Då har man klämt en deg.

 
Kebab pizzan ligger nu i våra magar och jäser. Va inte riktigt lika gott som jag hade hoppats, fes ljummen och inte ordentligt bakad för min smak. Dom hade fullt upp på Valentino så den pizzan var nog inte direkt bakad med kärlek.
 
Dagen annars har varit bra, tänk vad solen gör en på gott humör! Vi åkte och köpte lite nya blommor i morrse på karlssons blomsterhandel. Va sugen på att även köpa till uterabatten men våga inte iaf det skulle komma en kylig natt. Bättre att vänta ett par veckor kanske.
 
 
Sen har vi varit ute och njutit av vädret. Va även hemma hos Lina och fick kaffe och nybakt äppelkaka, gott! En springtur blev det också nu på eftermiddagen.
 
 
Ne nu är det dags för Oliwer att borsta gaddarna och krypa ner. I morgon är det ny vecka och klockan ringer 06:15. USCH!!
 
Krambanan

Dags att varva ner.

 
Ja, jisses! Dagen har sprungit iväg något sanslöst fort. Jobbade 8-14 och direkt när jag slutat drog jag till willys för att storhandla. Med en full vagn och svetten längst ryggen var jag efter en 40 minuter klar. Full fart hem och packade upp. Micke och Oliwer var hos en kompis och fika så bestämde med Lina att vi skulle ut och gå. Slängde i mig en Celsius och en grön äcklig banan och sedan tog vi en Power walk på en timme. Väl hemma städade jag, tvättade och satte igång med maten. Nu har vi ätit och det var inte en minut försent då jag inte ätit sedan frukost, ja förutom den gröna bananen då.
 
Micke och Oliwer kikar nu på hockey och jag ska ta och göra dom sällskap i soffan. Micke får allt agera massör och massera min nacke som värker något grymt efter denna fartfyllda dag.
 
Föresten hade Lina med sig ett par skor till Oliwer som hon köpt i Skövde, söta Lina! <3 Passar perfekt till sommaren  :)
 
 
Må gott!

Nu är det mysdags!

 
 
Äntligen fredag =) Jobbade till tre idag och när jag & Oliwer kommit hem så kom Johanna upp på fika. Vi satt ute i solen och drack kaffe, mumsade chokladbollar och tjöta skit. När hon sedan knallat hem drog jag till snapen och sprang, kör 6,5 km nu så det går framåt! Nu har vi precis ätit, ljusen är tända, godiset är på bordet och på teven är det såklart bamse. När Oliwer somnat ska jag & Micke kolla på mammas pojkar. Hört att den ska va rolig!
 
I morgon jobbar jag, på ett sätt skönt då jag slipper städa, varje vår och höst är det städdag i området. Det ska krattas löv, sopas, klippas häckar osv. Sedan bjuds det på grillad korv, dricka, kaffe, bullar & kakor. Skulle väl vara för den sakens skull det är synd att missa städdagen =P Oliwer tycker nog det blir roligt då alla barnen i området är ute samtidigt. Han har ju Alvin från dagis som också bor på bergsgatan. Dom var ute och cyklade tillsammans förut. Roligt att han kan va ute med en kompis och leka :)
 
Ne, dags att ta tag i disken så man kan slå sig ner i soffan sen.
 
Ha en mysig kväll!

Full fart!

 
Veckan har bestått av jobb och så har jag varit redig och tränat. Här hemma är det sura miner då Micke håller på att sluta snusa och humöret svajar ordentligt vill jag lova =P Igår hade han framme dill chips, chilinötter & glass på vardagsrums bordet och satt och moffa helt besatt. Haha! Jag höll mig till min avokado, då Micke fräser jaha du äter inget onyttigt nu eller?! Ja, tänk vad nikotinet kan göra med en. Vet när jag försökte sluta ett tag, det hamnade mycket choklad boll smet i magen då vill jag lova!
 
