vilket han inte brukar. En trött kille med för lite sömn gör ju det redan trotsiga humöret ännu värre. Idag har det varit katastrof.....Oliwer somna halv tio igår och vaknade halv sju i morrse, alltså trött och inte helt utvilad. Kl tio skulle vi vara på bvc för 2 1/2 års kontroll och när det var dax att klä på sig och åka så hade Oliwer bäddat ner sig och skulle sova, ville absolut inte gå upp. Väl på sjukhuset träffade vi den trevliga bvc tanten som vi inte sett på länge, va Oliwer trevlig? oh my good.....han skulle inte väga sig, inte klä av sig, inte mäta sig. När han skulle få en present ur en låda vräste han bara NEEEEJ med typ mord i blicken. Och när vi skulle gå bröt helvetet lös....han vråla och skrek helt hysteriskt. Vägrar hänga med, så när jag & bvc tanten står utanför dörren står han kvar och skriker så hela sjukhuset hör. Ut i korridoren med en sparkandes Oliwer i famnen, jag precis knall röd, svettig och med ett hjärta som snart banka ur bröstet. "jaaa, säger bvc tanten, typiskt beteende helt normalt", jaaa han brukar ju inte va sån här lyckas jag få fram medans Oliwer skriker högre och högre. Och det är ju sant, han brukar absolut inte vara såhär! Har aldrig sett ett liknande utbrott förut. Vette sjutton vad det var med honom...Sen var det bara raka vägen till dagis. Då fick jag fjäska så han skulle bli glad, men egentligen koka jag inombords av frustation. Fy tusan vad jag skämdes på sjukhuset. Och vilka blickar man får...ja vet själv hur jag kan tänka, speciellt innan jag fick barn och det tex va en unge i en affär som vråla. Då tänkte man fy farao vilken jobbig unge! Kan inte mamman få tyst på den???
 
Och nu ikväll när jag hämtade honom på dagis kom han springades och hoppa upp i famnen och gav mig en stor puss, världens gulligaste igen. Men i morrse kände jag fasen inte igen min son. Pust!
 
Nu ska en trött och sleten morrsa slå ner arslet i soffan, stoppa fötterna i ett fotbad och dricka chai thé.
 
Puss på er

Vi går mot ljusare tider!

 
Har faktiskt inte tänkt på det innan att det har börjat blir ljusare, förens idag. När jag slutat kl 15:00 så har det förut varit kolsvart när jag hämtat Oliwer på dagis. Men idag var det ljust, så skönt. Så jag skyndade mig när jag slutat, lämnade bilen, hämtade vagnen och traskade ner mot dagis. Sedan gick vi stockholmsbacken hem. Skönt med frisk luft och en promenad, fast kallt var det minsann!
 
 
Nu håller Oliwer på och lyssnar på spotify på min mobil, inge vidare bra med tanke på att hela min mobil snart är katastrof, så mycket knappar han trycker på....instagram är borta och jag har numera japanska/kinesiska som meddelande språk?!. Suck! vilket fall går Gangman style på reapet om och om igen....
Så nu ska vi dansa här tycker han, så bäst att göra som lilleman säger <3 I kväll kommer Lina upp och hälsar på :)
 
Hoppas ni haft en bra dag och får en bra kväll.

Då var helga här!

 
Kom nyligen hem från syster dit jag gick direkt efter jobbet. Det bjöds på marängsvish, gissa om vi åt tills vi fick ont i magen. Lagom har aldrig varit min grej, tydligen. Nu har jag duschat och dragit på mig ett par mindre tajta brallor, skönt! Oliwer knallar runt med filten över huvudet och leker spöke. Det roligaste han vet nu förtiden! Men ska jag skrämmas är det inte lika roligt ;P Om en stund är det dax att börja med maten. Blir hemmagjord thai mat, nudlar, wookade grönsaker/kyckling i jordnötsås! Muuuums. Ett glas rött blir det till oxå :)
 
Ne har väl inte så mycket att berätta...jo, hände en grej i torsdags. (Jag heter Malin Pettersson, ha detta i åtanke nu) Jag slutade sex på jobbet, små stressad kör jag i väg för att hämta Oliwer. Känns konstigt när jag kör...när jag närmar mig stockholmsbacken känns det verkligen inte bra och jag börjar misstänka punktering. Väl framme på österåsens parkering så kikar jag....jo, punka kan man ju lugnt säga att det var. Däcket hänger typ löst, ingen luft och fäljen är helt skev. Det körde jag alltså med ända från stan. Jösses.....
 
