En helt fantastisk dag med sol & bad!

 
Hejsan!
 
Dagen har ju inte kunnat vara annat än toppen med detta väder. Jag och Oliwer gick ut direkt när vi vaknade och tog en långpromenad och lekte i lekparken. När vi precis kommit hem och tänkte börja med lunchen så ringde Gika och kom med den briljanta idén att vi skulle åka ner till ekuddens bassänger. Så jag & Oliwer rusade in och packade i ordning badväska + leksaker och hämtade upp Gika. Behöver jag säga att Oliwer blev precis överlycklig när vi kom dit? Baaaaaaaaaaaaaaaada baaaaaaaaada skrek han så hela ekudden hörde honom :)
 
Eftersom vi inte hann med någon lunch hemma så köpte vi pan pizza i kiosken som Oliwer gluffsa i sig så snabbt han bara kunde så att han skulle få bada någon gång :)
 
 
Lycklig unge?? =))
 
 
 
 
 
 
 
 
Skönt och vila lite i Gikas knä
 
 
Vi hade verkligen en super mysig dag, barnbassängen var perfekt för Oliwer för han kunde knalla runt där och även sitta ner utan att det var för djupt. Jag och Gika satt på kanten och solade oss :) Han hade ett leende på läpparna hela tiden och skrattade och busade som en tok. Ända gången han var uppe ur vattnet var när han tog en sov stund i vagnen och när vi åt glass. Sen var det raka vägen ner i plurret igen! Efter flera timmar av bad så va hans läppar nästan blå och han skakade när han kom upp ur vattnet, så då fick han gosa sig in i morgonrocken och mysa på filten. Fast han frös så fortsatte han att peka på bassängen och vråla baaada. Haha. Vi va allt trötta alla tre när klockan helt plötsligt var fyra. Gika var precis knallröd och jag började bli vrålhungrig så då packade vi ihop våra saker och åkte hem.
 
När vi kom hem lagade vi spagetti & köttfärssås och guud så gott det var! Slank även ner en kopp kaffe efteråt och lite jordgubbspaj från gårdagen. Kanske inte va så super smart att äta så mycket eftersom jag skulle ut och springa. Efter en halvtimmes vila drog jag mig ut i spåret, och det var lagom segt i början kan jag lova. Men jag klarade mig utan håll men därimot så fick jag skit ont i magen när jag kommit hem :/ Är lite bättre nu iaf!
 
Dax att natta en liten tröttis som är precis knallröd i ögonen. Inte konstigt att han är trött som han har hållit igång idag =)
 
Jag ska lägga mig i soffan och inte röra mig ur fläcken, sätta på en film & bara slappa!
 
Hoppas ni haft en lika bra dag som vi haft :)
 
 

Vänner får man inte, det förtjänar man.

 
 
Dra räva i grus vad mätt jag blev efter maten förut kan jag lova...middagen blev riktigt lyckad men som vanligt åt man för mycket.
 
Jag bjöd på grillad kyckling filé. grillad hallumi, klyftpotatis, en kall mango sås & ananas salsa. Ananas salsa receptet fick jag av Lina och det var verkligen super gott! Riktigt friskt & fräscht :)
 
Här får ni receptet (för typ fyra personer)
 
1 färsk ananas
1 finstrimlad chili frukt
1 dl hackad koriander
2 st lime (saften)
 
Skär ananasen i fyra klyftor på längden. Skär bort den hårda stocken i mitten på varje klyfta.
Skär bort skalet och strimla fruktköttet. Dela, kärna ur och strimla chilin. Hacka koriander.
Blanda ananas, chili och koriander med limejuice i en skål. Bon appetit! :)
 
Till efterrätt gjorde jag en "krämig jordgubbs paj" som jag serverade med grädde. Väldigt god och vääääldigt maffig! Googla på jordgubbspaj så hittar ni den =) Glömde ju för tusan att ta bilder så ni missar hur mumsigt det såg ut!
 
Oliwer var självklart med och hjälpte mig när jag bakade pajen och ordnade middagen. Det gäller att man inte har bråttom när man har en två åring till hjälp för han ska ju göra allt. Han ska smaka på allt, han ska vispa, han ska hälla i och mäta med måtten, han ska diska, han ska duka, han ska till & med grilla tycker han. Det tar ju sin tid som ni förstår och köket såg ju ut som tredje världskriget när vi var klara ;)
 
Här är en bild på busungen när vi var i lekparken tidigare idag och åt mellis.
 
 
Efter god mat & efterätt så busade Oliwer gärnet med sin mormor & morfar innan det var dax att hoppa i säng.
Jag vart med seg efter all mat, disk och upp plockning av Oliwers alla leksaker han hällt ut i sitt rum. Räcker ju inte med att ta en i taget utan har man besök ska man visa allt, på en gång :)
 
Nu gick precis Johanna hem. Hon var ute på kvällspromenad så hon kikade upp och stannade en stund och tjötade. Jag är så himla glad att jag fått lärt känna denna underbara tjej. Hon är såå genomsnäll och en av dom mest omtänksamma människor jag träffat. När man på senaste tiden har haft humör som gått som en berg & dalbana så har hon efter varje gång vi träffats fått mig att le och fått mig att känna att allt löser sig och blir lättare. Hon har svar på allt den damen och får en att känna sig värdefull och viktig. Tack Johanna för den energi du ger mig och för dina kloka ord. Tycker om dig fruktansvärt mycket ! <3
 
 
 

Äkta vänskap är att förstå varandra, utan att säga ett ord. Äkta vänskap är att kunna skratta med och åt varandra, utan att vara elaka. Äkta vänskap är att göra saker tillsammans. Äkta vänskap är att uppleva saker tillsammans. En äkta vän går inte bakom ens rygg och pratar skit om en. En äkta vän vågar stå upp för en i både med och motvind. Äkta vänskap bygger på förtroende och tillit. Känslan av att bara kunna vara tillsammans med någon utan att behöva prata, ibland kan det räcka med att visa vad man känner med sitt kroppsspråk för att ens vän ska förstå ens tankar och hur man känner sig.

Man ska kunna känna sig trygg tillsammans med sina vänner och en bästa vän ska finnas där i ur och skur vad som än händer, inte bara i ord utan även i praktisk handling.

Jag är så glad att jag har dom jag har i mitt liv, och att jag verkligen kan känna så med er som jag skrev.

JAG ÄLSKAR ER, tack för att ni är precis som ni är och för att man kan vara sig själv till 110 % i alla lägen och för att jag kan lita på er 110 % i alla lägen. Ni är bäst!

 

Härliga onsdag.

 
Hallojsan i solskenet =))
 
Här har förmiddagen sprungit i väg i rasande fart. Oliwer väckte mig kvart i sex i morrse och då var jag inte pigg kan jag säga..som tur var somnade vi båda om ganska snabbt och vid åtta vaknade vi igen. Käkade lite frulle sen åkte vi bort till Toveks där vi skulle lämna bilen, olje lampan håller på & lyser och har sig trots att det finns olja...så fick lämna in bilen på verkstaden. Utan bil fick vi ta oss en promenad såklart, blev en sväng in på oxen för att handla lite små saker. Man undrar varje månad var pengarna tar vägen, men jag har svaret! Det är allt jädra små handlande. Vi säger att jag går in på oxen för att köpa mjölk...bara mjölk. Så slutar det varje gång med att jag har handlat minst fyra andra saker oxå, kanske till och med glömt mjölken som jag var ute efter! hmm..
 
Efter oxen besöket så blev vi bjudna på kaffe & saft hemma hos Gika. Oliwer gick in i bebis rummet som Gika gjort i ordning och ropade efter bebisen. Försökte förklara att bebisen fortfarande låg i Gikas mage men vet inte riktigt om han förstod. Han drog i stället upp min tröja och peka & sa "bebis mammas mage". Vet inte hur jag ska tolka detta, som att jag har en mage lika tjock som Gika?! Haha. Man undrar hur mkt dom förstår dom små liven.
 
