En hel dag ute :)

 
Hela dagen har spenderats ute i den härliga solen. Gick ut så fort vi ätit frukost i morse. Spelade bandy, gungade, promenerade och njöt av solen. Oliwer deckade i vagnen och sov när vi kom in. Passade på att duscha & fixa i ordning oss och lagom till att Oliwer vaknat åkte vi ut till sjöängen till min faster&man + mina kusiner och kusin barn. Dom höll på att vårstäda i deras gigantiska "trädgård". Sedan grillade vi korv utomhus över en öppen eld, mysigt :)
 
Nu kom vi precis hem, är riktigt kall om fötterna nu så det var skönt att komma in i värmen måste jag säga. Ska ta mig en kopp kaffe och slappa en stund innan det är dags att förbereda inför kvällen då vi får gäster :)
 
Hoppas ni har haft en bra dag och får en bra kväll.
 
 
 
 

Nu knäpper jag upp byxorna.

 
Ja jävlar i havet alltså. Skulle jag äta en endaste liten ynklig ärta så skulle magen vända sig ut och in kan jag säga. PROPP MÄTT med stort P. Efter jobbet hämtade Micke och Oliwer mig och så åkte vi hem till Mickes syster Maria & Pierre där även Linda, Christian, Emil, Simon & Robert var. Det bjöds på underbar påsk mat och efter det blev det en maffig choklad tårta, kaffe och godis. Hjälp, trodde byxorna skulle spricka ett tag. Timmarna gick och vi blev kvar där ända tills klockan var sju. Kan ju säga som såhär att jag inte direkt var sugen på att laga i ordning en flötig potatisgratäng och en kötta bete ikväll. Så middagen som var tänkt får bli i morgon kväll istället. Linda & Christian var lika mätta och trötta dom så vi bestämde så. Så i morgon kväll ska vi mumsa god mat, efterrätt, spela spel och tjöta skit :) Alltid lika roligt när dom kommer på besök <3
 
Nu håller Micke på att natta Oliwer. Han var såååå trött så dröjer nog inte länge innan det hörs snarkningar i hans rum. Jag & Micke ska päsa i soffan framför en film. Men inget godis kan jag säga att det blir, usch! Jag fick ett påsk ägg av Malin idag, gulligt! Men det får allt ligga i skafferiet. Just nu vill jag inte se det.
 
Oliwer, han fick ytterligare ett påskägg idag hos sin faster, det hade dom gömt i trädgården och så fick vi gå och leta. Oliwer gömde ett ben till Topaz, så att även han skulle få något :)
 
Bjuder på ett par bilder.
 
 
Jippi jag hitta det!
 
 
Oliwer med sina fina gudföräldrar
 
 
"lilla Topaz"
 
 
Ha en fortsatt bra påskaftons kväll <3

Påskafton.

 
Idag blir det jobb 8-14. Ikväll kommer Linda & Christian hit och äter middag.
 
Efterrätten gjorde jag igår så den står och väntar i kylen, muums!
 
 
Här kommer receptet till er som känner för att testa.
 
Mörk & Vit chokladmousse.
 
Mörk chokladmousse.
200 g mörk choklad, 70 %. (Jag använde lindt)
4 st ägg
2 msk honung
 
Vit chokladmousse.
200 g vit choklad
2 dl vispad grädde
2 dl turkisk youghurt
 
Gör såhär
 
1. Smält den mörka chokladen i vattenbad, separera gulorna och rör ner gulorna och honungen i den smälta chokladen.
2. Vispa äggvitorna hårt och vänd ner dom i chokladsmeten.
3. Smält den vita chokladen och låt svalna lite. Rör sedan ner youghurten och den vispade grädden.
3. Ta fram cocktail glas och fyll först med mörk chokladmousse, sen vit chokladmousse, varva och avsluta med den vita moussen.
 
Ställ dom i kylen minst 4 timmar. Servera med någon god frukt på moussen och citronmeliss. Jag ska lägga på passions frukt sen ikväll. Det blir mums!
 
Ha en härlig dag!

Kvällens middag.