Kommer in på dagis och fröknarna säger att det går maginfluensa och att Oliwer precis bajsat ner sig. Happ, med en påse bajs byxor i ena handen och Oliwer i andra handen är det bara att börja VANDRA hemmåt. Inte vidare värst långt egentligen. Men, en kille på 2 1/2 år går ju inte jätte fort. Klockan var mycket och det var svin kallt. Fick bära Oliwer upp för högelidbacken, lagom tungt! Oliwer höll humöret uppe och sjöng sånger och va på glatt humör trots den sega och kalla promenaden. Klockan sju var vi hemma......så kan det gå ibland!
 
Ha en trevlans afton =)

Klockrena svar :D hahaha.

 


Vildhjärta

 
Underbara underbara låt...
 
Vad är det för fel på dig, varför vill du ha mig i din famn?
Vad är det för fel på mig, jag vill ju bara ha dig lite ibland?

Jag tror vi kommer ses, jag vet vi kommer gå igenom det
det där som vi hatar och vi bär

Jag kan inte förlora dig, för du har aldrig varit min
samt att vi ska bli två är omöjligt, förstå, en av oss är så kall

Lärdom, lärdom, lär om ...

Nu har jag kommit hem, nu har jag, jag har tyglat mig,
jag har känt dig så, jag vill aldrig mer, mera känna så

Men när ditt vilda hjärta slutat slå
då ska jag minnas den tiden när vi brann ihop,
jag släckte din eld som jag vann

Lärdom, lärdom, lär om

Du är naken nu, du är naken här för mig men jag ser inte dig

När allting är över, när du funnit sans ska du hata mig innerligt,
önska att jag inte fanns men jag hör av mig i natt, i natt

Jag ska få dig att hoppas, jag ska få dig att tro,
jag ska krossa ditt hjärta, ta ifrån dig din sol,
leka med dina känslor, rasera din bro, visionen av oss i min hand

I mina mjukisar.

 
Trivs jag tydligen bäst? Jag mjukis byxorna har varit på hela dagen. Efter frukosten i morrse hade ingen här hemma energi till något. Men tillslut fick vi tummen ur och började städa bort julen, när vi ändå var igång så blev det även skrubbning av kakel i kök/badrum, dammning, dammsugning etc. Torkade ur kryddhyllorna och slängde halv tomma burkar. Mycket man kan hitta sådär när man städar...bla en flaska polka shot som jag sparat i evigheters evighet. När jag tänkt använda den vette sjutton men den gick ut 2007.....=P
 
Sedan bestämde sig Micke & Oliwer för att åka till Töreboda och kolla hockey, jag var inte alls sugen på att hoppa ur mjukiskläderna och fixa till mig så jag stannade hemma. Tvingade mig ut på en promenad, väldigt skönt med frisk luft efter en hel dag inne!
 
Nu rullar torktumlaren och ljusen är tända. Har precis klivit ur badet, använt mina nya hår produkter som jag fick i julklapp, åååh så gott håret luktar nu!
 
 
Schampo & balsam från Kérastase, en underbar inpackning (Bamboo) & en olja från orofluido. Oljan har verkligen blivit en favorit för mitt hår, sveper in håret i ren lyx. Den innehåller tre naturliga oljor i en utsökt blandning som inte gör håret fett och som snabbt absorberas utan att efterlämna rester av produkten. Konsistensen är silkesaktig och doften en läcker kombination av amber och vanilj. Rekomenderas starkt!

Får hoppas grabbarna kommer hem snart för jag håller på att dö av hunger, sitter och moffar potatis chips i brist på annat. Ska väl sätta igång med middagen snart här, spagetti&köttfärssås. MUUMS!
 
Hoppas ni haft en bra söndag.
 
//all kärlek

Och så var halva dagen borta.

 
Ja här hemma tog vi en ordentlig sovmorgon. Frukosten är precis bort plockad och tänderna borstade. Micke åkte till oxen i morrse och fixade i ordning en riktigt mumsig frulle med äggröra, färska frallor med curry/kyckling, grönsaker & annat gott pålägg! Så nu känns det som man kommer stå sig ett par timmar.
 
