Mintchokladtårta.

 
Den här mintchokladtårtan med After Eight är helt hysterisk god. Den bör tillagas dagen innan den ska ätas, bör
också förtäljas. Den "mognar" lite extra i kylen, smakerna blir starkare och konsistensen blir bättre.
Mintchokladtårta, 12 bitar
200 g smör
100 g choklad (70%)
100 g After Eight-choklad (den klassiska, avlånga förpackningen är på 400 g)
4 ägg
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2,25 dl mjöl
1 msk
kakao
0,5 tsk bakpulver
knappt 1 tsk flingsalt

Glasyr
50 g smör
100 g After Eight-choklad
4-5 droppar pepparmintsolja (finns på Apoteket)
0,5 dl vispgrädde

Tillbehör
nyvispad grädde att servera med
15-50 st After Eight-bitar/plattor

Det räcker att köpa en förpackning After Eight på 400 g, kan vara bra att nämna också. Men - till kakan - börja med att smälta 200 g smör. Ös ner 100 g vanlig choklad och 100 g After Eight-choklad, och rör tills det har smält ner. Låt svalna lite grann. Blanda ihop ägg, socker och vaniljsocker. Vispa bara i ca 5 sekunder tills det har blandat sig, inte mer. Rör ner mjöl blandat med bakpulver, salt och kakao. Häll smeten (som är sjukt god) i en bakplåtpappersklädd form med löstagbara kanter. Grädda i mitten av ugnen på 175C i ca 18 min. Kakan ska vara lite lös och gungig i mitten när du tar ut den, men den får finfin konsistens i kylen under natten sedan.

Glasyren ska på först när kakan svalnat, jag gjorde min kaka kvällen innan den skulle ätas, la på glasyren på förmiddagen efter, och förvarade i kylen fram tills middagen på kvällen. Till glasyren smälts smöret och de övriga ingredienserna rörs ner till en jämn smet, som sedan bres ut över kakan i ett fint lager.

Servera kakan med nyvispad grädde och After Eight-plattor. Om du skär upp bitar och serverar på tallrik - tryck fast en platta som "rygg" på varje bit. Ställer du fram tårtan på bordet - tryck fast plattorna hela vägen runt om kakan.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0