 
 
Grekiska biffar, klyftpotatis, tzatsiki och en sallad med baby spenat, plommontomater, rödlök, oliver & fetaost. GOTT vill jag lova att det var! Biffarna är jätte lätta att göra. Bara att köpa en påse med sån grekisk mix (smak av citron, timjan & oregano) blanda påsens innehåll med 0,5 dl vatten och så får det svälla lite. Sen i med nötfärs och forma färsen till biffar och stek i olivolja. Potatisen skiva jag med skalet kvar, blanda sedan potatisen med pressad vitlök, hackad färsk timjan, olja & flingsalt i en bunke och sen ut på plåten och in i ugnen tills dom blir sådär krispigt goda. Tzatiski är också lätt att göra. Riv en halv gurka, pressa ur saften och blanda gurkan i en skål med turkisk youghurt, salt, vit peppar och en massa vitlök såklart ;)
 
Mätta och belåtna sitter vi nu i soffan och inväntar let´s dance som har premiär idag. Oliwer moffar ur sitt påskägg och han har choklad runt hela munnen. Hans mage verkar inte ha någon stopp knapp!!
 
När han har somnat så får det bli en film, är sugen på en skräckis!! Förslag??

GLAD PÅSK!

 
 
Då har påskharen varit här med påskägg till Oliwer. Han har lämnat sina nappar, eftersom att man måste det om man ska få påskägg ;) Ska bli intressant att se hur detta går. Än så länge har han inte sagt någon om sin älskade tutte som verkar vara hans bästa vän. Men att gå med den i munnen så fort han får chansen är inte bra för hans tänder och han fyller faktiskt tre i sommar så tyckte det var på tiden att lämna bort dom.
 
Morgonen idag bjöd på sovmorgon, så skönt! Åkte sedan för att storhandla så nu är både kyl&frys full igen. Även hemmet fick sig en omgång med dammvippa och damsugare. Nu har vi precis ätit lunch, gjorde torsk i ugn med en senap&chili sås, till det blev det kokt potatis och gröna ärtor.
 
Nu blir det en kopp kaffe och bara koppla av en stund. Sen ska vi knalla ut i det fina vädret. Jätte skönt ute idag ju! Ska även ta mig en springtur innan det hinner bli kväll. Annars i kväll blir det bara mys <3 ska laga grekisk mat, äta påskgodis & titta på någon bra film :)
 
Ha en härlig fredag!

Äntligen nerslagen i soffan!

 
Den här dagen har gått fort men samtidigt känts väldigt lång. Lämnade Oliwer halv åtta i morrse, promenerade sedan bort till Vadsbo där jag hade ett möte och fick mina betyg. Kom verkligen inte alls i håg vad jag hade i betyg och det var bättre än vad jag minns så det var ju roligt =P Träffade även min faster som jag bytte ett par ord med, hon jobbar som kurator på Vadsbo. Kändes väldigt skumt att gå in där måste jag säga =P Vad åren går fort!
 
Sedan blev det en promenad till stan där jag mötte upp Karolina för en frukost innan det var dags att gå och jobba. På jobbet har det varit hur mycket som helst att göra, visste inte riktigt vad jag skulle börja med och hur jag skulle hinna klart innan jag gick. Hade iaf en mycket trevlig tjej till hjälp, Ebba som antagligen ska sommarjobba hos oss i sommar. Duktig tjej!
 
Nu ligger Oliwer och kollar på bamse och jag har precis betalat räkningar. Skulle behöva plocka ordning lite här men har ingen som helst ork till det. Nu ska jag bara mysa resten av kvällen med lilla hjärtat. I morgon har vi  sovmorgon, G Ö T T.
 
Föresten, 25 maj ska vi på 30 års fest. Temat är "kändis" vad sjutton ska jag vara???? Kom med förslag snälla ni! Tänk på att jag kommer va ljus i håret när festen är. Måste kika med Adde vad han menar med kändis. Om det måste vara en typ Hollywood kändis eller om man typ kan va pippi långstrump. I så fall funderar jag på tingeling. Ni vet peter pans tjej. Vart man får tag i en sådan klänning som hon har vet jag inte men. Någon som vet vart man kan beställa utklädnads kläder? Gäller att planera i tid, inte ofta man klär ut sig så man vill ju att det ska bli bra!
 
Ha en mysig kväll!

Mintchokladtårta.