I går var jag ledig, morgonen startades med 1 timmes power walk och sedan svängde jag & Oliwer förbi min mormor där det bjöds på fika. Kl tre vad det sedan dax för kalas, två av Oliwers största kusiner hade fyllt år. Det bjöds på tacos, rödvin/öl, och massa godsaker till efterätt, choklad & kakor i alla dess former. Oliwer lekte såklart med sina minsta kusiner och vi andra satt och pratade. Framåt kvällen när fastrarna/mostrarna åkte hemmåt så blev vi kvar plus farmor och stor Micke. Oliwer kikade på trolltyg i tomte skogen och blev ompysslad av Robert och Simon, så trots att klockan var mycket höll han igång och hade fullt upp med både det ena och det andra. Vi vuxna spelade ett jätte roligt spel och smuttade rötjut. Halv tolv var klockan när vi kände att det var dax att börja knalla hemmåt. Oliwer somnade sittandes i trappan när han skulle klä på sig, lilla godingen. Varit vaken sedan åtta på morgonen och inte sovit midda, ändå orkade han hålla igång så länge!
 
Tack till Maria & Pierre för en fantastiskt trevlig eftermidda/kväll.
 
Idag har vi inga direkta planer, kanske åka till Töreboda och kika på Oliwers kusin när han spelar hockey match senare sen.  
 
Annars blir det en väldigt lugn söndag :)
 
Ha en fin dag!

KAPA DASKEN!!!!!!!!!!!!!

 
Jag blir så förbannad arg, ledsen frustrerad och rent ut sagt galen av att läsa aftonbladet ibland! Alltid är det någon artikel som sätter sig på näthinnan och vägrar försvinna. Alltid är det något hemskt om barmmisshandel, våldtäkter eller djurplågeri. Häromdagen läste jag en artikel om en pedofil, en sjuk jävla äcklig gubbe som sitter vid sin dator och gör fruktansvärda saker som jag inte vill nämna här. Ni kommer då också som jag att må precis skit och få detta på näthinnan vare sig ni vill eller inte. Jag har haft den artikeln i huvudet sedan jag läste den och den försvinner inte. Som mamma skulle man inte kunna kröka ett hårstrå på sin lilla älskling och så finns det föräldrar (visserligen fattiga) som gör ta mig fan vad som helst för pengar. Dessa människor är sjuka, dom har sjuka tankar och går i gång på sjuka saker.
 
Ett annan sak som gör mig så frustrerad är Sveriges mesiga straff. Kolla tex södermannen, han som våldtog ca 15 kvinnor på 70-talet. Han gick in till dom när dom sov, med en mask över huvudet och med en kniv i handen våldtog han dom. Han sitter i fängelse i två år innan han släpps. Då dömd för FEMTON våldtäkter. Två år senare är han igång igen, han grips men rymmer och är på fri fot ända till 1985. Han säger att han inte ångrar någonting, men ändå anses han frisk för att släppas ut två år senare. Nu är han 65 år och är häktad igen för att han misstänkt våldtagit en 15 årig flicka under längre tid.
 
Sådana människor är sjuka!!!! dom blir aldrig friska och dom borde sitta inne bakom lås och bom för alltid!!! Jag är utan tvekan för kastrering på pedofiler och våldtäkts män. Jag skulle med glädje kunna vara bödel och jobba gratis med att klippa av deras vidriga, ja ni vet vad mellan bena.
 
Jag önska så att jag kunde hjälpa dessa offer, alla försvarslösa barn, djur där ute som blir så illa behandlade.
 
Jag mår illa!!!!

Vänner som tar mer energi än ger.

 
 
 
Jaa, att lägga ner energi på människor och att få något tillbaka, det är något jag det senaste 1-2 åren gett upp hoppet om. Endel funkar helt enkelt så, endel människor har bara sig själva att tänka på att alla andra lixom bara försvinner.

Jag blir lätt glad å andras vägnar, ställer upp mycket och lägger ner både tid och energi på att stötta mina vänner när de har det tufft. Jag är lyhörd och lyssnande och när mina vänner pratar om sina problem sitter jag och lyssnar och bekräftar. Det gör mig absolut ingenting. Jag vill stötta mina vänner när de har det tufft.
Men flera personer har kommit in ens liv och sedan gjort en så förbannat arg, besviken och ledsen. Förr grubblade jag mycket, tänkte & var ledsen. Jag försökte in i det sista att "rädda" det hela. Men nu för ett tagsedan när jag fick nog igen, så rynka jag bara på pannan och kände, "som om jag bryr mig?" och faktiskt kändes det skönt. Jag kände att vill man bete sig på ett sådant egoistisk sätt dag in dag ut, månad in månad ut då kvittar det faktiskt för min del. Gå vidare så går jag vidare med dom som faktiskt inte bara tar energi utan ger energi <3
 
Min slutsats:
Låt inte såna här människor ”ta över” ens vardag. Få ut känslorna och försök att kanske göra något åt problemet. Viktigast av allt: Försöka att alltid följa ”Behandla alla som du själv vill bli behandlad”. Men samtidigt…det räcker inte alltid med att vara för snäll, man måste våga stå upp för sig själv också.
 