Happ, ikväll kom vi alla tre hem sent. Både jag & Micke slutade sex idag så nu har jag skyndat mig att fixa iordning middag så vi får lite mat i magen innan Oliwer ska sova. Torsken är i ugnen och potatisen på spisen så nu är det bara att duka och vänta på att det ska bli klart. Torsk med senap&dragonsås, potatis mos och avokado sallad står på menyn!
 
 
Hoppas att ni mår bra!
 
Kram

Silverfallen.

 
Igår hade vi en riktig mysig söndag. Vädret var ju helt underbart! Vi packade picknick korgen och åkte till silverfallen. Oliwer tyckte det var hur roligt som helst att knalla runt där i skogen, kika på vatten fall, plocka pinnar osv. När vi hade promenerat en stund och kikat på vattenfallen så satte vi oss på ett mysigt ställe och åt färska baguetter med kycklingröra, bullar, kex & saft. Dit kommer vi åka fler gånger =) Jag hade inte varit där sedan jag var liten, riktigt bra ställe att åka till om man vill ut på en liten utflykt med barn.
 
 
 
 
 
Nu har jag precis varit ute och sprungit, har varit förkyld över en vecka och inte kunnat springa men nu trotsade jag min förbannade näsa som aldrig slutar rinna, och sprang ändå! Halsen gör iaf inte ont så det är nog ingen fara. Blir det värre så får jag väl skylla mig själv. Kände att jag behövde komma ut och piggna till då jag varit så jädra slö både igår och idag.
 
Annars dååå, Micke sitter och as garvar i soffan förtillfället. Morgan & Ola-Conny på tv, dom är ju helt fantastiska! Haha.
 
Jag själv ska torka håret och sedan slå mig ner i soffan och invänta Hannibal som börjar kl nio. Ser ni på det? Riktigt bra faktiskt!
 
Må gott

Seeeeeg.

 
Hej på er!
 
Idag är jag bra seg, åkte till Laxå igår när jag slutat vid fem och kom hem sent och hade svårt att somna. Kvällen igår var iaf väldigt trevlig! Inte var dag man träffar Linda! Vi käkade tacos & efterrätt, drack vin & tjötade skit och skrattade så tårarna spruta! <3
 
 
Idag när klockan ringde så ville jag bara dra täcket över huvudet men det var bara att bita i det sura och kliva opp! Nu har Micke åkt till en kompis för att kika fotboll och dricka bärs, så han ser inte jag & Oliwer röken av mer idag. Mamma och son egentid behövs det med <3 Oliwer är super trött efter att ha varit ute hela dagen med sin pappa, han ligger nu i soffan och tittar i böcker. Jag själv har precis duschat och hoppat i mjukis kläderna. Ska strax åka hem till mamma & mamma där vi ska spendera resten av lördagen. Ska bli gott med pappas mat, min lunch blev en coccos choklad boll. Bra matvanor man har!
 
Ha en fortsatt härlig lördag <3

Lite myspys såhär i förväg!

 
När Micke kommer hem från jobbet vid åtta så ska vi ha lite "fredags mys". Tar det en dag tidigare då jag ska åka till Laxå i morgon kväll och Micke ska iväg med sina polare på lördag så får fuska lite :) Naturgodis & loka mango är inhandlat och så ska jag försöka mig på att hitta en bra film.
 
 
Slutade kl tre i dag, jag & Oliwer åkte då direkt till polis stationen för att fixa ett pass till honom. Oliwer var sååå glad (han trodde ju att han skulle få träffa poliser och se massa polis bilar) Men inte en enda polis såg vi, bara en halv trött tant som fixade passet till oss =P Oliwer satt still och kortet blev jätte sött, dock var han besviken över besöket då det inte var så roligt som han hade hoppats. För att muntra upp honom åkte vi och köpte glass, efter att glassen var uppäten så hade besvikelsen gått över :)
 
Nu har vi precis käkat en omelett med bladspenat, skinka, tomat & halloumi ost till kvällsmat. Riktigt gott med halloumi ost i omeletten! Oliwer gillar halloumi men tydligen inte idag när allt var blandat och hackat i mindre bitar. Barn och deras idéer ;)
 
Lillfisen sitter nu i soffan och kikar på något program om barn och deras husdjur som dör. Olika barn och olika djur varje program. Sen har dom begravning och grejjer, idag handlar det om en liten tjej och hennes hamster Alvin som är gammal och snart ska dö. Oliwer sitter och ser mycket bekymrad ut där i soffan =P
 
Ne nu ska jag hänga upp tvätten innan det är dags att göra ordning skrutten för sängen.
 