 
Den här mintchokladtårtan med After Eight är helt hysterisk god. Den bör tillagas dagen innan den ska ätas, bör
också förtäljas. Den "mognar" lite extra i kylen, smakerna blir starkare och konsistensen blir bättre.
Mintchokladtårta, 12 bitar
200 g smör
100 g choklad (70%)
100 g After Eight-choklad (den klassiska, avlånga förpackningen är på 400 g)
4 ägg
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2,25 dl mjöl
1 msk
kakao
0,5 tsk bakpulver
knappt 1 tsk flingsalt

Glasyr
50 g smör
100 g After Eight-choklad
4-5 droppar pepparmintsolja (finns på Apoteket)
0,5 dl vispgrädde

Tillbehör
nyvispad grädde att servera med
15-50 st After Eight-bitar/plattor

Det räcker att köpa en förpackning After Eight på 400 g, kan vara bra att nämna också. Men - till kakan - börja med att smälta 200 g smör. Ös ner 100 g vanlig choklad och 100 g After Eight-choklad, och rör tills det har smält ner. Låt svalna lite grann. Blanda ihop ägg, socker och vaniljsocker. Vispa bara i ca 5 sekunder tills det har blandat sig, inte mer. Rör ner mjöl blandat med bakpulver, salt och kakao. Häll smeten (som är sjukt god) i en bakplåtpappersklädd form med löstagbara kanter. Grädda i mitten av ugnen på 175C i ca 18 min. Kakan ska vara lite lös och gungig i mitten när du tar ut den, men den får finfin konsistens i kylen under natten sedan.

Glasyren ska på först när kakan svalnat, jag gjorde min kaka kvällen innan den skulle ätas, la på glasyren på förmiddagen efter, och förvarade i kylen fram tills middagen på kvällen. Till glasyren smälts smöret och de övriga ingredienserna rörs ner till en jämn smet, som sedan bres ut över kakan i ett fint lager.

Servera kakan med nyvispad grädde och After Eight-plattor. Om du skär upp bitar och serverar på tallrik - tryck fast en platta som "rygg" på varje bit. Ställer du fram tårtan på bordet - tryck fast plattorna hela vägen runt om kakan.
 
 
 

Våffeldagen!

 
Dom här mumsiga våfflorna på bilden blev min lunch idag, smaskens :)
 
Solen har lyst härligt idag så eftermiddagen har spenderats ute med min lille busunge <3
 
 
Nu kom vi precis in, så nu blir det lite lek med bilarna innan det är dags att laga middag.
 
Hoppas ni haft en bra måndag och får en fortsatt bra kväll :)
 
Kram

Nu tackar jag för mig.

 
Nu ska jag strax krypa ner i sängen, i nya rena lakan. Fy farao vad gött det ska bli! Kommer somna så fort jag lägger mitt trötta huvud på kudden.
 
Eftermiddagen gick snabbt, vi hängde i köket och lagade den goda pastan jag skrev att vi skulle äta. Sedan satte vi igång att göra två tårtor som Micke ska bjuda sina jobbar kompisar på i veckan. Det är hans sista vecka i Norge sedan kommer han vara på hemmaplan <3
 
Det blev gräddtårta med hallon sylt & vaniljkräm som fyllning. Och på den ena blev det non stop & kiwi och på den andra riven mörk/vit choklad och hallon. Oliwer hjälpte såklart till, hans främsta uppgift var att prov smaka ;)
 
 
 
Neee sängen ropar på mig.
 
GOD NATT

Aldrig mer rödvin.

 
Dra mig baklänges. Idag är huvudet sannerligen inte på topp.
 
Igår hade vi middag här. Erik, Johanna, Lina & Gottan kom hit och åt mumsig mat. Vi bjöd på helstekt oxfilé, potatispuré med Västerbotten ost, rödvinsås, vitlöks kräm & bacon inlindad sparris. Maten blev verkligen lyckad! Till efterrätt bjöds det på en after eight kaka med en choklad glasyr. Farligt god! Kakan blev perfekt i konsistensen, sådär kladdigt mumsig! Ska lägga upp recept någon dag till er. Sen drack vi rödvin, massa rödvin. Närmare bestämt fem liter. Jösses...kvällen var iaf jätte trevlig. Vi pratade, skrattade och dansade. Haha, ja ni skulle sett oss! Halv tre åkte gästerna hem och då tog det 3 sekunder sen sten sov ja.
 