Arga, förbannade, trotsiga....

 
....gnälliga & UNDERBARA unge! Ja jösses amalia, Oliwer vaknade verkligen på fel sida i morrse. Inget var bra, frukosten va äcklig, han skulle inte klä på sig, inte byta blöja, inte borsta tänderna och absolut inte åka till dagis. När jag tröttnade och röt i från då grät han efter pappa. Ja jösses...kändes så där att lämna på dagis då våran morgon rent ut sagt var förjävlig. Dessutom kände han ingen av fröknarna som var där idag och dom två barn han känner var häller inte där. Så han såg riktigt sorgsen ut när jag gick :( men när jag sedan väl hämtade honom kvart över sex så var det en överlycklig kille som kom farandes <3 tjejen som var där sa att det hade gått jätte bra och att han är otroligt lätt & glad att ha att göra med, vilket jag har hört så många gånger förut. Då värmer det i mamma hjärtat! <3
 
Eftersom jag jobbade stängning idag hann vi inte med så mycket när vi kommit hem, blev kvällsmat (avokado mackor & mango smoothie på Oliwers begäran) sedan ett bad och bums i säng.
 
Jag har satt igång en maskin tvätt och plockat i ordning efter kvällsmaten. Ska strax slå ner arslet i soffan och invänta Sveriges mästerkock! Kika ni på det igår?
 
Föresten måste jag säga att jag blir så glad när jag ser att det är många som läser, jag menar...vad skriver jag som är intressant? Läste lite nya bloggar i går och sättet endel skriver på fängslar en direkt. Vet inte hur jag ska förklara hur jag menar...roligare inlägg än vad jag gör iaf! jag slaffsar ju bara ner lite snabbt vad jag typ gjort på dagen, ätit osv ....typ =P Så tack till er som följer <3
 
I morgon börjar jag tidigt och slutar kl tre, jippi! På kvällen kommer mamma & pappa hit, har en kruka färsk rosmarin hemma så tänkte baka foccatio bröd...frågan är vad jag ska ha till? Någon soppa blir det men vilken har jag inte kommit fram till...förslag???
 
Ne, soffan kallar!
 
Puss (=

Lämna det bakomflutna framför dig/Pumba.

 

Visa att du har ett stort hjärta. Krama om gamla vänner likt en ankmamma som återfunnit sin förlorade unge.

Kastar någon till dig ett ben, se till att det är tillräckligt med kött på det.

Vad du än gör, agera som att något står på spel. Inget betyder något om man inte går in för det.

Ser du en vacker solnedgång, följ med den hela vägen ned. Livet blir inte mer närvarande än då.

Vad du kunde ha blivit och gjort, det är redan förlorat. Lär dig, men ångra inte. Det är inte värt det. Låt det få vara som det är.

Omge dig inte bara med glada människor, se också till att själv ta med något till festen. 

Ha alltid något att längta till, alltid något nytt på gång, alltid en anledning att gå upp på morgonen. Blicken ständigt bortom nästa berg.

Packa ryggsäcken lätt. Släng alla ankare som sänker dig. 

Låt varje tussilago som kämpar sig upp ur asfalten påminna dig om vad som är möjligt oavsett förutsättningar

 

Kärlek till er<3

 

 


Hopprepet.

 
Första dagen på nya dagiset har gått bra. Som jag misstänkte var det svårt att få liv i lilleman i morrse. Men väl på dagis rusade han in då han fick syn på Maggan, blev en stor bamse kram! Även till mat tanten Eva :) Han har ju med sig en fröken från gamla dagiset. Men Maggan och dom andra går ju på andra avdelningar nu. Lite sorligt på något vis, kommer sakna hackan. Österåsen var väldigt fräsch och fint men det var inte den där mysiga känslan. Hackan låg ju i två radhus och kändes på något vis lite "dagmammeaktigt". Det var alltid samma fröknar där eftersom det bara var en avdelning, dom satt och åt tillsammans allihop osv. Nu var det en matsal?! Som barnen kommer sitta i vid långa bord. Så Oliwers avdelning plus en till äter kvart över elva och sedan kommer dom andra kvart i tolv, och då måste ju dom andra vara klara. Sen är det ju väldigt mycket asfalt på ute gården...men andra ord bara asfalt. Hackan hade gräs och låg fint vid skogen......ja, Hackan var förbaskat bra.
 