När vi väl kommit hem så plockade jag i ordning nere i hallen och damsög trappan medans Oliwer lekte utanför med sina bandyklubbor. Han hade båda klubborna och en stor fotboll, det roade han sig med hur länge som helst.Så gulligt att se när han leker själv och riktigt glömmer bort mig och är i sin egna lilla värld. Går och pratar för sig själv och donar, mammas gullehjärta! Skulle kunna äta upp han, så gooo han är! <3<3
 
 
Medans han nu vilar så har jag förberett lite till kvällen då jag ska bjuda mamma & pappa på mat. Är lite dålig på att göra det. En annan är hos dom varje vecka och blir ompysslad och får god mat serverad. Så idag ska dom få komma hit efter jobbet och få njuta av min (goda?!) mat. Har rensat jordgubbar och blandat ihop en exotisk mango sås och föreberett en ananas salsa. Vad det blir för mumsigt kan jag berätta ikväll, lägga upp receptet och bilder. Om det blir gott vill säga =P
 
Föresten så hoppas jag inte att ni såg dom två filmerna jag skrivit om på bloggen. Den jag skrev i går att jag skulle se var precis v ä r d e l ö s. Så Frida, bli inte alltför glad över mina filmtips ;) Ne nu tycker jag ni får tipsa mig om något att se. Längesedan jag såg en riktigt bra film, och aldrig är det något på tv!!!
 
Ne nu ska jag ta mig en köpp kaffe, sjätte koppen för idag. Jag lär va pigg hele dan!
 
Tjo
 
 
 
 

Sol, jordgubbar, glass & kaffe! då mår man gott :)

 
God afton!
 
Idag har solen varit framme, himla skönt! Jag & Oliwer har spenderat eftermiddagen hemma hos syster med familj. Suttit ute i trädgården och druckit kaffe & käkat jordgubbar med vanilj glass. Dom har sina utemöbler på ett perfekt ställe så det är helt lä. Har ju faktiskt inte varit så jätte varmt idag men där stekte solen på och det vart riktigt svettigt. Oliwer & Noel lekte hela tiden så man kunde sitta på arslet och bara slappa! ;)
 
När vi kom hem var det redan dags för kvällsmat, hade kvar sedan lunchen så det var bara att värma på. Kyckling med wook grönsaker i tikka masala sås och ris till det. Oliwer tyckte verkligen om det för efter andra potionen sa han "meee meee". Sååå tre potioner åt han matvraket! Med inkomster blir det även utgifter och det märktes i blöjan efter en stund....så då fick det bli ett bad. Medans han satt & plaskade i badet passade jag på att städa toaletten och torkade av torktumlare och tvätt maskin som var dammiga & fläckiga. Så med ett skinande rent badrum och en rosen doftande Oliwer tyckte jag det var dax att sätta sig i soffan och varva ner. Läste "Gustav & snåla glasstanten" fyra gånger för Oliwer. Hans favorit bok förtillfället, antagligen för att den handlar om glass :P
 
 
Trots protester fick jag honom tillslut i säng och han somnade som en stock. Han har somnat mycket snabbare dom senaste dagarna, annars brukar det ta iaf en halv timme innan han somnar..men har bara låtit han sova middag en timme nu i veckan. Annars har han sovit så länge han velat, ibland två timmar på dagen. Han börjar ju bli en stor kille nu så en timme är nog ganska lagom :)
 
Efter att det blivit tyst i Oliwers rum så har jag diskat och plockat i ordning i köket, vattnat blommorna åsådär..
Tänkte se en film nu. Den jag såg i går verkade bra i början men vart jätte seg efter ett tag, ingen hit!
 
Tänkte se den här nu ikväll:
 
 

I ett icke namngivet land i Afrika pågår en blodig inbördes konflikt. Maria är en vit kaffeplantageägare som vägrar att lämna sina ägor trots den fara hon utsätter sig själv och sin familj för. Plantagen har funnits i hennes familj i generationer och för Maria finns inget annat liv. Medan hon envist kämpar på med kaffeskörden planerar resten av hennes familj en flykt tillbaka till Frankrike.

Ha en trevlig kväll allesammans.

 
 

Eran favorit?

 
Loka har ju så himla mycket olika smaker. Jag har prövat jordgubb lakrits i den nyaste smak serien mash-ups och jag är helt såld! Jädrar vad god den är. Finns även päron & pitanga och banan & kiwano. Dom har jag dock inte testat. Dom kom ju för ett bra tagsen men det är inte förens nu jag testade en av dom.
 
Vilken är eran favorit eller vilket smak skulle ni vilja ha på mineralvatten? :)
 
 
 
Kommer ni föresten ihåg shio dryckerna & vanilla coke?? Fy sjutton vad jag blev
sur när dom slutade sälja det! Sjukt gott.
 
 
 
Vilken är eran favvo när det gäller marabous choklad?
 
Jag gillar allihopa men har perioder när jag alltid köper samma.
Denna hittar man just nu hemma i godis skafferiet. Muums!
 
 
 
 
 
 

Nu blir det film mys!

 
Lill prinsen har lagt sig och jag ska mysa ner mig i soffan med täcke & kuddar och sätta på en film!
Ska bli så skönt att krypa ner å slappa och höra regnet utanför. Plusset i kanten är att jag både har
popcorn, pepsi och turkisk peppar. Ingen mysig film kväll utan gottigheter, inte sant :)
Tända ljus är också ett måste!
 
 
 
 
Antar att många av er tittat på film hela dagen..har ni några bra tips?
 
 
Jag ska se den här
 
 
Filmen är baserad på boken med samma namn från 1847 av Charlotte Brontë.
 
Jane, som har förlorat båda sina föräldrar tvingas bo hos kärlekslösa släktingar som till slut lämnar bort henne till ett barnhem. Efter flera år på hemmet är hon redo att träda i tjänst som guvernant. Hon får ett arbete på Thornfield Hall, hos den mystiske Mr. Rochester. Inom kort har han vunnit Janes hjärta, och hennes kärlek är besvarad. Men allt är inte som Jane tror och Mr. Rochester gömmer en mörk hemlighet.
 
Kan detta vara något att ha tro? Återstår att se! Hoppas ni haft en bra dag och får en mysig kväll.
 
 

Regnet öser ner...

 
 
Och ska tydligen gör det hela dagen. Det var ju inte så att man direkt jublade av glädje i morrse när man vaknat och tittade ut. Fy sjutton! Blåser, regnar och är kallt och jävligt, och så ska det vara hela dagen!!
 
Efter att jag & Oliwer ätit frulle började redan rastlösheten krypa sig på. Detta skulle ju kunna vara en perfekt dag för film maraton och bara ligga och päsa, mennu har jag en tvååring som behöver aktiveras och som gärna inte sitter inne en hel dag. Även på Oliwer märktes rastlösheten. Ut ut ut ut sa han flera gånger. Försökte förklara att regnet fullkomligt öste ner så ut skulle vi inte gå. Dagis dagis dagis börja han då istället säga =p
 
Gika kom upp och gjorde oss sällskap över en kaffe och jag har även ringt runt lite bla till försäkringskassan. Åh, vad jag hatar att hålla på att ringa och behöva ordna saker. Ska alltid vara sånt krångel och det är tusen saker dom behöver veta, inkomst för dom och dom månaderna, semesterersättning, lån och fan och hans moster. Men det blir nog väl när det är klart allt som ska fixas. Är så jädra mkt man måste ordna, önskar någon gjorde det åt mig men men vuxen är man och det är bara att ta tag it och inte skjuta fram.
 
