Äntligen är energin tillbaka!

 
Fy sjutton vilken piss vecka rent ut sagt. Jag har varit så seg och på allmänt trist/grinigt humör. Ni vet en såndär vecka när man stör sig på allt och alla i princip. En såndär vecka när man känner sig fulare än fulast, blekare än blekast och kläderna sitter tajtare än någonsin. För blek, det kan jag lova er att jag är! Såhär blek har jag nog aldrig varit förut. Å andra sidan ska man ju faktiskt vara blek på vintern. Det är ute att vara solarie brun kan jag ju säga er som ser ut som negrer och är sådär fult fejk bruna (det sa dom på radion) Ursäkta om jag trampa på någons tår. Nu menar jag inte sådär "lite brun fräsha" utan såndär sotig/kolsvart färg man får när man solar 4 dagar i veckan året runt. Jag ska nog ta och besöka solariet en dag nästa vecka, så jag slipper se sjuk ut.
 
Annars då, idag kom energin tillbaka. Tack & lov! Förutom att ha jobbat har jag hunnit med att helg handla, stor städa och plocka i ordning på allt tvätt. S K Ö N T!!! Helg handlingen blev dyr. Fråga Micke vad vi skulle äta i helgen. Tja, oxfilé fredag & färska räkor från fiskaffären lördag. Har han glömt att jag har en café lön?! Haha. Men han fick som han ville. Frys mannen på willys fixa oxfilé till mig och sen var jag även på fiskaffären innan vi slutligen kom hem.
 
Efter att hemmet lukta rent och gott så fixa vi kvällsmat, Oliwer fick bestämma och det blev fjärils makaroner & köttbullar. Nu ligger han mätt och trött i soffan och kikar Bolibompa.
 
Micke kommer nog hem när som helst, på köks bordet ligger en påse ost bågar och väntar på han. Fan vad han är bortskämd.
 
Ha en mysig kväll!
 

John blund är mer än välkommen, igen,

 
Sitter i sängen och utan att överdriva har jag gäspat 10 gånger dom senaste tio minuterna. Ingen energi alls. Halv åtta låg jag i Oliwers säng för att natta, och vad hände? Jag sten slockna! Tror mina ögon slöts sig innan Oliwers gjorde det. Vakna tio i nio och insåg till min förtivlan att jag missat familjen annorlunda. Nu har jag legat i sängen och små kikat csi samtidigt som jag knappat på mobilen och läst olika bloggar. Trillade in på en ny idag och sitter här nu med en liten obehaglig klump i magen. Ska fråga om jag får länka hennes adress så även ni kan läsa den.
 
Annars i dag har det varit strålande sol, jag lämna bilen hemma efter jobbet och tog sedan en promenad för att hämta Oliwer. Man får ta dom små tillfällena som ges att promenera och andas in frisk luft. Det blir ljusare och ljusare nu för varje dag som går vilket gör att dagarna känns längre och att man inte behöver parkera sig inomhus så fort man slutat jobbet. Som idag, jag och Oliwer promenerade och hann även besöka lekparken innan vi tillslut var hemma. Skönt!
 
Ne nu ska jag borsta tänderna och hoppas på att John blund kommer tillbaka så jag kan somna ännu en gång, denna gång för natten.
 
Sov så gott! <3
 
 

Denna dag, inte ett liv.

 
Ja idag har vi verkligen inte gjort mycket. Energin har varit på noll. Har egentligen en massa saker att ta itu med här i hemmet men har verkligen inte haft lust till det. Dagen har alltså spenderats i mjukisar och otvättat hår. Var ute en sväng på morgonen & även på eftermiddagen för att Oliwer stackarn inte skulle dö av tristess här hemma. Vi promenerade, hade snöbollskrig och lekte i lek parken. När vi knallade hemåt efter eftermiddags promenaden decka Oliwer, på tok för sent. Så vet en som kommer få va uppe med mamma & pappa ikväll och slipper krypa ner i sängen halv åtta. Skönt med helger ändå, inte behöva köra stenhårt på rutiner. Söndags lunchen bestod förövrigt av kok korv med bröd och till kvällen kommer det bli kebab pizza från Milano. Ingen energi i köket häller som ni förstår av middags valet.
 