 
 
 
Oliwer hade mys kväll hos sin farmor & Micke igår, dom hade ätit tacos och godis. När vi hämtade honom idag så fick vi våfflor innan vi åkte hem. Jätte gott! Nu ligger Micke & Oliwer i soffan och kikar på skönheten och odjuret. Idag får det va en sådan dag, en riktig slapp dag! En liten sväng ska man väl försöka komma ut sen. Har lovat Oliwer att vi ska gunga så klart vi ska göra det <3
 
Till middag ikväll ska vi göra oxfilé pasta, har massa kött kvar sen igår. Det blir gott det!
 
Ne nu ska jag göra grabbarna sällskap i soffan. Det var riktigt ansträngande att skriva känner jag...
 
Puss!

Äntligen helg!

 
 
Sitter just nu förbannat gött i soffan. Sköna mjukis brallor är på och Mickes gosiga stora Adidas tröja. Kände att jag fick ta fram datorn en stund eftersom det som just nu visas här hemma på tv är fotboll, och jag är lika intresserad av det som Micke är intresserad av smink, typ. Jaja, jag verkar inte ha så mycket att säga till om när det gäller vad vi ska se på i kväll så lika bra jag håller käft och är nöjd ändå. Sitter och mumsar mitt favorit godis M&M´s. Den gula påsen är godast, i dom är det nötter! Mumsmums.
 
Dagen har annars gått i ett. Jobbade 8-15 och så fort jag kommit hem satte jag igång att göra efterrätt som vi ska ha i morgon kväll. Micke fixade och donade i vardagsrummet. Han satte bla upp kristallkronan över matsals bordet. Förut har vi haft den i köket, men jädrar va snyggt det blev när vi flyttade in den till vardagsrummet. Efter min bakning satte jag sedan igång och städade. Fattar fan inte hur det kan bli så dammigt och skitigt jämt! Jag skickade ut Micke & Oliwer till lekparken så jag kunde pyssla i fred. På med hög musik och jädrarinamma vad jag städade ska ni veta. Det var kliniskt rent när jag var klar. Dammade, dammsög, piskade mattor, vädrade sängkläder, moppade golv, skrubbade kök + toa, tvättade, hängde upp tvätt, och plockade prydligt i ordning på alla Oliwers leksaker. När klockan slog sex var jag färdig och då satt det fint med en lång varm dusch. Lagom till att jag var klar så kom Oliwer & Micke in, då hade dom varit ute över en timme och busat, lilla älsklingen var alldeles röd i ansiktet, men nöjd var han för han hade träffat sin dagis polare i lekparken :)
 
Eftersom städningen tog en stund så hade vi helt glömt bort att vi även skulle hunnit att åka och handla till kvällens middag. Hämtmat kändes i stället som ett bättre alternativ så Micke puttrade iväg till sin thai och köpte två pad thai till kvällsmat.  Smakade mycket bra!
 
Ne frågan är om jag ska ta med mig mitt godis och lägga mig i sovrummet och slå på en film i stället. Micke är
inte direkt den socialaste ikväll =P
 
Trevlig helg på er! <3
 

Onsdags kväll den tjugonde mars.

 
Har precis haft ett låångt samtal med bästa Marre. Hatar lite att vi bor i olika städer och alltid har så fullt upp, tiden räcker inte till att ses fast man många gånger vill. Men vi har våra telefon dejter iaf <3
 
Nu sitter jag har och är lite smått uttråkad. Finns inget på teve och min bok 50 nyanser av honom har jag läst ut. Har på filmen besökarna i bakrunden, en skräckis från 80 talet med Kjell Bergqvist. Har ni sett den? Haha. Riktigt b, men faktiskt läskig ändå!
 
Va många glada uppdateringar om skatten på facebook förut. Jag ber till gudarna att även jag blir glad när jag fått mitt brev. Har fått tillbaka varje år och dom slantarna har suttit fint till semester, sommar och allt vad det innebär. Man lixom räknar med att man ska få en summa. Jag håller mina tummar!
 
Neee jag tror bestämt jag ska borsta tänderna och krypa ner i halma, surfa på familjeliv och andra nörd sidor.
 
God natt!
 
 

Ge mig sol!