En sak som iaf är löst nu är att Oliwer ska få ny dagis plats till hösten. En sak att pricka av listan! Känns så himla skönt att det är ordnat. Han ska få börja på Hackan, ett litet dagis som ligger inne på glimmer vägen, typ två minuter i från oss. Det ska snart läggas ner men då flyttas barnen + samma fröknar ner till Österåsen där det kommer va nya ch fräscha lokaler. Även det dagiset ligger nära och är på vägen till jobbet :) Känns toppen!
 
Jahaaaa när väl Gika åkt hem så lagade jag lunch, pasta carbonara. Oliwer har nu somnat och jag ska väl ta och packa i ordning bad väskan för vid två tiden ska vi plocka upp Karolina & Inez och åka till Arena i Skövde och bada:) Skönt att vi kom på något att göra och att dom ville följa med. Hade varit riktigt deprimerande att sitta här inne och uggla hela dagen. Oliwer ääälskar att bada så han kommer bli super glad över att åka dit :)
 
 
 
 
 

Då var denna midsommar över.

 
God afton gott folk!
 
Har varit lite dåligt med uppdateringar i helgen. Ska väl ta och sammanfatta vad vi gjort. I torsdags var det ju kanon väder. Såå varmt och härligt ute! Underbart att bara dra på sig ett par shorts och stoppa i fötterna i flip floppen och knalla ut. Slippa tänka på tröja paraply osv... Jag och Oliwer spenderade förmiddagen ute såklart och när han sovit middag tog vi en promenad hem till Karolina & Inez. Blev bjudna på kladdkaka & glass. Satt och pratade, hade trevligt och barnen lekte. Oliwer som absolut inte är blyg längre knallade in i Inez rum och kände sig som hemma. Inez blev lite små blyg och tittade chockat på när Oliwer rotade bland alla hennes grejjer =P Pussar och kramar fick hon också :) Vi har träffats emellanåt sedan barnen var små och det är så roligt att se hur dom utvecklats sedan sist vi sågs. Just att dom leker osv. Första gången vi träffades var dom ju så små att dom bara satt och bliga på varandra =P Efter en trevlig stund hemma hos damerna knallade jag och Oliwer bort till hamnens lekplats där vi var en stund innan vi tog en promenad genom stan och sedan hem. När vi kom hem så var det helt plötsligt kväll. Så skönt med fint väder allt blir så mycket lättare och man behöver inte sitta inne och inte ha något att göra utan man kan vara ute hela dagen och bara strosa runt, äta glass och leka :)
 
I fredags var det ju midsommarafton. Hade väl inga direkta planer, detta året är ju inte som alla andra år. Mina kära vänner parta ju loss såklart men jag spenderade dagen med min älskade son. Vi åkte ut till Juta viken där vi umgicks med mamma, pappa, faster & hennes man. Det blev dans runt midsommar stången, massa fika och framåt kvällen käkade vi sill, potäter, räkor, ost & kex. Och till efterrätt blev det svenska jordgubbar med grädde :) Var en lugn och mysig midsommar. Glömde att ta bilder på dagen :( Blev bara två på Oliwer när han bla käkar jordgubbar. Hel nöjd :)
 
 
 
 
 
Idag så har vädret varit väldigt tråkigt, regnat från och till hela dagen. I morrse när jag vaknat så tog jag en promenad hem till Johanna där det bjöds på mumsig frulle. Mätta i magen tog vi en promenad och hann precis hem innan det började regna.
 
 
Efter Oliwer sovit middag så gick vi ut medans det var uppehåll. Tog en promenad i skogen vilket var ett jädra projekt eftersom Oliwer absolut var tvungen att köra vagnen själv över alla stenar och rötter som var i vägen..
När vi kommit in så lyxade vi till det med jordgubbar & blåbärs glass :)
 
 
 
Nu på eftermiddagen så solade jag, man får ju fasen bo i solariet när solen vägrar visa sig ute. Och när det väl en dag är sol och man vill ha shorts så vill man ju inte ha ben bleka som vita lakan =) Efter att jag fått lite färg på kroppen så sprang jag 5 km i spåret. Hade precis kommit en regnskur så var svalt och skönt att springa. Dock jävligt blött så fick hoppa sick sack mellan vattenpölarna.
 
Efter en uppfriskande springtur blev det en dusch och sedan kvällsmat, grillad kyckling, potatis sallad & sallad. Mums va gott det var. Nu har Oliwer fått gaddarna borstade så nu blir det lite soff mys och sedan läggdags för honom. Lina kommer hit vid nio och då ska jag plocka fram natur godis & tända lite ljus sedan ska vi kika på en svensk film som går på 5:an, äntligen midsommar heter den. Har sett den för längesedan, har för mig den är rätt rolig :)
 
Happ nu öser regnet ner igen för övrigt...jag bara ääääälskar svensk sommar!
 
Hoppas ni haft en bra midsommar och får en mysig kväll i regnet.
 
All kärlek
 
I

Älskade underbara unge. Kärleken till denn...

instagram_img_20 (MMS)

Älskade underbara unge. Kärleken till denna lilla krabat är obeskrivlig och lyckan att få vara hans mamma är otrolig. Att få se hur han utvecklas och hur han formar sin personlighet är så jädra roligt och han får mig att skratta var eviga dag. Ibland blir man rädd, kärleken är så stor att man inte vet vad man ska göra av den. Rädslan att det ska hända honom något finns oxå där, varje dag. Ja kommer alltid göra mitt bästa för honom, jag kommer alltid att finnas där, jag kommer alltid att stötta honom, jag kommer alltid stå bakom honom och stå upp för honom. Den dagen han föddes och jag fick upp honom på bröstet och såg in i hans små ögon då visste jag vad kärlek var. Den kärleken är starkare än något annat och det finns ingenting i hela världen som kan ta den i från mig. Du är det viktigaste i mitt liv oliwer, nu och för all framtid.


Ute och promenerar med lill prinsen och pl...

instagram_img_20 (MMS)

Ute och promenerar med lill prinsen och plockar blommor:)


Solen skiner och himmlen är blåå...


...va det är skönt att leva dåå =))

Jahapp morgonen har sprungit i väg och nu sitter jag här vid dumburken, mätt i magen och ny duschad. Jag & Oliwer tog en promenad i morrse när vi ätit frukost. Gick ner till oxen för att inhandla  diverse saker till lunchen. Blev ett stopp på holmens lekpark oxå =) När vi kommit hem så tittade äntligen solen fram så då va vi ute en stund till. En granne här håller på och flyttar så det var en stor mini buss med kärra precis utanför som Oliwer hade fullt upp att stirra på. Backaaaa baaacka skrek han typ sjuttioelva gånger. Han har fått ordet backa på hjärnan. Varenda bil han ser säger han backa till och när han kör vagnen så går han bakåt istället för framåt. Väldigt frusterande när han inte vill sitta i vagnen ibland utan ska gå själv, men man kommer ju lixom ingen vart eftersom han ska backa hela tiden..haha. Han gillar att backa helt enkelt!

När jag väl fått med mig en ilsken Oliwer in (han ville absolut stanna kvar hos flytt gubbarna) så fick han sitta  och måla medans jag gjorde lunch. Blev lax & torsk i ugn med citron sås och färsk potatis. Gjorde en god sallad till med babyspenat, plommontomater, gurka, avokado och så lite citron skivor på toppen. Fräscht och gott :)
Medans maten var i ugnen så tog jag en springtur eftersom Micke var hemma. Va sååå skönt efter en veckas onyttigheter. Så nu har jag precis duschat och ätit och Oliwer har deckat...så tänkte ta mig en köpp kaffe och sätta mig på balkongen en stund.