Har nog varit mycket intryck idag med nya polare, fröknar och leksaker. För Oliwer var sååå trött trots att han sovit middag. Läste nalle puh och tiger efter kvällsmaten och sedan tackade han för sig och slockna så fort vi pussat godnatt <3
 
Jag ska slå mig ner i soffan med en skål vindruvor och kika på Sveriges mästerkock och sedan en serie som börjar direkt efter, en svensk serie som heter inkognito. Verkar vara något att ha!
 
Hoppas ni haft en kanoners start på veckan.
 
Puss!
 

Slut på glidandet!

 
Usch å fy....i morgon börjar alltså dagis i vanlig ordning igen. Lämning, hämtning och stressiga mornar. Micke har ju haft jul ledigt ett bra tag nu så Oliwer har fått vara hemma och jag har blivit bortskämd med att kunna ta de lugnt på morgonen då jag bara haft mig själv att fixa i ordning. Kommer bli en omställning för Oliwer i morgon då det har varit mycket sena kvällar och han har inte gått upp före nio en enda dag. I morgon ska han alltså upp halv sju...kommer bli sura miner om jag känner min son rätt. Men samtidigt blir det skönt med en ordentlig vardag, rutiner osv. Framför allt ordentlig mat och mat på normala tider!! Så mycket choklad, godis, julmust, lussebullar osv som han har tryckt i sig....och jag med såklart =P
 
På tal om mat så blev lunchen jag gjorde tidigare förbaskat god. Grillad kyckling med pesto sås, pasta, tomater, ruccola och så lite solroskärnor och rödlök på toppen. Mums!
 
 
Nu ligger godingen och sover, i sin säng för första gången denna vecka. Eftersom han haft feber så har han vaknat massor och velat ligga PÅ sin mamma varenda natt. Ska bli sköööönt att kunna bre ut sig i natt!
 
Jag har nu duschat och packat dagis väskan, ska själv ta och krypa ner i sänga halma så man är pigg i morgon.
 
Natti natti på er.

2013.

 
Jävla dator kan jag börja med att nämna! Anledningen till att jag inte bloggar varje dag är min dator, måste göra något åt detta. För blogga vill jag! Skrev ett långt inlägg på nyårsafton men självklart stängde datorn av sig och allt försvann. Nu gör jag ett nytt försök med andan i halsen.
 
Nyårsafton och timmarna på det nya året spenderades hos Lina & Gottan. Sjukt god mat, god dryck och en väldigt lyckad kväll! Oliwer sov igenom fyrverkerierna även detta år?! Tänk om en annan kunde sova så djupt. Tack till Lina & Gottan för en perfekt nyårsafton!
 
Annars tycker jag att det känns väldigt skönt nu med ett nytt år. Dock väntar tre tråkiga månader...Januari, februari & mars...bara hoppas det går snabbt till våren!
 
Helgen har varit lugn och skön, Oliwer är idag frisk efter att ha legat i över 40 graders feber i veckan. Som tur var har Micke varit ledig så han har kunnat vara hemma och pyssla om honom. Oliwer som för det mesta klarat sig från alla sjukdomar har den senaste månaden sannerligen haft otur. Maginfluensa gånger två och sedan hög feber i en hel vecka.
 
I  fredags bjöds det på entrecote & potatis gratäng hemma hos mamma & pappa och sedan blev det glass framför gladiatorerna. Hade en väldigt besviken Oliwer hemma som inte fick följa med till momma och moffa. Men han och hans pappa fick nog en mysig kväll ändå :) Igår efter jobbet var jag & Oliwer bara hemma och slappa. Lina gjorde oss sällskap på eftermiddagen över en kaffe. <3 På kvällen låg jag i sängen och kikade en film, farlig förbindelse hetter den. Var rätt bra faktiskt.
 
Idag började vi dagen med en promenad hem till Johanna där hon hade dukat upp en hej dundrande god frukost!
 
 
Nu kom vi precis hem, svängde in på oxen för att handla lite till lunchen. Ska göra färsk pasta med pesto/kyckling sen tänkte jag. Gick även förbi Österåsen och kikade, Oliwer börjar ju där i morgonen. Dock har jag ingen som helst aning vart vi ska gå in i morgon bitti då det inte stod på dörrarna vilken avdelning som är vilken?
 
Ne nu ska jag skriva handlings lista då det måste storhandlas i eftermidda...ekar tomt i både kyl och frys.
 
Ha en fin dag!
 
 

RSS 2.0