 
Då var det kvälla igen. Lill killen har precis somnat och jag har krypit ner i soffan med dun täcke och tjocka raggisar på fötterna. Va trött jag är på kylan nu! ååh som jag längtar till att kunna sitta på en uteservering med en kaffe latte i näven och känna solens varma strålar mot kroppen. Nu är det nog med kyla!!
 
Idagens har jag jobbat. Slutade klockan tre och då drog jag & Oliwer hem till Lina där det bjöds på kaffe/festis och choklad cookies. Efter en mysig fika drog vi sedan till Willams för att handla. Lina följde med och det var sannerligen till hjälp då det oftast blir kaos att handla med min son själv, haha!
 
Jag handlade bla lite gottigheter till helgen då vi ska ha middag här för två av mina tjej kompisar + deras respektive. Ska bli så himla trevligt att ses allihopa då våra grabbar inte känner varandra så där jätte bra. Jag planerade varm rätt och efterätt igår och kan säga som såhär att det vattnas i munnen bara jag tänker på det. Kommer nog bli riktigt lyckat!
 
Nu ska jag ta mig en skål musli och invänta Arrow. Har ni testat pauluns musli? Jag har testat alla smaker men hasselnötter&dadlar är absolut den godaste!! Den är nyttig och mättande, dock lite dyr men så är det ju fasen alltid med nyttiga saker.
 
 
Ha en bra kväll!

Gissa maten.

 
 
Inte så lätt att se vad dagens lunch blir va? Haha. Iaf så är det ungstekt falukorv som står på menyn idag. Den är dränkt i grönsaker som ni ser. Jag har alltid massa lök, färska champinjoner, paprika och ost stänger som jag tryckt ner i "snittarna". Just falukorv är väl inte det godaste jag vet men med allt annat gött på och sedan hemma gjort potatis mos till så blir det faktiskt mumma.
 
Helgen annars har varit lugn. Jobbade stängning fredagen och igår jobbade jag till tre. Det var så sjukt mycket att göra i går, blev fast i köket och beställningarna trillade in, bakad potatis, smoothie, toast, pannkakor, räk pasta, kyckling pasta osv osv. Kvart i tre var det fortf lite smått kaos men då tackade jag för mig och gick. Så tröööött! Egentligen skulle vi på kalas i går men det blev inställt pga av sjukdom. Istället hängde vi hos syrran på eftermiddagen och drack kaffe och när vi kommit hem lagade vi hemma gjorda hamburgare och sedan blev det soffan. Jag var väl inte världens roligaste sällskap och om jag hade fått bestämma hade jag nog lagt mig kl sju. Ioförsej somnade jag när jag nattade Oliwer och när klockan var halv nio kikade Micke in och frågade sover han inte än?! Hoppsan sa jag, somnade visst :) En Power napp gjorde att jag åtminstonde höll mig vaken hela filmen som vi kikade på.
 
I morrse bestämde sig Oliwer för att vakna klockan sex. Såklart. Efter en väldigt seg och trött morgon så pallrade vi oss ner till snapen för att gå tips promenad. Pensionärs varning?! Luften gjorde oss gott iaf, Oliwer sov en sväng och vaknade glad och utvilad och jag & Micke piggnade till efter en promenad, och som sagt frisk luft.
 
Nu är korven i ugnen och potatisen kokar. Ska ta och platta till kaluffsen så jag ser lite fräshare ut för efter maten kommer Linda&Christian. Ska slänga i hop en paj till fikat så fort vi ätit.
 
Ha en fortsatt bra söndag!

Trevlig helg på er!

 
 
Puhh, då var man mätt som en plätt efter fredagens mumsiga middag. En smarrig wook med vitlöksmarinerade grönsaker, fläsk kotlett, nudlar och en god men väldigt stark sås. Citronen räddade mig och Oliwer! Lillfisen ligger nu nerbäddad i soffa och kikar på tv, Micke diskar och jag letar film. Hitta en som verka okej, the truth heter den. Får hoppas den är bra!
 