Nu har iaf jag & Oliwer badat, håret luktar gott och rena & sköna mjukisar är på. Har tänt ljus och plockat i ordning Oliwers leksaker. Om en stund tänkte jag att vi skulle sjunka ner i soffan och inte göra ett smack. Får bli tvn som roar oss dom sista timmarna av denna söndag, och mumsig pizza såklart!
 
Men först har jag lovat Oliwer att vi ska pussla, han e ta mig fan grym på det.
 
På återseende!

Lyckad 80 års fest!

 
Godmorgon godmorgon.
 
Här borta på bergsgatan är vi nyvakna. Blev sent igår för Oliwer så han sov länge idag, man tackar! Han & Micke puttra precis iväg till ica för att handla mumsig söndags frukost. Färska frallor, lite frukt osv. Jag har dragit mitt strå till stacken genom att ta fram bacon och ladda kaffe kokaren. Bacon & äggröra, det är grejer det!
 
Igår kväll var vi hemma hos mamma & pappa för att fira älskade mormor som fyller 80 år nästa vecka. Det bjöds på trerätters och såklart min goda tårta senare sen! Mamma & pappa hade ordnat allt så himla fint. Med bla tävlingar, vi körde på spåret. "vart är vi påväg". Då hade pappa & Lisa filmat från bilen olika platser dom åkte till som vi såg på tvn, med olika ledtrådar osv. Så himla snyggt gjort! Sen uppträdde dom för mormor. Anna sjöng, pappa spela gitarr, Mats spela piano och Lisa spela dragspel?! Hon har gått dragspels kurs för att lära sig, allt för mormors skull! <3 Kan ju säga att mormor blev mycket rörd och väldigt glad!
 
Kvällen bjöd på mycket skratt & alldeles för mycket att äta, väldigt lyckat!
 
 
 
Ne bäst att duka i ordning innan herrerna kommer tillbaka!
 
Ha en härlig söndag!
 
 
 

Äntligen nerlsagen i soffan!

 
Eftermiddagen har spenderats i köket. I morgon ska vi nämligen fira min älskade mormor som fyller 80 år och JAG åkte på att baka tårta?! Enligt mamma är jag duktig och lägger alltid upp saker på facebook som jag gjort. Öhhm what? Möjligtvis typ kladdkaka! Som tur är har jag min kära Sophia som oftast har lösningar på saker, och hon kunde en jätte god tårta! Så efter jobbet pallra hon sig hit och hjälpte oss. TUSEN TACK! En maräng tårta med rostade mandlar och en lemon curd blev det. I morgon ska det även på grädde & hallon. Den blev sååå fin och alldeles perfekt. Tårtan tog sin lilla tid eftersom det tar evigheter att vispa maräng så Oliwer tröttna och ville ha kvällsmat. Så mitt i tårtbakningen fick jag ställa mig och laga mat. Blev färsk pasta med grillad kyckling och en sås med smak av taco. Snabbt, lätt, gott och Oliwer blev lugn och tyst =P
 
Nu är äntligen köket städat och diskmaskinen är på. Jag och Oliwer sitter nu i soffan med täcke, kuddar, godis & läsk. Väntar på att gladiatorerna ska börja. Han får va uppe så länge han orkar idag, han är ju mitt enda sällskap ikväll lill fisen.
 
Hoppas ni har en mysig kväll, vi kunde inte ha det mysigare <3

Onsdag kväll.

 
Slutade klockan tre idag, efter att jag hämtat Oliwer så åkte vi till Lundstedt och mötte upp den här söta tjejen på bilden och hennes mamma för en fika. Mysigt!
 