                     
                                                                                                                              
Annars idag har vi inget direkt planerat förutom att ta en fika med Johanna på mumma när hon slutat vid tre tiden. Solen skiner som sagt så ute kommer vi att vara hela dagen :)

Ha en underbar dag!
                                                                                                                                                                                                                                    

Ut på morgon promenad:)

instagram_img_20 (MMS)

Ut på morgon promenad:)


mitt klant arsle som inte kan hålla ordning på saker.....


God kväll!

Dagen har varit bra, solen har varit framme hele tiden dock har det blåst och inte varit så jätte varmt tycker jag. Både jag & Micke har ju semester denna vecka och båda vill ju såklart hitta på saker med Oliwer, så vi bestämde oss för att göra något ihop idag. Åkte till Tibro när vi käkat lite lunch. Va på mini zoo som finns där. Va inte så mkt djur som jag trodde men det fanns kaniner, getter, får, grisar fåglar & marsvin. Man fick gå in till alla djuren å klappa dom. Oliwer blev heeelt förälskad i kaninerna. Han gosade och klappade som tusan :) Dom va så tama och snälla, bara låg där & njöt i solen. Helt klart en lyckad idé vi kom på!

Sen tog vi en promenad runt "stan". Av någon anledning hade jag fått för mig att Tibro var större än Mariestad men där hade jag ju tänkt väldigt konstigt. Fanns ett systembolag, ica & ett apotek...typ. Så det var inte mkt att hänga i granen. Efter ett tag vart vi iaf hungriga så vi drog till ett pizza ställe där Micke lovade stora pizzor. Och om dom var stora....herregud. Fick en chock när hon kom in med pizzan jag och Oliwer skulle dela på. Visste inte vart jag skulle börja. Sjukt goda pizzor var det iaf! Mätta i magen och nöjda gick vi först in en sväng på leksaks lagret innan vi tog bilen hem. Köpte lite kritor och block till Oliwer. Han är allt en konstnär min älskade son. Har så mkt fina teckningar på dörren i sitt rum :)

Väl hemma i Mariestad så tog vi en sväng förbi Oliwers farmor där det bjöds på kaffe, glass med choklad & cola sås och blåbärs mazariner. Fy tusan alltså va mätt jag är fortfarande...efter ett trevligt besök blev det en sväng till oxen för att köpa kaffe och sen hem. Upptäckte till min förskräckelse att jag inte hittade min kamera. Spårlöst borta..:( jag som tog massa kort förut på Oliwer med alla djur :( fan oxå. Ingen aning om vart den där. Inte på pizzerian iaf. Måste glömt den på zoot? Ringde förut men då var det ju stängt. Får pröva i morgon. Helvetes jävla skit!!!!!! Tråkigt nu kunde jag inte lägga upp några bilder från dagen här på bloggen...men men...hoppas den kommer till rätta..hmm.

Nu har jag precis lagt Oliwer, själv ska jag lägga mig i soffan och kolla på en film som elinbouveng.blogg.se hade tipsat om. The lost valentine, får hoppas den är bra :)

Haft en bra dag fast nu är jag på lite grinigt humör pga kameran och pga att jag har sjuk mensvärk..slänga in värme kudden i micron och ta ett par alvedon så kanske det går över.

Ha en mysig kväll <3

Iväg på road tripp:))

instagram_img_20 (MMS)

Iväg på road tripp:))


Idag har dagen spenderats på stellas lekla...

instagram_img_20 (MMS)

Idag har dagen spenderats på stellas lekland. Helt underbart att se Oliwers överlyckliga min där inne, han hade fullt upp och kuta runt som en tok, vi hade helt enkelt en super rolig stund på stellas:) va även inne på baby proffsen för att köpa en pippi tröja men hans storlek va slut :( blev att jag köpte present till gikas bebis, som visserligen inte är född än men kunde inte hålla mig :) nu är det kväll o regnet sipprar utanför och mörkt är det. Så nu blir det soffan, the, scones och tända ljus.<3


Härliga söndag utan måndags ångest.


God afton!

Dagen har varit toppen faktiskt, jag & Oliwer tvättade och donade på förmiddagen sen slockna vi båda två efter lunch...behövdes efter den dåliga sömnen jag fick i natt. När vi vaknat så tog vi en promenad bort till Lina, solen kikade fram så vi fick en riktig härlig lång promenad. Väl framme så blev det kaffe och Oliwer käka mellis..Frida va även här, super trevligt då jag inte träffat henne på evigheter! Efter en stund bestämde vi oss för att trotsa vädret och ta en promenad ner till oxen för att handla lite gottigheter till kvällsmaten. Vi hade tur och klarade oss undan regnskurar och solen va minsann framme hela vägen till stan =)

Vägen hem va ju inte lika trevlig då jag hade sådan fruktansvärd sko skvav av mina nya skor så jag fick halta hela vägen =P Va helt underbart att få sparka av sig skorna när vi väl kommit hem kan jag säga..

Frida åkte och träna en sväng och när hon kommit tillbaka hade jag & Lina maten klar. Blev grillad vitlöks marinerad fläskfilé, grillad hallumi, två olika såser och en stor sallad med avokado, oliver, tomat, paprika, gurka, lök och olika sallads blad. Vart super gott. Man blir sådär lagom mätt när man inte har potatis till utan bara sallad. Även Oliwer smaska i sig som bare den. Han är som sin mamma, äter precis allt. Det är så skönt att man aldrig behöver tänka på att laga något annat till honom när man blir bortbjuden osv. Kvittar om det serveras skaldjurs soppa eller korv & mos han äter minsann och säger mmmmmmmmm till det som erbjuds.

Efter maten har vi nu legat i soffan & myst, och nu kom precis Micke och tog med sig Oliwer hem och skulle lägga honom. Jag själv ska sova här i natt, så nu har vi plockat fram natur godis och ska se en film.

I morgon tänkte jag gå förbi solariet på vägen hem och sen får jag se vad jag & lillgrodan hittar på i morgon, helt underbart skönt att inte behöva planera dagen utan ta den som den kommer utan jobb & dagis tider att passa =))

Hoppas ni haft en lika härlig söndag som mig.




Kaos natt.


Jösses jag brukar ju sova som en stock men inte fasen har jag gjort det i natt!
Efter filmen som jag såg i går var slut strax efter halv tolv låg jag & vred och vände
mig hur länge som helst. Mitt i allt vart jag hungrig och låg och velade fram och tillbaka
om jag skulle gå upp och göra mackor. Sen vart jag kissenödig, törstig å fan vet allt.
Somnade väl runt ett men vakna halv tre av världens mardröm. Gick upp och kissade igen
och sedan lyckades jag väl somna om efter en halv timme. Halv sex hör jag Oliwer ropa
från sitt rum, pigg & vaken?! Men som tur va somnade han om hos mig och vaknade igen
vid halv åtta, inte för att jag va piggare då men =P Satte på tvn där dom visade lilla
sjöjungfrun så det fick Oliwer bliga på...han ser aldrig på tv eller film men på morgonen
ibland när man behöver snooza så får man göra undantag. Han tyckte iaf det var skönt för
han gosade in sig som tusan hos mig. Gick upp strax efter åtta ch gjorde i ordning frulle!

Blev hemmagjort knäckebröd med makrill och avokado, mums! Ägg & fil med flingor blev det
till Oliwer. Nu sitter jag här & häver i mig kaffe för att piggna till :) har bokat tvätt tid
så vi ska strax klä på oss och gå bort till tvätt stugan. Oliwer har så mkt nya tshirts med
starka färger så dom vill jag gärna tvätta separat.  Villervalla har fått sååå mkt fina sommar
kläder, hittade en villervalla butik i Göteborg, jösses vad mkt snyggt! Bla köpte jag
melon tröjan som ni kanske såg Oliwer hade på sig igår, döö söt ju :)

Neee borsta gaddarna strax å ta tag i dagen!



Mätt som en plätt.