Annars har jag jobbat idag. I morrse var jag även hos en gammal vän på frukost. Vi satt ner och pratade, drack kaffe och mumsade salamie&brie smörgås. När vi satt ner senast och drack kaffe tillsammans minns jag inte. Vi snackar år, mååånga årsedan, Vilket ioförsig har haft sina anledningar. Tiden läker alla sår sägs det, och det är väl först nu, flera år senare som jag känner så. Att kunna förlåta andra människor är en befrielse, både för sig själv och för den som blir förlåten. När någon gjort en illa är det naturligt att känna sig sårad, ledsen, besviken och arg. Men om man inte kan glömma och förlåta det som hänt så övergår besvikelsen så småningom till bitterhet. "Att förlåta är att sätta en fånge fri och upptäcka att den fången var du själv ". Detta känns i alla fall bra, och det menar jag ända in i hjärtat. "Att fela är mänskligt, att förlåta är gudomligt.
 
Kram till er alla!

Vilken lyckad kväll!

 
Kvällen i går var verkligen lyckad, det var mycket folk hemma hos Lina & Gottan och det var roligt att festa med folk man inte träffat på jätte länge. Alla dansa, sjöng, skratta och partade loss ordentligt! Tack Lina & gottan för en helt fantastisk party kväll.
 
 
Nu är lilla älsklingen hemma igen <3 får bli en sväng ut i det fina vädret strax, här inne kan vi inte sitta hela dagen. Är inte bakis alls idag, så jädra skönt! I kväll får det banne mig bli tacos och något mumsigt snacks. Det är jag värd!

Årets slager fest!

 
Sådär, nu är jag & Marre i ordning gjorda och Oliwer hjärtat har precis åkt till mormor & morfar där han ska spendera natten. Josse kom nyss också och nu ska vi ta en fördrink innan vi drar vidare till Lina & Gottan där det blir P A R T Y!
 
 

Underbara fredag.

 
God kväll!
 
Dagen har varit toppen. Frisör besöket gick verkligen bättre än förväntat. Med tanke på att jag färgat svart på svart på svart så himla länge så lyckades Elin salong klipp-er få en bra färg. Vi började med att avfärga håret och sedan la hon i en toning. Resultatet blev en brun/röd färg. Trodde faktiskt att det skulle bli fläckigt och lite olika färger men det blev bra! Såå glad att jag gick till frisören och inte försökte mig på det här själv som jag gjorde sist när jag ville bli ljusare. Det resulterade i att jag fick gå med påskgul/pippilångstrumpröd och en jädrans massa andra färger i håret. Som sagt, denna gång blev det helt okej och om en månad har jag en ny tid och då ska vi bleka slingor. Så till sommaren kommer jag nog va en liten Blondie =)
 
Efter frisör besöket var vi i Skövde. Jag köpte en jätte söt topp, dödskalle örhängen, tre par trosor och en klänning/tunika liknande sak som jag ska ha i morgon kväll. Nöjd! Oliwer fick ett par vår skor, en virkad vår mössa och en fleece vind jacka. Jag bara ääälskar mössan! Han blev så jädra söt i den.
 
 
Sedan käkade vi lunch och hälsade på Marre. Så fin salongen var! Jädrar vad stolt jag är över dig älskade vän, du är G R Y M! <3
 
När vi sedan kom hem så städade vi, och kors i taket så fick jag även Mickes hjälp. Med mycket pust och stön från hans sida blev vi tillslut klara och hemmet är nu damm fritt och luktar mumma.
 
Efter städnigen pallrade jag mig ner till solariet där jag fick lite färg, kände mig genast lite finare. Usch & fy så blek jag var innan.
 
Nu har vi ätit och Oliwer har somnat. Till middag blev det basilika och soltorkad tomat fylld kyckling filé, sallad och till det friterade vi pommes och så gjorde jag en god kall sås. En stor burk lätt creme fraiche, två vitlöksklyftor, en kruka färsk basilika, salt&peppar. Mixade bara ihop det med en stav mixer och voooila, skit gott!
 
 
Ne nu ska jag kika på datorn efter en film att se ikväll och sedan åker godis skålen fram och sen blir det bara myspys i soffan resten av kvällen <3
 
Hoppas ni haft en bra fredag och får en mysig kväll.
 
Kramar!
 
 

Ledig heeeela helgen =)

 
Behöver inte vara på jobbet förens måndag morgon, nu ska jag njuta av en heeel helgs ledighet!
 
God morgon på er föresten!
 
Sitter just nu och dricker mitt morgon kaffe. Kl nio ska jag vara på salong klipper där jag ska spendera ett par timmar. Nu ska det svarta bort bort bort! Resultatet kommer sannerligen bli intressant.....
 