Hade gott!

Film tips!

 
Har ni inte sett filmen savages så rekommenderar jag den, mycket bra film med bra skådespelare. Bla snyggingen Blake lively. Skulle ju inte direkt gråta om jag såg ut som henne. WOW!
 
 
 
 

Helt okej frulle!

 
Naturell youghurt med mussli & färska jordgubbar, nyttigt och förbaskat gott!
 
Nu blir det jobb, ha en fin dag!
 
 

Snorig & jävlig...

 
Starten på denna vecka har ju inte varit den bästa. Igår hade jag så förbannat ont i halsen, öronen, huvudet och även i varenda muskel efter söndagens ridning. Man har glömt hur mycket benen faktiskt får kämpa och så mycket som man spänner benen och kämpar och kämpar för att hästen ska jobba det har man glömt. Både häst & ryttare gav i princip upp så fort det började gå bra, men roligt var det! Så förutom att jag snorade hela dagen på jobbet och gick som jag hade fått en stock i räva så jobbade jag ju även såklart 10 timmar i sträck med 15 minuters rast. Jag ville typ dö när jag kom hem, söta Johanna skulle ju bjuda på kvällsmat så fast jag mådde som en överkörd grävling pallrade jag mig dit efter jobbet <3 Va så längesedan vi sågs, älskade underbara människa!
 
Idag mår jag mycket bättre. Halsen svider lite & näsan rinner men jag är mycket piggare. Efter att jag hämtat Oliwer på dagis halv fyra så åkte vi hem och parkerade cykeln och knallade bort till lekparken i vårat område. Oliwer träffade sin dagis polare så dom spelade bandy och busade runt medans jag satt på bänken och bara njöt av solen! Riktigt varmt idag :) Nu har Oliwer badat och vi har käkat kvällsmat. Micke jobbar över till åtta idag så jag gjorde bara toast & smoothie. Mycket uppskattat av lilla hjärtat!
 
 
Nu har han gosat ner sig i soffan framför lejonkungen med en skål äpple. Blir bara att varva ner nu innan det är dags för god natt saga och sängen!
 
Ha en mysig tisdags kväll!

Nytt för kropp&knopp.

 
Köpte en ny vindjacka i veckan. Behövde verkligen en som var tunn och vindtät. Så konstigt väder nu ju, för varmt med vinter jacka och för kallt med skinnjacka. Iaf, så hittade jag en marinblå jacka i märket didriksson. Ett par överdrags byxor hängde med i priset vilket var perfekt då jag inte äger några! Mycket bra att ha när man är ute och leker med Oliwer, är ute i skogen osv. Dessutom var det rea, hade kostat 1400 men kostade 799 nu. Perfekt!
 
 
Nu när jag håller på att bleka håret ville jag ha någon bra produkt som skyddar när jag fönar/plattar. Jätte bra och luktar mumma!
 
 
Ska dricka upp kaffet här nu, sedan möta upp Lina för en lång promenad i det gråa vädret!
 
Hörs ikväll :)

Middags tips!

 
 
 
Ikväll åt vi en riktigt mumsig räkpasta. Så ni som gillar räkor och pasta, här kommer receptet!
 