God kväll!

Då var det kväll igen, mjukis kläder på och sminket borta...skönt!

Dagen har kilat i väg i rasande fart...när vi vaknat till här i morrse så kom Gika förbi på en kaffe. Gick sedan ut så Oliwer fick bli av med lite energi i friska luften. Han va hel nöjd när det fanns vatten pölar att hoppa i =) Gick sedan förbi hans farmor och hämtade deras bil som dom så snällt lånade ut till oss idag. Jag har inget emot att cykla eller att gå men vädret har minst sagt varit osäkert så riskera att både jag & Oliwer blev genomsura va skönt att slippa! När vi sedan fått lunch i magen och Oliwer sovit middag så åkte vi ner till stan. Trodde inte vi skulle hinna innan det stängde men det gjorde vi. Efter vi handlat en present till Tilde så såg jag att himlen blev kolsvart lagom till vi var klara i affären och pang sa det så öste regnet ner. Där fick vi stå en stund.. =P

Tillslut kom vi iaf fram till Josse där det blev bebis mys och fika såklart. ååååhh vilken vacker och fin liten tjej Josefin & Alexander fått. Så himla liten & söt!










Efter att vi gosat bebis en stund så tog jag & Oliwer vägen förbi Willys och handlade lite och sen vidare hem till mamma och pappa. Där åt vi sill & potäter och även annat små plock så som ost, kex, frukt & bröd.










Lisa fick öppna paket såklart!



Killarna fick tablett askar av mormor så dom satt nöjt i varsin stol efter maten :)



Efter en stund var det även dax för tårta & kaffe! puuh, känns som man inte gjort
annat än ätit godsaker sen man gick på semester. Men lite "semester kilon" får man
allt unna sig ;P

Maränggrädd tårta med jordgubbar, farligt gott!



Nu är vi iaf hemma igen, Oliwer vart jätte trött, konstigt för han sov ju iaf
en timme på dagen. Han slockna iaf direkt när vi kom hem vid halv åtta.

Jag ska krypa ner i soffan och sedan kika på when a man loves a women som börjar
kl nio. Den har man ju sett förut men det är ju en riktig gammal klassiker så kan allt
kolla på den igen =) mkt bra film! Skulle väl helst velat kikat på true blood men säsong två
krånglar, dom två första avsnitten funkar men inte resten? Och hittar dom inte på någon
annan sida än den jag ladda ner i från:( vette sjutton varför de inte går. Står bara att det
filformatet inte går att spela upp? SUCK! jaja..

Hoppas ni haft en bra lördag :)

all kärlek

Har inte funnits tid eller lust till att b...

instagram_img_20 (MMS)

Har inte funnits tid eller lust till att blogga i kväll eftersom jag haft fullt upp med att gosa o busa med min älskade lille ongee! Han sover nu som ni ser och jag ska krypa ner jag med o kika på law and order Vi hörs i morgon :)


Dunder frulle innan bussen går hemåt!

100media_imag169 (MMS)

Dunder frulle innan bussen går hemåt!


Snow white and the huntsman.

God afton!!
Sitter hemma hos Lisa, sista kvällen här i Göteborg. Förtillfället kikar vi på fotboll och dricker en corona med lime, är det semester så är det =)
Dagen har varit bra, tagit allt i lugn takt och bara njutit av sista dagen. Åkte ner till stan i förmiddags när vi fått i oss lite frukost. Mötte upp en kompis till Lisa och satte oss på ett mysigt litet fik. Jösses vilka pris skillnader det är i storstan mot hemma i min lilla by. En kaffe 27 kr och en liten choklad boll 26 kr. Dock känns det som det är lite högre standard än hemma. Kaffet smakade iaf väldigt gott så var värt varenda krona.
Gick sedan på stan IGEN, haha gått på stan i tre dagar men ändå knappt hunnit med alla affärer. Kände mig nöjd med det jag köpt så idag gick vi mest o kollade runt, blev trots allt att jag köpte en gosig tröja till Oliwer och så tog jag mig även ork till att pröva bh. Har skjutit fram det och tänkt jag ska strunta i det för det är de tråkigaste jag vet. Speciellt när man knappt har något kvar längre att fylla ut bhn med...=P "det ska synas att man fött barn" vet jag inte riktigt om jag håller med om. Dock var det självklart helt värt det.
Timmarna sprang i väg och vid fyra satt vi oss på en thai resturang där vi njöt av god mat innan vi tog en promenad till berga kungen (bio). Halv sex var det nämligen dax att kika på Snow white and the huntsman. Den var helt okej =) efter bion hade vi väl egentligen tänkt att kanske dra oss ut på något galejj men vädret gör ju att man inte är lika sugen på det. Har varit svin kallt i dag och blåst en hel del. Jag hade ju hoppats att det skulle vara toppen väder när jag va här! iaf någon av dagarna, så man kunde sitta på en mysig uteservering med solbrillor och käka lite tapas, dricka rosé och njuta av värme och sol. Istället bestämde vi oss för att dissa den idén pga av vädret och även pga av att man blev seg och uppsvälld efter allt godis på bion :)
Sååå nu sitter vi som sagt hemma i mjukis kläder och bara päser.
I morgon åker vi båda hem till Mariestad, syrran ska med hem och träffa mamma o pappa och bli firad av dom. ååååhhh vad jag längtar tills jag får träffa Oliwer i morgon :D:D Ska bli helt underbart. Så här länge har jag aldrig varit utan honom...usch och hans pappa har det såhär varje vecka eftersom han jobbar ute. Saknasaknasaknasakna!!!! Hela helgen kommer alltså bestå av mys mys och åter mys. Blir att hänga hos mamma och pappa både i morgon kväll och lördag kväll. Äta god mat och bara umgås med familjen <3
Ne nu ska jag ta och vara lite social mot syrran.
Ha en bra kväll!
over and out

Att försöka njuta av stunden.

God afton alla glada =))
Tänkte uppdatera lite om min vistelse här i Göteborg. Kom ju fram som ni vet i går. Syrran mötte mig på stationen och det första vi gjorde var att gå till ett super mysigt fik på en liten bakgård. Åt en smarrig smörgås och en latte till det. Bakom oss så satt det en "kändis". Rebecka från top modell, ni vet den där smala söta unga tjejen. I Marsta är man ju verkligen inte van att se "känt" folk så är lite kul när man är i storstäder och ser tv folk =)
Hela munnen full av macka men bjuder på den.
Efter vi fikat och pratat i kapp allt som hänt sedan vi sist sågs så började vi strosa runt på stan. Hittade en hel del så när klockan började ticka i väg och våra fötter började värka så tog vi bussen hemmåt. Stannade på bolaget där vi köpte oss ett par corona och stannade även på ett sushi ställe så vi fick med oss lite mat hem. När vi väl kommit hem så färgade syrran mitt hår och vi duschade, fixade i ordning oss, käkade sushi och tog en kall corona med lime. Åkte sedan in mot stann igen vid nio tiden. Tog en öl på en uteservering och även en öl på en mysig liten pub. Dock var vi båda lite sega och efter andra ölen så började jag jäspa något enormt..så vi bestämde oss för att åka hem. Va ju syrrans födelsedag i går så var ju roligt att gå ut en liten sväng iaf. Somnade som en stock när vi kommit hem :)
i morrse blev det en skön sovmorgon och efter det en god frukost. Gjorde sedan i ordning oss och åkte till Media Markt där syrran köpte sig en samsung led tv. Den va stor och hade ta mig fan allt...haha. Nöjd vart hon iaf...fick konka med oss jätte tvn på bussen...sen gå med den en liten bit innan vi äntligen va hemma. Släppte av tvn sen drog vi in till stan där hela dagen har bestått av shopping och självklart fika. Sååå himla nöjd med allt jag köpt. Kommer lägga upp bilde här på bloggen när jag kommer hem så ni får se mina fynd.
När klockan närmade sig sex så kurrade magarna ordentligt och fötterna va ömma och svettiga så då gick vi till en grekisk resturang och åt sjukt god mat och drack en kall öl till det. Jag åt kalvfärsbiff fylld med fetaost och soltorkade tomater och till det var det en stor sallad och tzatsiki. Va sååå himla gott!!!
Nöjd tjej :)
<3
Innan vi hoppade på bussen så stannade vi på en godis affär. Och jösses vilken godis affär!! Dom hade ALLT. Och så himla fräscht, prydligt och rent. Var så mkt godis att jag inte visste var jag skulle börja. Bilderna är bara en liten del av det som fanns, godis gris som jag är så var detta redan himmel riket vill jag lova =)
Nu har vi iaf precis kommit hem. Har tvättat av mig sminket och dratt på mig mjukisar. Lisa håller på att packa upp tvn. Tanken är att vi ska se film när vi fått i ordning på den! Jag är iaf inte till någon hjälp. Bruksanvisningar är då verkligen inte min grejj och har noll tålamod när det gäller elektronik. Så tror jag sitter här och surfar och mumsar godis istället ;)
Har det bra här i Göteborg som ni märker, dock saknar jag min lilla älskling något fruktansvärt. Men vet att han och hans pappa säkert har det jätte mysigt och roligt. Och när jag kommer hem så har vi fortfarande semester vilket betyder massor av tid med min son.
Nu har ni fått en liten uppdatering iaf och hoppas allt är toppen i Mariestad :)
all kärlek