Efter mitt besök hos frisören ska jag sedan plocka upp mina grabbar för en tripp till the big city, Skövde. Ska se om jag kan hitta nåe snyggt till lördag och sedan ska vi käka lunch och bara strosa runt. Ska självklart även besöka Marres salong då jag varit en värdelös vän och inte varit där än?! Det ska bli jätte roligt att se hur hon har det!
 
Efter våran Skövde tripp så ska jag ut i spåret hade jag tänkt och sedan ska jag även hinna besöka solariet. Det är ju Mickes syster & hennes sambo som äger sun city så jag har samlat på mig endel solkrämer. Frågan är vilken jag ska använda idag? :)
 
 
 
 
Vi hörs ikväll, nu måste jag kamma barret innan jag ska dra ner mot stan.
 
 
 
 

Spa kväll.

 
God afton!
 
Oliwer har precis somnat för natten och jag själv har satt mig i soffan med mina frusna fötter i ett härligt varmt doftande fot bad. En kletig svidande mask pryder även mitt ansikte och jag bara njuter. Kände att min stackars kropp behövde lite ompyssling. Eftersom jag har tänkt att besöka solariet i helgen tyckte jag att det kunde vara bra att rena ansiktet på djupet och öppna upp porerna så att säga. Kroppen fick sig en skrubbning igår i duschen med peeling handskar så nu känner jag mig rätt fräsch!
 
Annars har veckan varit bra, solen har varit framme och man har njutit av att det varit ljust! Idag har dagen därimot varit fruktansvärt seg. Timmarna gick verkligen i snigel fart på jobbet idag.
 
Har inte direkt något spännande att dela med mig utav. Just nu lääängtar jag bara till helgen då jag tror den kommer bli alldeles kanoners med bla slagerfest :) Jobbar i morgon sedan är jag ledig fredag och om jag får som jag vill så är jag även ledig lördag, hoppashoppas! Vilket fall om jag ska jobba eller ej så ser jag ruskigt mycket fram emot helgen då den ska spenderas med familj och bästa vänner!
 
Ha en mysig kväll, nu ska jag kika kockarna!

What a beautiful day!

 
Kan man bli annat än glad & pigg av detta soliga härliga väder? :)
 
Vaknade utvilad och pigg av Oliwer halv åtta i morrse. Vi satt en lång stund i soffan framför barnkanalen innan vi tillslut klädde på oss och pallrade oss iväg till oxen för att handla söndags frukost. Har blivit lite av en traditon, färska frallor på söndagar! Enda dagen i veckan då jag faktiskt kan sitta ner i lugn och ro och äta utan att behöva stressa i väg till dagis & jobb. Vi stannade även vid tvättstugan för att tvätta, även om vi har både tvätt maskin & torktumlare tycker jag det är himla smidigt att tvätta i tvättstugan. Ni som har barn vet hur mycket tvätt det blir och då är det finnemang med två tvättmaskiner, torktumlare, centrifug och stort torkrum. Längtar redan till ikväll när man får krypa ner i nytvättade lakan! haha. Det är ju så gött!
 
Väl hemma hade klockan hunnit bli strax över nio. Då väckte vi Micke och åt en god frukost innan vi pallrade oss ut i solen. Var i lekparken och busade =) Nästan lite vårkänslor nu, bara all snö försvinner så =)
 
Nu ligger Oliwer och sover, Micke förbereder middag och jag min kära vänner...jag har nyligen varit ute på årets första löprunda! Hur var den då....kan ju säga som såhär att jag hade blodsmak i munnen, fötterna kändes som betong klumpar, jag flåsa som en 90 årig tant och jag blev sååå svettig! Fy sjutton vad jobbigt det var. Inte konstigt med tanke på att jag inte sprungit på flera månder. 10 gånger till så är man fit for fight! Förra våren/sommaren sprang jag en hel del och det kommer jag se till att göra även detta år. Då tiden inte finns till att gå på gym är löpningen perfekt för mig. Tar en halvtimme och jag har ett spår inte långt ifrån där vi bor. Jag brukar springa 5 km och sedan göra 15 minuters rygg/mag övningar hemma. Det blir 45 minuters träning vilket räcker. Micke hjälpte mig förut med sit upsen, tror allt han blev lite förvånad att jag orkade så mycket trots allt ;)
 
Ne om jag ska se hur det går för herrn i köket. Middagen idag blir lax i ugn med fetaost&soltorkade tomater, pasta & kokta sockerärtor. Nu är jag hungrig!
 