 
Efter det så åkte vi till Coop för att handla lite, tog sin lilla tid. Inte alltid lätt att handla med Oliwer minsann, han plockar i både det ena och andra i korgen och jag får plocka ur =P Bamse youghurt ville han minsann ha så det fick han välja. Resten ställde jag tillbaka medans jag fick blickar som kan döda ;)
 
Nu sitter vi i soffan och myser, ska strax bädda ner lillkorven och läsa godnatt saga. Annars nu ikväll blir det att sitta framför teven när Oliwer somnat. Mästerkocken kl åtta och efterlyst kl nio! En telefondejt med en mycket saknad Marre är även inbokad <3 Misstänker att jag även kommer fortsätta att läsa ett par sidor ur min bok. Kunde inte lägga ifrån mig den igår, så bra! Klockan var nästan halv ett när jag släckte. Så ni som undrar vad jag tyckte om den, fantastisk! Ja, mycket sex kan man ju lugnt säga att det var. Kan ju behövas för mig som är gräsänka, haha! Ne men väldigt fängslande bok må jag säga. Kommer inte dröja många dagar innan jag läst ut den!
 
Ne nu gnuggar Oliwer ögonen här, sängen kallar!
 
Puss&kram
 

Boken alla talar om.

 
Sådär, då var måndagen snart över. Jobbade till fyra och sedan var jag & Oliwer hemma hos Johanna och åt mumsig fika<3 Har nu precis kommit upp ur badet, ska ta och krypa ner i sängen och börjar läsa 50 nyanser av honom.
 
Natti natti!
 
 
 

Nu tar vi kväll.

 
Mammas bandy galna kille <3
 
 
Kom precis hem från mamma & pappa, jag & Oliwer tog en promenad dit efter vi ätit lunch. Tänkte att jag kanske skulle piggna till av en promenad. Men det var inte så upppiggande som jag hoppats på. Snön blåste i ansiktet, det var blaskigt och jag fastna 48 gånger med vagnen i alla dessa snö högar som är i vägen! Oliwer stensov medans jag kämpade på och när jag var framme efter 1 timmes promenad var jag genomsvett och ännu tröttare än innan!
 
Nu har jag tänt ljus och dragit på mig en stor skön mjukis tröja, ska strax bosätta mig i soffan med en skål chips, cola & bara ha familjemys resten av kvällen. Tänkte ladda hem något vi alla kan se, något som är "Oliwer tillåtet", jag röstar på Lotta på bråkmakargatan, Micke på pippi & Oliwer på bamse. Jag gissar på att en liten herre som börjar på O kommer få sitt val igenom.
 
Ha en fortsatt bra kväll!

Just nu.

 
Sitter i soffan och kikar på fem myror är fler än fyra elefanter eller vad det heter?! Skit dåligt är det iaf. Oliwer springer runt naken och skriker bajskorv om och om igen. Det ordet är såå roligt tydligen, frågar vart har du lärt dig säga allt sånt?? Dagis såklart! Inne i en riktig pajas ålder =P
 
Nu på morgonen har vi badat jag & Oliwer, så Micke fick sova vidare. Vet inte riktigt vad den här dagen har att erbjuda nu, ganska trött och orkeslös idag känner jag. Bli bjuden på mat & fika skulle vara nice, kanske bjuda in sig sjäv hem till mamma och pappa sen.
 
Ha en fin söndag!
 
 

Mello mys!

 
 
Antar att många av er kikar på melodifestivalen? Det gör vi! Lina & Gottan är här, jag gjorde hemma gjord pizza med parma skinka, salami, körsbärstomater, paprika, lök, oliver & vitlök till middag. Till det hade vi en god sås, ruccola och avokado. Mycket gott!
 
Nu mumsar vi chips, godis & dricker lite vin. Oliwer ligger nu och sover gott i sitt rum efter att jag läst "fullt ös i öknen".
 
Hoppas ni har en mysig kväll! Det har vi <3
 
Kram!
 

Trötta fötter...

 
Mina stackars fossingar skulle behöva sig ett varmt skönt fot bad. Idag har det gått i ett, jag har jobbat 8-18 utan rast, ingen lunch hanns med utan jag har levt på kaffe slurkar i farten, tuggumi och en halv dosa rapé mini. Var hemma halv sju eftersom jag gick hem. Skönt att komma innanför dörren och känna underbar doft i hela huset! Ljusen var tända och maten på bordet, perfekt.
 