Framme i Göteborg, ladda upp med lite lunc...

instagram_img_20 (MMS)

Framme i Göteborg, ladda upp med lite lunch, sen shoooping :)


Typisk svensk sommar!




Moln, sol, regn och så börjar det om. Nu vill jag ha 25 grader varmt och strålande sol! Finns väl inget som rycker upp en mer än bra väder. När Oliwer sovit middag och vaknade vid kvart i två så upptäckte jag till min förtvivlan att regnet fullkomligt öste ner utanför fönsterna. Jippi! Vi hade en inbokad dejt med våran kära Sophia halv tre så det var bara att bita i det sura, packa in Oliwer i vagnen, på med regnskydd och jag fick dra på mig jacka med världens fulaste luva. Men som tur va lugnade det ner sig när vi väl kom ut och det duggade bara när vi tog våran promenad ner till stan. Och lagom till vi kom fram så slutade det helt och solen började visa sig igen :)

Gick först in på lindex för jag behövde köpa en nagelolja till mina naglar. Fick bli depends myrraolja. Den skulle tydligen göra så att naglarna håller sig starka och växer fortare. Dessutom göra så att dom inte blir torra och spricker. Nu när jag har material på naglarna så måste man smörja dom annars blir det lätt sprickningar och färgen håller inte lika länge. 69 riksdaler kostade den så det var ju inte dyrt. Fått för mig att olja till naglarna är svin dyrt...blev nog lurad när jag gjorde mina naglar på hand och nagel, där va det inga billiga oljor!

Sedan gick vi vidare mot lundstet där vi mötte Sophia. Va precis mellis tid för Oliwer så han fick en köttbulle macka och mjölk. Själv tog jag en latte, mums! Medans vi fikade så gick munnarna i ett som vanligt.
Sophia den grisen åker ju till Miami på torsda. Fy sjutton så gött!







Jag själv ska ju oxå i väg på en liten mini semester i morgon, dock inom Sveriges gränser. I morgon 9:15 går nämligen tåget mot Göööteborg! En semester tripp som varit planerad länge. Ska dit och hälsa på min kära syster. Så kommer vara borta tills på fredag. Ännu ett par dagar från Oliwer...men han behöver ju även tid med sin pappa och jag behöver faktiskt mer än någonsin komma utanför Mariestads gränser. Att få umgås med min syster ett par dagar och hitta på roliga saker kommer verkligen göra mig gott! Har varit duktig och försökt spara lite dom senaste månaderna för att kunna unna mig & Oliwer lite extra nu på sommaren. Fick tillbaka 7500 på skatten och inte nog med det fick jag någon "jämnställdighets" bonus från försäkrings kassan på 4500. Plus att jag lyckats spara ihop 9000 själv. Det klappar jag mig själv på axeln för! att spara är inte min starka sida.

Så Göterborgs resan kommer bestå av MASSOR av shopping. Fylla på garderoben med nya jeans, underkläder, skor osv...även handla lite sommar kläder till Oliwer men även kläder han ska ha till hösten, nya tröjor, byxor osv..sååå himla längesedan jag shoppade ordentligt. Visst att man går och köper sig en tröja då och då men att gå i affärer och känna att man kan shoppa loss det var verkligen längesedan jag unnade mig.

Så i morgon är jag framme i Göteborg lagom till lunch. Vad vi ska hitta på då får min syster helt bestämma eftersom det är hennes födelsedag i morgon :) Så blir spännande att se vad hon kokat i hop för skoj :)

Nu på kvällskvisten efter middagen (ni läste väl middagstipset i förra inlägget) så har Oliwer badat...han var en riktig lortgris..så efter att han fått håret tvättat och plaskat runt i en halvtimme så blev det bokläsning och nyheter i soffan innan jag la honom...nu snarkar ha så gott i sin säng =)



Jag ska väl ta tag i att packa till morgondagen..sen får det bli soffan...

Nu vet jag inte om syrran äger en dator men gör hon inte det så får ni stå ut med
korta bild inlägg tills jag kommer hem igen.

Hade gott!

Kvällens middag.


Det blev krämig pasta & köttfärsgratäng till kvällsmat.
Smakade riktigt bra, dock ingen smal mat men som dom
säger: lite fetare lite godare :D



Du behöver till en form:

Färdigkokad pasta (jag hade grova pasta skruvar)
köttfärsås
Söta körsbärstomater
Vårlök
mozzarella


Ostsås :

4 dl vispgrädde
100 gram  mjukost med baconsmak  (en sådan på tub / ask)
1- 2 dl riven (lättsmält) ost
salt och peppar


Gör så här :

Ställ ugnen på 225 grader.
Börja med ostsåsen, häll upp grädde i en kastrull, häll över mjukosten och riven valfriost.
Låt det bli varmt och bara sjuda upp, smaka av med salt och peppar.
Ställ kastrullen åt sidan. Häll i pastan i botten, och häll den varma köttfärsåsen över.
Lägg över klyftade körsbärstomater och färsk klippt vårlök.
Häll ostsåsen över, och toppa till sist med mozzarella över.

Gratinera i ugnen ca 20 minuter.

Köttfärssåsen kan man ju göra som man själv vill. Jag hade i krossade tomater, basilika,
vitlök, färska champinjoner, kryddor och köttbuljong.


Att ärlighet varar längst är skit snack...


Då var man hemma igen. Borta bra men hemma bäst så att säga. Ska väl ta att sammanfatta helgen lite. I lördags jobbade jag till kl två sen gick jag direkt till solariet och bättrade på brännan lite. Gick sedan tillbaka till jobbet igen för att vänta på att Anna och & Frankie skulle bli klara då jag skulle följa med dom hem. Anna hade nämligen lovat mig att fixa mina naglar :) Gjorde inte förlägning utan hon gjorde dom med färg och något stärkande som gör att det håller i tre veckor. Blev en snygg brun färg:) Fick dom även filade och allt så nu har jag perfekt form på dom. Tusen tack Anna!

Sedan blev jag upphämtad av Lina, vi plockade med oss en kebab pizza på vägen som aldrig har smakat godare...hade inte ätit sen frukost så åt som aldrig förr. Sen var det dax att hoppa in i duschen och göra sig i ordning. Sedan kom Johanna och vi drack vin, snackade skit och hade allmänt trevligt.