Efter maten ska jag sedan baka en blåbärs paj för kl halv fyra kommer Lina upp och fikar :) Ska bli roligt att få höra om deras egypten resa!
 
Ha en fortsatt skön söndag i solá =)
 
Pusspuss

Breaking down, part 2.

 
 
Nu ska den här token på bilden strax krypa ner i sängen och på teven ikväll är det vampyrer som gäller!! Nyaste twilight, yeeeees! :D Maten ikväll blev förövrigt väldigt god. Dock blev det inte oxfilé som var planen från början, den var alldeles för stor och att dela den fryst var omöjligt. Så den får ligga i frysen och vänta, får bli att vi äter den när vi har middags gäster, så vi orkar äta upp hela. Såå ikväll fick det bli fläskfilé fylld med soltorkade tomater och mozarella ost, stekt bacon inlindad färsk sparris, rödvinsås och bakad potatis med persiljesmör. Behöver jag säga att jag är proppmätt?! Vet inte hur många gånger Oliwer sa "mmmmmmmmmmm" gott! Han tryckte i sig en bamse potion och efter den mumsade han en jädrans massa godis som han fått av sin Faster Maria.
 
Nu leter han som en galning efter sin tutte, just nu drar han med bandy klubban under soffan för att kolla om den gömmer sig där i dammet? Så fort han hittat den är det dags för sagoläsning å sedan sängen. Och jag tänker sedan slå mig raklång ner i soffan med en skål kina puffar på den redan väldigt fulla magen.
 
Hoppas ni har en mysig lördag!
 
 

Nu ska det frossas!

 
God afton!
 
Ville mest bara önska er en trevlig freda kväll, själv sitter jag nu ny duschad och har hällt upp ett iskallt glas vitt vin. Micke gick precis in med Oliwer i hans rum för att läsa god natt saga och natta honom. Jag ska strax ta och förbereda kvällsmaten, för i kväll ska jag & Micke äta själva när Oliwer somnat. Räkor står på schemat och det ska man äta i luuugn takt och sitta länge med, vilket inte passar Oliwer speciellt bra så ikväll fick han äta annan mat innan oss. Till räkorna blir det olika ostar, kex, rostat bröd, avokado och olika exotiska frukter. Det riktigt vattnas i munnen på mig! Muuuuuuuums.
 
Ska ta och tända massa ljus och börja skära upp lite frukt och göra i ordning ost & kex brickor.
 
Ikväll är det romantik som står på schemat <3
 
KRAM TILL ER!
 

Love is in the air.

 
Jahapp, då var jag inte längre den enda kvinnan i Oliwers liv som han beundrar och tittar på med kärlek i ögonen. Den andra heter nämligen Maja. Hon är sex år och går på rockringen. Oj vad Oliwer pratar om henne ska ni veta! "Maja kan bära mig, Maja drar mig i pulkan, Maja hjälpte mig när jag trilla, jag tycker om Maja, Maja är snäll, jag vill leka med Maja" osv osv. Oliwers fröken sa att att Maja och hennes kompis alltid leker med Oliwer när dom ses ute samtidigt alla avdelningar. Dom följer han till dörren när han ska gå in och dom håller han i handen och drar han i pulkan. Haha, så sött. När dom åt mellis häromdagen hade Maja kommit till Oliwers bord och satt sig breve honom.
 
En annan söt sak, på mormors fest hade ju Oliwer vax i håret och på söndagen när vi skulle tvätta bort det sa han bestämt NEJ jag visa Maja jag har vass (vax). En annan dag sa Oliwer: Maja komma hit mamma? haha ja du får väl fråga henne sa jag. "Maja kan sova i stora sängen?" Hahaha...vette sjutton om sova över är dags ännu......
 
Ja, att vara 2,5 år och tycka om någon är ju sannerligen lättare än när man kliver in i vuxen livet. Då är inte kärleken en dans på rosor och man får verkligen känna på en och en annan vass tagg. Så njuut min son, än så länge är det bara hålla handen och ses på utegården som gäller, inga konstigheter eller krångligheter :)
 
God natt på er
 
 
 

RSS 2.0