Sitter nu i soffan och mumsar godis, har precis kikat klart på gladiatorerna och inväntar nu en film som börjar kl tio på ettan, bristande bevis heter den. Förmodligen kommer jag inte orka se klart hela utan däcka efter halva.
 
Klockan ringer halv sju i morgon, hoppas vi blir klara i tid i morgon med städning och allt som ska göras innan man kan låsa och gå hem. Förhoppningsvis kl tre!!
 
Hoppas ni haft en härlig fredag.
 
Kramar

Kärlekens dag.

 
 
Hoppas ni alla haft en mysig alla hjärtans dag <3
 
Jag har jobbat, gjorde alla hjärtans dag muffins idag, visst blev dom söta? :)
 
Fick världens gulligaste present av Oliwer när jag hämtat han på dagis, "till mamma & pappa" stod det. En gullig text och hans handavtryck, gissa om det värmde i mamma hjärtat <3
 
 
Massa kärlek till er!
 
 

Så tyst, för tyst..

 
 
Nu åkte precis Lina hem, hon har varit här och druckit thé, tjötat skit och så har vi kikat på familjen annorlunda. Det programmet är ju underbart, men hur dom orkar det kan jag inte alls förstå. Fast mysigt & jädrigt kul verkar dom ju ha :)
 
Idag hämtade jag Oliwer vid sex när jag slutat och så åkte vi vidare hem till hans farmor. Fick en stor potion kålpudding med potatis, muuuumma! Sen var det dax att pussa Oliwer hejdå eftersom han ska spendera natten där. Dom ska nämligen åka tåg till Lidköping i morgon då hans farmor är ledig. Dom tyckte det kunde vara en rolig grej då Oliwer aldrig åkt tåg förut. I Lidköping ska dom sedan kika i affärer, knalla runt & äta lunch. Blir nog en rolig och mysig dag för lillplutten! Han var så glad och tjatade hela kvällen igår om att han skulle åka tåg :) Jobbar väldigt mycket denna vecka så passa ju bra att han fick ledigt från dagis i morgon. Malin åker utomlands i morgon så jag har mycket att stå i och mycket ansvar. Så veckan och helgen kommer svisha börbi och bara bestå av jobb, men klirr i kassan är ju alltid gött.
 
Väldigt tyst och tomt utan lilleman här hemma nu, sova helt själv i natt blir inge roligt :( Men lite skönt att kunna knalla upp lite senare i morgon och bara ha sig själv att fixa i ordning.
 
Ne nu blir det tvn en stund innan det är dax att krypa till kojs, klockan ringer kvart över sex.
 
Natti natti
 
 

Flowerpower

 
Tänk vad det gör mycket med nya blommor hemma.
 
Fin och vääääldigt rosa :)
 
 

Söndags kväll...

 
 
Nu sitter Oliwer trött i soffan och kikar bollibompa. Vi kom nyss hem från syster där vi har spenderat eftermiddagen. Det blev kaffe, fruktsallad & glass, gottigt!
 
Annars idag har vi varit ute och åkt pulka, lekt i lekparken & promenerat. Hann även med att bara ligga på soffan och glo en film medans Oliwer sov middag & Micke kockade i köket, blev fläskkotletter, potatis, gräddsås & ärtor till middag, jag bestämde maten och Micke fick laga den, perfekt :)
 
Nu ska vi bara mys resten av kvällen, har en skål natur godis i skafferiet och en flaska pepsi i kylen som jag misstänker kommer fram på soff bordet om en stund :) Jag & Oliwer har sovmorgon i morgon då jag inte börjar fören elva, så skönt!
 
Ha en mysig kväll så hörs vi i morgon.
 
Kram från bergsgatan
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Grekisk mat..