Bjuder på två bilder dock dålig kvalitet.





Kl elva var Gika så snäll och körde ner oss till stan. Blev först mumma, sen statt och till sist kg5..Vette sjutton hur vi hann med alla ställen så snabbt för kl halv två låg vi nerbäddade i Linas säng med kebab pizza rester och somnade på två röda. Va iaf en lyckad och trevlig kväll! I går vakna vi hyffsat pigga och inte alls bakis. Som sagt va Oliwer med oss hela dagen vilket va underbart då jag inte träffat honom sen i fredas. Att det kommer va såhär nu att jag inte kommer träffa honom varje dag har jag försökt förtränga..har väl inte velat inse att det inte kommer bli som förut. Iaf inte under sommaren då han kommer få va med sin pappa när han har semester. Jag är rädd för framtiden och hur den kommer att bli. Det här är det sista jag trodde och det sista jag vill. Men man måste vara två för att vilja och när den andra för längesedan gett upp då kan man inte göra någonting.
Är så jädra rörigt i mitt huvud och jag vet inte vart jag ska börja med saker och ting...Jag ska iaf försöka njuta av min semester nu och ha en bra sommar med min son.


...Jag har alltid varit ärlig mot personer som betyder något för mig. Hatar att bära på hemligheter eller att ljuga. I vissa fall kanske det vore bättre med såkallade "vita lögner". Iaf...vi alla gör misstag i livet. Att handla först och tänka sen har vi alla gjort. Därimot är det viktigt att man har en spärr och inte går över gränsen allt för långt. Jag valde att va ärlig för att det inte skulle bli en höna av en fjäder. Vilket det blev ändå, att det sedan inte spelar någon roll vad man säger för att endel drar sin egen historia eller väljer att tro det dom vill tro. Mer kan man inte göra än att säga som det är..jag vet vad som är sant och inte. Vad det sedan försigår i andras huvuden tänker jag nu ge blanka fan i. Har tillräckligt att tänka på som det är. Alla mina tankar och all min energi går till min son. Jag måste rycka upp mig och tänka framåt även fast det känns piss och skit. Jag har valt att ta dagen som den kommer men verkligheten kommer i kapp en och jag måste börja ta tag i saker för att allt ska bli så bra som möjligt. Det kunde varit värre, och det finns dom som har det värre. Det är inte första gången i ens liv som man känner tomhet och hopplöshet. Att man gråter på kvällen och tänker det här kommer aldrig bli bra det kommer inte alls lösa sig! Men allt löser sig...det gör det. Skillnaden denna gång är att man är inte ensam, man har ett barn som är hela ens värld och som man vill det absolut bästa för. Att det blev såhär när Oliwer finns med i bilden det svider...det svider något fruktansvärt. Men nu är det såhär...och det enda jag kan göra är att göra allt i min makt för att han ska ha det bra och att hans vardag ska flyta på som vanligt och att han har trygghet i livet. Det är det enda som betyder något.





God afton. Blir ett kort inlägg idag. Lova...

100media_imag168 (MMS)

God afton. Blir ett kort inlägg idag. Lovar att uppdatera bättre i morgon kväll när jag sitter hemma vid datorn. Just nu sitter jag i linas soffa och moffar godis. Mitt hjärta åkte precis hem, han har varit här på dagen.. som jag saknat honom i helgen! Ja lina o oliwer tog en promenad till stan förut och handlade gottigheter sen satt vi på torget och drack festis. Sen har vi bara busat o gosat massor Såklart. Blev tacos nu innan han åkte hem. Nu blir det iaf soffan, snacks och film. Hoppas ni haft en bra helg så hörs vi i morgon !


SMS-inlägg

instagram_img_20 (MMS)


Sitter hemma hos lina som jag är inne boen...

instagram_img_20 (MMS)

Sitter hemma hos lina som jag är inne boende hos hela helgen. Eftersom hennes Internet inte funkar så får ni nöja er med endast bild inlägg i helgen. Har varken ork lr tålamod att skriva ett långt inlägg på mobilen. Våran freda består iaf av mys i mängder. Efter ja slutat jobbet så tog vi en lång promenad och efter det grillade vi. Nu sitter vi propp mätta i soffan med massa godis, rödvin och ska precis sätta på en film. I morgon jobbar jag till tre och efter det tar jag SEMESTER!!! Det ska firas med vin och utgång med fina vänner <3 ha en bra kväll !


Ute och busar innan det är dax att åka o j...

instagram_img_20 (MMS)

Ute och busar innan det är dax att åka o jobba. Vi hörs i kväll !


Perfekt avslut på en perfekt dag.


Min & Oliwers dag har inte kunnat vara annat än perfekt.

Som avslut på denna dag har jag haft lite "hemma spa".
Lagt hårinpackning, gjort ansiktsmask, skrubbat mig från
topp till tå med handskar och peeling kräm., ätit choklad,
smuttat på ett glas rött och lyssnat på gamla ballader...
allt detta i ett varmt doftande bubbel bad. heeeeeeelt underbart...
Detta ska jag göra oftare! Det var verkligen avslappnande..
Kommer sova som en prinsessa i natt, pricken över i:t är att jag
oxå har renbäddade lakan =) Finns det något skönare än det?

Meeen först måååste jag bara se ett true blood avsnitt..
Alexander...ooh my good...han spelar sin roll bra...
Kommer sova ännu bättre efter det ögongodiset..haha.





Goder natten.

Färsk potatis, grill spett och avokado rör...

instagram_img_20 (MMS)

Färsk potatis, grill spett och avokado röra på sallads bädd.


Sveriges national dag!





...är det ju idag =) vilket betyder att vi här hemma är lediga från jobb och dagis. Himla skönt! När vi vaknade i morrse och hade mornat oss en stund så knallade vi upp, borstade tänderna och klädde på oss sedan raka vägen ut! Tog en promenad hem till Oliwers farmor & sambo där vi blev bjudna på en riktig mumsig frukost! Bacon, äggröra, rost mackor & kaffe.



När jag smält den mumsiga frukosten en stund så knallade jag vidare till spåret och Oliwer stannade kvar. Sprang 5 kms rundan. Jätte skönt att starta dagen med en springtur speciellt när solen lyser :) Förr hatade jag att springa, gjorde det mest för att hålla mig i form men nu när jag hållt i gång ett x antal månader så märker man att konditionen är på topp och man flåsar inte som en brunstig flodhäst eller trillar ihop av utmattning när man sprungit klart. För mig har löpningen blivit ett sätt att hämta ny energi på, släppa spänningar, irritation eller nedstämdhet. Träning för både kropp och själ. I morrse när jag sprang var jag på sådär härligt humör, pigg som en lärka, spotify på mobilen och svetten rann...underbar känsla! Ivi Adamou- La La Love spelades om och om igen på mobilen. Jag har en förmåga att spela sönder varje låt som jag tycker om =P När jag kom tillbaka var dom ute i trädgården och lekte och efter jag hävt i mig ett stort glas kallt vatten så satte jag Oliwer i vagnen och vi knallade hemåt. Blev ett stopp på lekparken så han fick gunga lite. När vi kom hem var klockan redan halv tolv dvs lunch dax för Oliwer. För att inte behöva stressa i hop något som ändå skulle ta tid fick det bli en burk gulash soppa till lurre. Men den är rätt god tycker jag, med en klick creme fraiche och mitt hemmagjorda knäckebröd blev det riktigt smaskigt :) Hann damsuga av lite medan soppan stod och puttrade.