  • 500 gr räkor
  • 0,5g saffran (skit gött med saffran i!)
  • 1 stor hackad schalottenlök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 finhackad röd chili
  • 1-2 fiskbuljonger
  • en ask plommon tomater
  • 1,5 dl grädde
  • 2 dl vitt vin
  • ett knippe dill
Fräs schalottenlöken, chilin och vitlöken i lite smör. Rör ner saffranet och låt det fräsa med en stund, häll på vinet och låt det koka i ca 10 min. Ta fram tomaterna under tiden och dela dem på mitten, rör ner tomaterna, grädden och buljongen i såsen och låt det koka ihop. Jag testade buljongen som säljs som en gelé, och den gav riktigt god smak! Smaka av med salt, svartpeppar och finhackad dill. Rör ner räkorna precis innan servering!
 
Serverade räksåsen med pasta och nybakt baguett till, va riktigt mumsigt att doppa i såsen :)
 
Hoppas ni har en mysig kväll, jag försöker nu hitta en film vi ska se sen när Oliwer somnat. Och bara så ni vet, se INTE den filmen jag skrev i går att vi skulle kolla på. precis värdelös!!!!
 
Nu tjatar lilla hjärtat om sitt lördags godis, så bäst att fixa i ordning en skål till honom, ska slå mig ner i soffan och mysa framför bamse innan det är dags för honom att sova.
 
Kram!
 

Fredagsmys!

 
Mumsat bakad potatis med kycklingröra och nu är det dags för Oliwer att krypa ner i sängen. Sedan ska vi mysa ner oss under filtar i soffan med en stor skål godis och se en (förhopningsvis) bra film!
 
 

Då kööööör vi!

 
Som Oliwer säger när vi cyklar ner för backen i en hejdundrande fart!
 
Happ, fredag igen! Härligt härligt. Efter en tidig morgon full av tjat så är vi nu redo att trampa iväg mot dagis och jobb.
 
Trevlig fredag på er!
 

Movie time.

 
Nu var det bra skönt att slå sig ner i soffan och bara va. Kroppen är lite mör nu, körde en timmes Power walk med Sophia i förmiddags och nu på kvällen blev det en joggingtur.
 
Väntar på att Micke ska dona klart i köket så vi kan se en film, the imposter. Gillar sanna historier så hoppas den här ska falla mig i smaken.
 
 
Trevlig kväll !
 
 

10/4

 
Känner rent spontant att högelidsbacken borde "kapas" på något vänster, helvete vad jag är trött på att trampa upp för denna eländiga backe. Kom nyligen hem från Lina, cyklade dit efter jobbet. Vi åt varma chiabatta med brie&salami, mums! Kikade även på mästerkock finalen och så beställde vi lite saker till Addes 30 års fest då det ska vara kändis tema. Linas idé är klockren och jag kommer nog dö av skratt när hon får på sig sin peruk. Jag själv kommer nog se lite rolig ut jag också ;P Men vad vi ska vara avslöjar jag ej :)
 
Nä, här verkar det inte bli några barn gjorda. Micke kikar fotboll så jag ska ta och borsta gaddarna och sedan krypa ner i sängen!
 
Puss & godnatt
 
 

Att ha ett mål.

 
 
Sitter och läser lite om löpning, hur jag ska lägga upp träningen på bästa sätt osv. När man bestämt sig för att köra gärnet så är det lätt att man springer för ofta och för långt på en gång. Jag som har haft ont i knäna i perioder ska verkligen vara försiktig för annars kommer det sluta med att jag tränar en månad alldeles för hårt och sedan lägger knäna av. Så att springa två dagar i rad som jag annars gjort ska jag sluta med, då man ska ha en vilodag emellan för att undvika skador. Har även satt upp ett mål nu, att klara springa en mil! 10 -kilometerssträckan kräver en specialiserad och målinriktad träning under en längre period och kan i motsats till 5 km inte genomföras på bara ren vilja. Känns bra att jag har satt upp ett mål att träna till. Bara träna träna träna och tillslut kommer jag klara att springa 1 mil, shit det är långt alltså. Hjärnan är min värsta fiende. Måste intala mig själv att det är nu jag ska rycka, trots mjölksyran i benen och blodsmaken i munnen. Dela upp de sista kilometrarna i mindre bitar. Fokusera tex. på nästa kurva eller nästa löpare som jag är på väg att passera. Tänka positivt och bombardera kroppen med signaler om att jag självklart ska klara det!
 