 
Kan va bland det godaste jag vet! Därför bestämde jag mig för att laga moussaka igår när vi skulle få middags gäster. Jag hade aubergine & potatis i, tycker det är godare än med bara auburgine. Middagen tog sin tid och jag höll på hela eftermiddagen i köket kändes det som. Kl sex kom Oliwers farmor med sambo och maten var verkligen super lyckad! Hade en grekisk sallad & tzatsiki till, mums! Sedan kikade vi på melodifestivalen och åt efterrätt som var en vit & mörk choklad mouss dekorerad med passions frukt & ananas. Skålarna blev rensade så även efterrätten gick hem. Efter att ha skrattat färdig åt sean banan så spelade vi galen panna, det spelet är ju helt underbart, haha.
 
Nu sitter jag och smuttar på mitt kaffe, har precis ätit frukost. Gjorde en god smoothie på färsk ananas, kiwi, mango, banan, hallon & lite vanilj youghurt. Iskall och smaskig! Mixern här hemma kan vara mitt favorit köksredskap då vi allihopa älskar smoothie.
 
 
Ska ta och få på Oliwer kläder och borsta gaddarna, sedan blir det ut på en promenad så man får lite frisk luft innan det är dax att duscha och planera vad man ska hitta på i dagens?
 
Ha en härlig söndag!
 

Härliga fredag!

 
Vet ni vad jag gör? Jag sitter i soffan med en ny dator i knät. Efter att den senaste tiden haft en ej fungerande och sliten dator har jag nu en alldeles ny! Och det trådlösa funkar vilket betyder att att jag nu inte behöver sitta i Oliwers rum på hans mini stol för att kunna blogga. Nu kan jag ta med mig datorn vart som helst och det känns ju verkligen lyxigt måste jag säga. Att nu sitta i soffan med tända ljus, ett glas rött på bordet och gladiatorerna i bakrunden, gött! Hoppas ni mår bra annars, jag har haft en helt underbart skön ledig fredag! Jag och Oliwer startade dagen med att vara effektiva. Gick bort till tvättstugan och tvättade lakan, mattor, vinterkläder och handdukar. Hemmet fick sig även en rejäl städomgång. Var oxå ute och busade i snön tills både jag & Oliwer var alldeles rosenröda om kinderna <3 Tänk vad man uppskattar lediga dagar när man har barn, guldvärt <3
 
 
Till lunch blev det färsk pasta med lime lax, mkt gott! Mätta i magen åkte vi sedan till Skövde för att kolla på dator som sagt. Väl hemma från Skövde gjorde jag & Oliwer efterrätt till morgon dagen då vi ska få middags gäster. Oliwer "hjälpte" såklart till och när efterrätten var klar hade han choklad överallt och klagade över ont i magen, så går det när man ska provsmaka halva skålen ;)
 
Hann även med en timmes promenad ute i kylan på eftermiddagen, riktigt skönt ute idag! Sedan blev det ett skönt bad med hårinpackning och massa badskum innan det var dax att börja med kvällens middag. Det blev bakad potatis med en jätte god kycklingröra, vitlöksbröd och sallad. Skriver ner receptet om ni vill testa!
 
Skär en grillad kyckling, ett päron, 2 avakodo i små bitar. Hacka en rödlök och blanda i hop detta i en skål. Blanda sedan ca 4 dl lätt creme fraiche med 2 msk mango choutney, 2 tsk curry, salt&peppar och pressa i 2
vitlöksklyftor. Blanda ner såsen i kyckling röran och strö sedan av små bitar av knaper stekt bacon. MUMS!
 
 
 Ne, nu tänker jag fortsätta mitt fredagsmys, nu vet ni iaf att jag kan blogga igen och att jag lever.
 
Puss å kram på er
 

Fan!

 
jävla skit dator!!!! har inte bloggat på ett par dagar för datorn stänger av sig jämt. Gjorde en chansning nu å skrev ett långt inlägg, poff så blev skärmen svart allt försvann trots att de stod det var sparat i utkast!!!! Micke ska köpa en ny nästa helg när han kommer hem från Norge, mycket bra idé!!!! Kommer inte blogga förens jag har en fungerande datorn.
 
Helgen har iaf varit toppen, den har spenderats i Karlstad med shopping, god mat, vin, godis & trevligt sällskap hos bästa Linda & Christian.
 
Hoppas ni mår bra!
 
puss

RSS 2.0