När Oliwer var mätt i magen och fått ny blöja så stoppade jag han i säng och nu sover han middag lillgrodan. Jag har passat på att duscha av kroppen efter springturen och även skurat bad karet, moppat golven och hängt ut mattor täcken & filtar på vädring. Fönstrena står på vid gavel och det luktar rent och friskt här nu. Skönt att ha det gjort! När Oliwer vaknat ska vi åka med syrran, Noel & Mats ut till jutaviken där vi ska spendera eftermiddagen hos mamma & pappa. Vankas grillning lite senare och det vill vi för allt i världen inte missa! hoppas bara solen tittar fram för nu vart det lite molningt minsann...

Såg ni föresten sista avsnittet av desperate houswives i går? Vet inte om jag ska kalla det ett bra eller dåligt avsnitt...slutade väl lyckligt på sitt vis men tråkigt att det är slut och att alla flyttade. Läste föresten att Kathryn Joosten (hon som spelade Karen McCluskey) hade gått bort i lungcancer häromdagen...hon "dog" ju i cancer i serien och dog även på samma sätt i verkligheten..usch va hemskt! Hon var ju stört skön som skådespelare tycker ja.



Ne om jag ska ta och slå mig ner i soffan en stund..
läsa senaste skvaller tidningen och ta mig en kopp kaffe.

Hoppas ni får en toppen dag!

All kärlek


What goes around comes around...


...såå enkelt är det!

I morrse blev man väckt tidigt av min kära vän Emmelie som tyckte det var super
viktigt att skicka ett sms redan kl sex för att fråga vad beach partyt som hon blivit
inbjuden på facebook var för något..haha..inte kunde jag somna om iaf. Gick upp
och tog en lååång varm dusch. Är så jädrans svårt att gå ur duschen på morgonen
när man är sådär trött och frusen. Skulle kunna duscha hur länge som helst känns det som!

Efter en dusch och tre koppar kaffe så piggnade jag till. Vid halv elva var det dax att köra
Oliwer till dagis och för mig att åka till jobbet. Jobbade med Michelle idag. Bra fart på oss
så dagen har gått snabbt :) när jag skulle hämta Oliwer så var dom ute i regnet. Han var
blöt från topp till tå men lika glad för det. Han hoppade runt i varenda vatten pöl minsann.

Skulle egentligen handlat lite på vägen hem men hade verkligen ingen lust så hushålls pappret
får stanna på toan ännu en dag. =P Hade lasagne kvar så det fick bli kvällens middag.
Skönt att slippa tänka på det när man kom hem. Annars har vi bara busat här hemma.
Framåt kvällskvisten nu så har vi suttit och kollat i Oliwers böcker hann fått av sin gudmor
Linda. En liten låda med små böcker i som alla har olika ord i. Tex heter en bok leksaker
och så är det en bild på tex en traktor. Jätte roligt att titta i dom och Oliwer lär sig
mer och mer vad det är på bilderna och älskar när jag bläddrar och han får berätta vad det är.





Nu har jag precis bäddat ner han i sängen, han ligger o sjunger för tillfället
men får hoppas ögonen säger i från snart, jösses va han klia sig...

Jag tänkte slå mig ner i soffan med ett fotbad..så skönt att skrubba och sedan smörja in dom
så dom blir sådär härligt baby mjuka =) Måla nytt naglack ska jag med göra. Har kört på riktigt
"chock blå" ett tag, kanske ska ta rosa nu? Älskar starka färger på naglarna, speciellt på sommaren.
Ur snyggt med typ orange, gul,lila osv!



Kl nio är det självklart dax för dom desperata husfruarna! Siiista avsnittet...fy sjutton vad tråkigt!
Lina som alltid är här på tisdagar och kollar med mig är tydligen i Göteborg den rackaren.
Så ikväll blir det jag, popcorn & jordgubbs saft framför teven.

Nu hör jag mamma mamma mamma så bäst jag stoppar om lill tjorven igen så han somnar.

Hoppas ni haft en bra dag :)

Paj bakning på jobbet !

instagram_img_20 (MMS)

Paj bakning på jobbet !


De var mig tusan inte igår...


...jaa det var verkligen längesedan jag bloggade.

Skrev ju i det sista inlägget att jag hade en liten blogg paus,
blev dock en väldigt lång en. Skriv lusten har väl inte funnits
där riktigt. Men nu ska jag ta tag i det igen! Är roligt att skriva
och kunna läsa senare i livet...det blir ju som en dagbok.
Suttit och läst igenom gamla inlägg..känns knepigt att läsa
vissa inlägg för mkt har ju förändrats. Jooo minsann...
Om ni bara visste hur mkt som hänt sen sist jag va aktiv
här på bloggen. Men inget jag tänker ta upp, dom som vet,
vet...och vissa saker lägger man helt enkelt bakom sig och
ser framåt.

Sååå som sagt orkar jag inte dra upp allt som hänt i mitt
liv sen sist. Blir alldeles för mkt att skriva :) Så jag kommer
bara köra på som vanligt. Skriva om hur min dagar är och
vad jag hittar på osv. Försöka lägga upp mkt bilder oså :)
Så förhoppningsvis hittar mina läsare tillbaka!


Idag är det måndag vilket innebär ny arbetsvecka. Helgen har varit
lugn, har inte gjort ett smack faktiskt. Jobbat, sprungit och sen bara
legat i soffan och kikat true blood. Ny serie jag fastnat för! Riktigt bra =)
Så skönt när det inte är något på teve och man kan ladda ner ett avsnitt
och glutta på när man har tråkigt.

I går hann jag med en fika hos Sophia med henne & Johanna.
Alltid lika roligt att träffa dom, Sophia har jag kännt ett bra tag
nu och Johanna och jag kommer varandra närmare för varje
dag som går känns det som. Ni är underbara tjejer <3

Blev bjuden på kanelbullar, kaffe, choklad & melon. Sen babblade
vi i ett som vanligt. Allt mellan himmel och jord, precis som det ska va !



Framåt kvällskvisten så lagade jag två stora formar lasagne,
skönt med storkok så man kan frysa ner och även ha dagen
efter. Hade i zuccini, morötter och lite annat smarrigt. Blev
riktigt gott! Sen bakade jag hemmagjort knäckebröd.
Recept som jag fått av Sophia. Super lätt, nyttigt och gott!

2 dl majsmjöl
1 dl osaltade solrosfrön
1 dl sesamfrön
1/2 dl krossade linfrön
1/2 dl raps olja
2,5 dl kokande vatten.

Blanda i hop fröna med majsmjölet.
Blanda sedan i oljan och sist vattnet.
Blanda i hop till en smet och smeta sedan
ut massan på bakplåts papper på en plåt.



Sen in i ugnen 150 grader i 70 min.


Färdigt =))



Igår kväll va det ju final i big brother som jag följt slaviskt
sen januari. Hanna vann precis som jag hoppades!
När det var slut låg jag och vred och vände mig hur länge
som helst. Jag som alltid varit kvällstrött har helt plötsligt
blivit kvälls pigg. Dock är jag fortfarande morgon pigg och det
är ju skönt! Oliwer väckte mig kvart i åtta i morrse å då var
det bara att kasta sig upp eftersom jag hade bjudit hit Gika på frulle
vid åtta halv nio tiden. Blev en mumsig frukost och en mysig pratstund.
Oliwer pratar han med...herregud..sååå himla roligt, det kommer nya
ord varje dag nu..så när Gika kom i morrse vråla han gika å majo!!
(Mario, hennes hund) Gika är det enda namnet han säger rätt.
Han säger "nina" till Lina och "gicke" till Micke (hans låtsas farfar)
Haha när jag & Lina va å kolla på crousingen så va "jaggar bilar"
det enda han prata om i flera dagar...gullungen!

Nu har han precis somnat och jag ska ta mig en tallrik fil & mussli,
sätta mig i soffan och glo på andra säsongen av true blood :)

Hoppas ni får en mysig kväll och fortsätter att kika in :)


RSS 2.0