 
 

Måndagskväll.

 
Sådär...nu har jag slagit mig ner i soffan efter att ha varit på willys och handlat. Tycker ta mig fan att man handlar jämt!! Alltid är det något som är slut. Jag tycker ändå att jag planerar hyffsat bra och storhandlar gör vi varje månad men ändå får man springa in i affären var & varannan dag! Nu behövdes det lite mjölk, bröd och sådana där bas varor. Tänkte att jag passar på att handla och planera helgens middag också, men kommer ändå behöva handla fredag IGEN för endel saker kan jag inte köpa redan idag då det blir gammalt tills helgen. ilands problem...
 
Funderar starkt på att beställa Linas matkasse. För något mer jag är trött på så är det att komma på vad man ska äta och komma på nya rätter. Ska Micke laga mat blir det i princip alltid typ korv. Makaroner är även populärt hos honom, varför krångla till det lixom?! Så ska vi äta något roligare än korv & färdiga köttbullar så ligger bollen hos mig. Har ni testat Linas matkasse? i så fall vilken? Fanns tre olika på den sidan jag kikade. Original kassen, barn kassen & inspirations kassen. Vore himskans bekvämt att få en kasse till dörren med färdiga recept. Skriv gärna om ni testat och vad ni tyckte!
 
 
Nu ska jag ta mig ett äpple och bara ligga & glo på tv resten av kvällen, börjar en ny serie kl nio, Hannibal tror jag den hette. Får se om det är något att ha!
 
Trevlig kväll på er!

En hel dag ute!

 
 
 
 
Efter att ha varit ute nästan hela dagen så är vi nu inne och ska ta kväll. Oliwer har slagit sig ner i soffan framför sin favorit film (som han sett 100 gånger) bamse i trollskogen (teater film). Micke håller på i köket och förbereder kvällsmat, tacos! När Oliwer har somnat så får det bli lite godis och film. Måste ju äta upp allt påsk godis =P
 
Berättelsen om Pi, har ni sett den? Hoppas den är bra :)
 

Härliga soliga & lediga söndag!

 
 
Vilken trevlig kväll vi hade igår =) Det bjöds på grillat hemma hos Mickes mamma och det smakade underbart! Satt på den inglasade altanen och mös. Till efterrätt blev det blåbärs paj & jordgubbs paj med vaniljvisp.
 
 
 
Oliwer och Elias lekte hela kvällen och mös framför lejonkungen med en stor skål ostbågar. Timmarna gick men dom höll sig vakna med varsin ipad i soffan. Vi andra spelade spel, galen panna & rapakalja. Rapakalja har jag aldrig spelat förut men det var skit kul! Extra kul eftersom jag vann ;) Jag hittade på grymma betydelser!
 
Så här snygg kan man vara när man spelar spel.
 
 
Halv tolv somnade Elias och även Oliwers krafter var slut så då knallade vi hem. Blev en lååång sovmorgon idag :) Härligt. Nu har vi precis plockat undan efter frukosten och Oliwer har badat. Ska ta på oss och knalla ut strax. Underbart väder ute idag!
 
Hörs ikväll!
 
 
 
 

En oväntad vänskap.

 
Åhhh vilken härlig film vi såg i går kväll! Jag har varit lite skeptisk till den för att den är fransk men eftersom alla som sett den ger den topp betyg så tänkte jag ge den en chans, och jag blev inte besviken! Sååå himla bra! Har ni inte sett den så se den för sjutton :)
 
 
 
Sitter nu ner för första gången idag. Jobbade 8-14:30 och efter jobbet stack jag direkt ut och sprang. Har precis duschat och det var sååå gött. Kände mig lagom fräsch, en lukt mellan kaffe & svett, inte så mysigt! Nu luktar jag däremot mumma, jordgubb faktiskt!
 
Ska ta och måla naglarna nu, sen fixa till mig lite. Ikväll är vi bortbjudna hem till Irene & Micke. Även Mickes syster, sambo och Oliwers minsta kusin Elias ska dit. Blir roligt då kan killarna leka =) Mat & spelkväll står på schemat, blir nog himskans trevligt!
 
Ha en fortsatt bra lördag =)

Gooooood morning.

 
Redan fredag, gud va skönt! Sitter just nu och dricker mitt älskade kaffe. Ska strax ta biken ner till salong klipp-er där jag ska fortsätta mitt projekt mot ljusare hår! Efter frisör besöket är det raka vägen till jobbet som gäller och ikväll blir det fredagsmys med mina favorit killar <3
 
Ha en härlig fredag!

Dax att städa bort påsken kanske....

 
Puuuh, nu är jag trött i bena må jag säga. Efter jobbet cyklade jag till dagis för att hämta Lilleman. Jobbigt det här med vädret...svin kallt på morgonen så då tar man på sig vinterjacka (eftersom jag cyklar numera) och när man har jobbat färdigt lyser solen och det blir ap varmt att cykla ända upp för backen (med en 13 kilos klump ibak) Så när vi kom hem var jag precis genomsvett!! Då var det skönt att tvätta av sig sminket och dra på sig bekvämare kläder. Jag och Oliwer var ute och spelade bandy tills Micke kom hem, då drog jag ut och sprang. Idag var det jobbigt då jag är öm i låren sen igår...men skam den som ger sig! Och jag är sannerligen inte den som tänker ge sig nu ska ni veta. Har jag bestämt mig för att springa så kommer varken träningsvärk eller trötthet stoppa mig. Då kommer man ingenstan! Minst 4 gånger i veckan ska jag pallra mig ut!
 
Efter en jobbig & svettig springtur så blev det dusch och matlagning. Kycklingfilé med sweet chili sås i ugn och till det blev det råris och en sallad. Tvättat har jag även hunnit med att göra. Nu sover Oliwer som en stock, Micke kollar fotboll och jag inväntar kockarna!
 
Ha en bra kväll!

Äntligen samlade alla tre<3

 
 
Nu var det slut på påsk ledigheten. Haft en bra påsk med trevligt sällskap och alldeles för mycket mat & godis. Hela skafferiet är fullt med godis men nu är det slut mumsat! Nu blir det inget förens på lördag. Skönt med rutiner igen måste jag säga.
 
Idag var Mickes första dag på sitt nya jobb här i stan. Så nu kommer vi ha honom hemma på veckorna <3 Oliwer är gladare än gladast, pappagris som han är. Ska bli så skönt att kunna träffas varje dag, hjälpas åt, och även få egen tid, dvs träning! Så idag gav jag mig ut och sprang efter jobbet, sitter nu ny duschad och är sådär härligt öm i låren. Satt fint med lite kvällsmat nu, turkisk youghurt med mussli & granatäpple, gott! 
 
Nu hör jag Micke & Oliwer tjaffsa i badrummet, han ska göra Oliwer redo för sängen. Blir lite omställning för han nu när han är hemma och märker hur mycket man faktiskt har att göra efter jobbet ;) matlagning, tvätt, städ, bad, borsta tänder, natta osv. När man är 2,5 år så ska man gärna göra allt i slow motion, gnälla & protestera 15 gånger innan man ger med sig, så det är inte alltid lätt, det ska gudarna veta! Föresten så har han varit jätte duktig med att sluta med tutten, han gav ju bort alla och det gick bättre än förväntat!! Han har frågat efter den när han ska sova men inte varit ledsen utan kommit på själv att ja just det, dom gav jag till påskharen. Har tagit lite längre tid att somna bara, inte så konstigt, han är ju van vid att snutta på sin tutte när han ska komma till ro.
 
Ne nu ska jag pussa lite på min älskade son sedan slå mig ner i soffan och invänta Arrow!
 
Kram på er

Nytt i hemmet.

 
Denna fina lykta pryder numera vårat hem, tack söta Linda&Christian! <3
 

RSS 2.0